Biografie | B-Mind

Geluk, groei, energie en balans in je leven. Dat willen we allemaal, toch? Het begint allemaal met een goede mentale en fysieke gezondheid, geloven we bij opleidingsinstituut B-Mind. Al onze (online) trainingen en opleidingen zijn gericht op vitaliteit, ademhaling, herstel en ontspanning. Ze zorgen ervoor, dat jij hierin zelf belangrijke stappen kunt zetten. De B van B-Mind verwijst dan ook naar ‘a Bright Beautiful Balanced mind. En ook naar Body. Want mentale en fysieke gezondheid zijn niet van elkaar te scheiden.

Of je nu meer energie, een hogere weerstand of fysiek herstel wil realiseren, of je nu minder stress, een positieve mindset of meer balans in je leven wil brengen: met B-Mind kies je voor blijvende verandering. Daarom zeggen wij: Make that change!

Wat kenmerkt het lesaanbod van B-Mind?

Iedereen kan zijn gezondheid verbeteren. Onze lesmodules en methodes hebben een wetenschappelijke basis, maar zijn tegelijkertijd laagdrempelig, voor iedereen toegankelijk en eenvoudig toepasbaar. Dat zie je terug in onze werkwijze: concrete kennisoverdracht, aangevuld met persoonlijke inzichten en verdiepende elementen. Hands-on en met humor. Deze combinatie van ‘weten’ en ‘ervaren’ zorgt voor een steile leercurve.

Ons gespecialiseerde onderwijsaanbod kenmerkt zich door kwaliteit. Ons instituut draagt meerdere professionele keurmerken. Al onze trainers zijn deskundig, opgeleid en gecertificeerd binnen de visie en methodiek van B-Mind. Omdat gezondheid niet op te delen is in vakjes, kijken wij met een holistische blik. Vitaliteit, ademhaling, herstel en ontspanning hangen nauw met elkaar samen. Daarom besteden wij in al onze trainingen en opleidingen aandacht aan de relatie tussen deze gebieden. We volgen de laatste inzichten en vullen onze modules constant aan met waardevolle nieuwe kennis.

Voor wie zijn de trainingen en opleidingen van B-mind bedoeld?

We zijn er voor iedereen die zijn/haar gezondheid wil verbeteren en voor (startende) professionals die anderen willen begeleiden naar een leven in balans. B-Mind biedt daarom een breed scala aan lesvormen: van korte trainingen tot complete opleidingen. Van lessen op locatie tot online modules. Zo kun je maximaal leren, in de vorm die het beste bij jou past.

Wij stellen onze klanten centraal en zoeken altijd naar wat jou werkelijk vooruithelpt. Met inhoudelijke kennis, persoonlijke aandacht én praktisch maatwerk. Vijf sterren geven onze deelnemers B-Mind gemiddeld. En daar zijn we trots op. Maar nog trotser, zijn we op de positieve transformatie die onze deelnemers weten te realiseren in hun leven.

Founder B-Mind

Ing. Jerome Wehrens

"Het lichaam is het mooiste biogenetische apparaat dat er bestaat, mits in balans. Je hebt zelf veel invloed op je mentale en fysieke gezondheid.”

jerome wehrens signature

Founder B-Mind

Ing. Jerome Wehrens

"Het lichaam is het mooiste biogenetische apparaat dat er bestaat, mits in balans. Je hebt zelf veel invloed op je mentale en fysieke gezondheid.”

jerome wehrens signature

B-MIND is in 2012 opgericht door Jerome Wehrens (1971) vanuit de overtuiging dat zorgen voor een goede mentale en fysieke gezondheid, de sleutel is voor meer geluk, groei, energie en balans in het leven. Jerome heeft meer dan 10.000 uur ervaring in het trainen, coachen en managen van mensen. Sinds 2018 leidt hij adem en vitaliteitstrainers op.

Een belangrijk deel van het onderwijsaanbod van B-Mind werkt via de B-Mind methode, die door Jerome is ontworpen. De B-Mind methode heeft zijn oorsprong in de ruim dertig disciplines en technieken die Jerome Wehrens vanaf zijn 20e heeft bestudeerd. De B-Mind methode bevat de B-Mind Ademhalingstechniek, de Release Methode en HEEL™ techniek (Herken, Erken, Ervaar en Laat los). 

Jerome Wehrens is gecertificeerd Buteyko specialist en Black Belt Coach. Hij is opgeleid in de Wim Hof Methode en was tien jaar lang gecertificeerd Wim Hof trainer. Daarna ontwikkelde Jerome bij B-Mind zijn eigen methode voor het boosten van mentale en fysieke gezondheid met koude-training. Ook schreef hij het boek ‘HEELWEEK’ en richtte hij B-Community op, hét online platform voor vitaliteit, ademhaling, herstel en ontspanning.

