Dé online ademtraining die je leven veranderd | B-Mind

Master Your Breath Online

Dé online ademtraining met oefeningen die je leven werkelijk veranderen

Master Your Breath

Dé online ademtraining met oefeningen die je leven werkelijk veranderen

Ademhalen, we doen het allemaal. De laatste tijd is het onderwerp ademhalen helemaal hip geworden en als je even googelt kun bijna door de bomen het bos niet meer zien met alle informatie. Er zijn zoveel nieuwe onderzoeken, boeken en podcasts over dit onderwerp dat je je bijna gaat afvragen of we allemaal iets grondigs verkeerd doen als het gaat om onze ademhaling.

Grappig, want je zou denken dat ons lichaam dit onbewust voor ons zou moeten regelen in ons voordeel. Om hier meer over te weten deed ik de online ademtraining van Jerome Wehrens, genaamd ‘Master Your Breath’. Ik durf eerlijk te zeggen dat deze cursus mijn leven heeft veranderd.

Ons ademhalingsstelsel

Oké, ademhalen is toch niet zo heel moeilijk aangezien we dit bijna onbewust doen gedurende de dag? Moeilijk is het niet, maar een verkeerde ademhaling kan blijkbaar de oorzaak zijn van talloze (mentale) ziektes. Wat ik namelijk nog niet wist is dat ademhaling ons gehele lichaam bestuurt tot in de kleinste details. Die details komen later, we beginnen deze ademtraining namelijk eerst met het testen van de controlepauze.

Adempauze

Een controlepauze geeft aan hoe lang jij niet hoeft in te ademen na een uitademing zonder gelijk naar adem te happen. Deze controlepauze is een leidraad van de training, aangezien het doel ervan is om deze adempauze aanzienlijk te verlengen.

Na de ietwat confronterende uitslag ga ik aan de slag. Mijn pauze is nog maar nét ‘gezond’ genoeg waardoor ik nog geen last krijg van bepaalde aandoeningen (deze verschillen enorm per persoon). Dit is niet gek, een jaar geleden ben ik kantje boord herstelt van de ziekte van Lyme. Hierdoor had ik veel last van uitputtende vermoeidheid, hoofdpijn, gewrichtspijn en ik was het vertrouwen in mijn lichaam compleet verloren.

Ik heb hierdoor echt een klap van de molen gekregen, dus deze cursus komt op een perfect moment voor mij.

Via korte en gepersonaliseerde filmpjes vertelt Jerome mij in module 1 op een luchtige en vooral enthousiaste manier hoe de spieren rondom het ademhalingsstelsel werken. Om dit nader toe te lichten heeft hij er verschillende oefeningen bij die niet langer dan 5 minuten per stuk duren.

Aan het einde van deze module besef ik me dat ik mijn lichaam nu al een stuk beter heb leren kennen. Niet zozeer qua kennis, maar ook echt op een fysieke manier. Ik heb nog nooit mijn eigen middenrif gevoeld, laat staan gemasseerd.

Fascinerend om zo je eigen lichaam te verkennen.

Je lichaam als natuurlijke apotheek

Na de globale bodyscan waarin ik mijn eigen lichaam beter begrijp, zoomen we in module 2 in op ons zenuwstelsel. Als ik even terugdenk aan mijn biologielessen van vroeger moet ik eerlijk bekennen dat ik qua zenuwstelsel alleen nog de plaatjes van onze hersenen en ruggengraat voor me kan halen. Gelukkig heeft Jerome ook in deze module genoeg beeldmateriaal om gemakkelijk voor te stellen waar alle belangrijke ijkpunten van ons zenuwstelsel zich bevinden.

Ook deze module beginnen we met een test die een nulmeting aangeeft, dit keer van het patroon van je ademhalingen per minuut. Terwijl Jerome een minuut de tijd bijhoudt teken je op een stukje papier door middel van boogjes je aantal ademhalingen. Ook hier zit ik al op het randje van een ‘gezonde’ hoeveelheid. Om gedetailleerder toe te lichten wat teveel ademhalingen per minuut voor je lichaam betekenen krijg ik een persoonlijke demonstratie. 

Samen met Jerome ga je heel snel in en uit ademen, waardoor je eigenhandig de effecten van te snel ademen voelt. Mijn hoofd werd licht, mijn vingers voelde koud aan en begonnen te tintelen en ik kreeg het bekende gevoel van een paniekaanval. Niet bevorderlijk voor je lichaam en geest dus, vooral als je hoort dat een te hoge en snelle ademhalingsfrequentie negatief doorwerkt op je emotie regulatie.

Ademhaling is als een dirigent voor je lichaam. Onze organen hebben genoeg tijd nodig om zuurstof op te nemen, anders functioneren ze niet optimaal voor onze gezondheid. Jerome vertelt eerst over de pijnappelklier (epifyse) in onze hersenen en hoe deze eigenlijk onze persoonlijke apotheek is.

We zijn allemaal gewend om extern naar oplossingen te zoeken als we ons niet goed voelen, terwijl ons lichaam al bevoorraad is met alles wat je nodig hebt om weer beter te worden. Dit blijkt ook als Jerome ons uitleg geeft over de allerbelangrijkste zenuw in ons lichaam: de nervus vagus. Deze zenuw reguleert onze respons op stress, maar helpt voornamelijk om te ontspannen en zo stress en angst te bestrijden. 

De nervus vagus is een zenuw die door je hele lichaam dwaalt en verantwoordelijk is voor ons gevoel van welzijn.

Dit gevoel van welzijn wordt gestimuleerd door de productie van oxytocine (knuffelhormoon) en de zenuw helpt je zo om in een ruststand te functioneren gedurende je dag. Deze ruststand zorgt ervoor dat ons lichaam kan herstellen en genezen, zowel mentaal als fysiek.

De chemie tussen ons lichaam en geest

Nu ik heb geleerd dat een bewuste en lage ademhaling doorwerkt op de genezing van mijn lichaam en geest, ben ik erg benieuwd wat deze module in petto heeft voor mij. Ik ben gelijk geïntrigeerd wanneer ik lees dat deze module centraal staat rondom minder ademen. 

De module begint overigens met een uitleg over balans en hoe je neusgaten betrekking hebben tot een gebalanceerde ademhaling die weer een uitwerking heeft op je twee hersenhelften. We beginnen met een oefening die je beide hersenhelften weer in balans brengt, zodat je niet alleen in je rationele denkende linkerhelft blijft hangen (zoals menig mens gewend is). 

Na de oefening voel ik mij kalmer en merk ik dat mijn gedachtes minder snel afdwalen dan hiervoor. Heel bijzonder om zo snel een effect te ervaren zonder eerst te stoeien met mediteren.

In deze module is het podium voor de Oekraïense wetenschapper Buteyko en zijn baanbrekende theorie over onze ademhaling. Jerome verteld dat ons lichaam bestaat uit chemische uitwisselingen, waarvan ademhaling het grootste gaspedaal is die deze uitwisselingen in gang zetten. 

Ik vind het voornamelijk echt mindblowing dat de hoeveelheid ademhalingen je lichaam op een negatieve manier kunnen aantasten omdat je elektrolytische samenstelling van je bloed verandert.

Je lichaam is continu op zoek naar een balans, zowel positief als negatief. Teveel zuurstof is niet goed voor je lichaam waardoor je lichaam op zoek gaat naar een manier om dit te compenseren, wat tevens voor meerdere gezondheidsklachten kan zorgen.

Het valt mij tevens op hoe belangrijk de wetenschap is voor Jerome tijdens zijn uitleg over de verschillende adem onderzoeken. Alles wat hij voordraagt kan hij onderbouwen met verscheidenen wetenschappers en hun onderzoeksresultaten.

Op deze manier probeert hij de kunst en het belang van de ademhaling uit de zweverige Jomanda gedachtegang te trekken. Hiermee wil hij ons met beide benen op de grond te zetten en lichtelijk door elkaar schudden om onze ademhaling echt serieus te nemen.

Het geheim van een gezond lichaam en geest

Dit is het moment waar ik op heb gewacht. Niet zozeer omdat ik bij het laatste model ben beland, nee ik ben mega benieuwd hoe al deze informatieve puzzelstukjes in elkaar gaan vallen. Gedurende de cursus heeft Jerome mij heel erg geprikkeld en positief geconfronteerd met alle informatie over ademhaling.

Alles wat ik nu over ademhaling weet kan ik niet niet meer weten. Net zoals fietsen. Vanaf nu hoor ik zijn zachte G zachtjes in mijn gedachten wanneer ik bewust met mijn ademhaling bezig ben. En ik ben er nu echt oprecht elke dag bewust mee bezig.

Terug naar de puzzelstukjes. Jerome komt bij het hoogtepunt van de cursus na een korte recap van de afgelopen lessen. Hij heeft van alle informatie, zowel wetenschappelijk als cultureel geaccepteerd, een methode uitgevonden die ervoor zorgt dat je lichaam en ademhaling op de meest optimale manier gaan functioneren. 

Een ademhalingsoefening die ervoor zorgt dat je ademhalingsfrequentie op een natuurlijke manier wordt verlaagd, waardoor je gezondheidsklachten op een natuurlijke manier worden verminderd. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar ons lichaam heeft namelijk een zelfhelend vermogen waar wij allemaal nog niet eens het begin van begrijpen. Gelukkig heeft Jerome mij dit op een enthousiaste, wetenschappelijke en laagdrempelige manier weten te vertellen. En voor dit ben ik hem voor altijd dankbaar.

Vertrouwen hebben in ons lichaam is heel erg lastig. We zijn allemaal gewend met een bepaald stressniveau te leven op mentaal en fysiek gebied. Ons lichaam en geest zijn sterk, maar wanneer stress of angst te groot worden dan ontstaan er kleine scheurtjes in onze gezondheid. Soms suddert de stress en angst zo lang en zo onbewust door, dat ons lichaam er heel erg de dupe van kan worden. Dan denken we dat we nu een nieuw lichaam hebben gekregen wat minder goed functioneert.

Maar dankzij Jerome ben ik er achter dat dit lariekoek is. Ademhaling is echt de dirigent van je lichaam en door middel van ademhalingsoefeningen kun je bijna altijd (niks is uitgesloten in het leven) terug komen naar de optimale werking en gezondheid van je lichaam en geest. Iedereen, ook jij! Geloof je me niet? Dan daag ik je uit eenmalig in deze cursus te investeren en het zelf te ondervinden. De enige die je kan helpen en motiveren weer gezond te worden ben jij zelf. Gun jezelf dit. Ik beloof dat dit een investering is om nooit meer te vergeten.

Master Your Breath | Online Training

Krachtige e-learning module met 35 lessen

Start met de online training Master Your Breath en krijg direct toegang tot onze krachtige e-learing module en omgeving.

 • Geen wachttijden, direct starten

 • Krachtige e-learning module met 35 lessen

 • Interactieve online ademtraining van 5 uur

 • Uitleg over effectief gebruik van de slimme online ademtools

 • Krijg antwoord op al jouw vragen via het e-learning platform

 • Volg de cursus in je eigen tempo, op je eigen plek

 • Lessen herhalen en terugspoelen naar wens

 • Je mag de training een jaar lang onbeperkt gebruiken

Praktische punten:

 • Locatie: online. Je krijgt direct toegang tot het B-Mind e-learning portaal.
 • Doorgroeien: na de online ademtraining kun je verder doorgroeien middels de Ademcoach Opleiding – Yellow Belt.
 • Geldigheid: 1 jaar toegang tot de training
 • Prijs: € 199,-

Tip: Meld je gratis aan om toegang te krijgen tot de slimme ademtools en Q&A’s op ons e-learningplatform.

Make
that
change

"Ook jij kunt je fysieke en mentale gezondheid verbeteren. Hoe? Jerome Wehrens vertelt je er meer over tijdens zijn vrij toegankelijke live webinars".

jerome wehrens signature

Make
that
change

"Ook jij kunt je fysieke en mentale gezondheid verbeteren. Hoe? Jerome Wehrens vertelt je er meer over tijdens zijn vrij toegankelijke live webinars".

jerome wehrens signature
Scroll naar boven

B-Mind® Adem App

Gratis kennismaken met het Adem Platform
incl. B-Mind Breathing Exercise Tools

*Je ontvangt een e-mailtje met je toegangslink voor het aanmaken van je account en downloaden van de App.

Let op: als GRATIS lid kies je ervoor om de maandelijkse nieuwsbrief van B-Mind te ontvangen.

download*

Dé magische tips om je middenrif los te maken

Loes Knaapen: ongekend dat je dit GRATIS weggeeft!

*Als dank ontvang je maandelijks mijn nieuwsbrief.

energie en balans door een gezonde ademhaling
Mis mijn nieuwsbrief niet