Het verhaal van Jerome

“Op mijn 20e brak ik mijn rug door een ongeluk. Honderd dagen lag ik in één houding, het grootste deel van mijn bovenlijf verpakt in een gipskorset. Het waren honderd eenzame dagen.

Honderd dagen waarin ik angst en verdriet ervoer, gekluisterd aan bed. Elke dag schoof mijn moeder letterlijk een bord eten naar binnen, waarna ze weer vertrok. Ik bleef alleen achter met mijn angst, verdriet en wanhoop. Ik deed mezelf een belofte: als ik hier goed uitkom zal ik alles doen om mijn lichaam en geest in balans te houden. Deze belofte heb ik gehouden!

Na mijn ongeluk verdiep ik me onder andere in ademhalingsoefeningen. In mijn zoektocht krijg ik persoonlijke training van onder andere Dan Brule, Wim Hof en Stans van der Poel. Vanuit passie en interesse bestudeer ik naast ademhaling alles dat voor mij het verschil maakt in mijn energieniveau, ervaring van geluk en verbetering van gezondheid. Ik gebruik mijn lichaam als laboratorium en onderzoek, ervaar en leer. Wat voor mij werkt stop ik in mijn ‘gereedschapskist’ en wat niet werkt laat ik los. 

Inmiddels beheers ik meer dan 33 technieken die iets voor je gezondheid kunnen betekenen. Kennis die ik graag inzet voor jou!

Door een onveilige jeugd en mijn ongeluk heb ik een lange weg afgelegd om terug te komen bij mijn eigen gevoel en intuïtie. Een hobbelig pad dat even intens was als leerzaam. Door de gedachten verandering dat ik dankbaar mocht zijn voor alles dat mij vormde, ging ik anders naar mijn verleden en toekomst kijken. Deze verandering voltrok zich langzaam door een lange weg van ontdekkingen, lezen, trainingen volgen, (werk)ervaringen opdoen en gecoacht worden.

Het veranderde mijn levensbestemmingen. Het leerde me wie ik ben en wat ik wil. Ik zag dat ik de architect van mijn eigen leven kon worden, de regie pakken en mezelf niet meer als slachtoffer hoefde te zien. En, niet in de laatste plaats, ontdekte ik dat mijn gezondheid een belangrijke koppeling heeft met een leven in balans.

Mijn benadering is uniek en wordt door de cursisten hoog gewaardeerd. Wat mijn trainingen uniek maken? Ik zoek naar wetenschappelijke verklaringen, naar de juiste en praktische vertalingen van oefeningen en naar het plezier in leren en ervaren. Ik predik laagdrempeligheid en eenvoud. 

Oefeningen moeten ten alle tijde te combineren zijn tijdens werk en privé leven. Verder beperk ik me niet tot losse oefeningen maar bied trainingen aan die volledig zijn en passend bij mijn cursisten. Goede begeleiding is belangrijk in het vinden van de juiste weg! De weg die voor iedereen anders is.”

De belofte van Jerome

“Je lichaam is gemaakt om 120 te worden. Maar dat wordt het zelden. We zijn op drift geraakt. We ‘overleven’ in een tijd waar we de verbinding met onszelf, elkaar en de natuur hebben ingeruild voor snelheid, efficiency en het ‘perfecte plaatje’. Onderaan de streep levert ons dit vaak stress, angst, depressie en zelfs ziekte op. Met geld, comfort, vakanties en een hypotheek vullen we de leegte niet op.

Iedereen kan werken aan een betere gezondheid. De kracht voor ongekende vitaliteit zit in jezelf. Zelfs je genen – en daarmee je gezondheid – zijn te beïnvloeden via je gedrag en de ervaringen die je opdoet tijdens je leven. Dit fenomeen staat bekend als epigenetica. Je hebt geen idee waar je toe in staat bent. Ik gelukkig wel.

Mijn belofte aan jou? 
Bij B-Mind leer je invloed uitoefenen op je zelfhelend vermogen. Je gezondheid hoeft niet langer uitsluitend een lot uit de loterij te zijn. Vanuit mijn beheersing van 33 technieken leren we je gezond, veerkrachtig en gelukkig in het leven te staan. Kies een lesmodule en verleg de grenzen van jouw lichaam en brein.”

Visie

Ieder mens heeft invloed op zijn mentale en fysieke gezondheid

Missie

Trainingen en opleidingen bieden aan mensen die willen werken aan een betere gezondheid of anderen hierin willen begeleiden

Doel

Mensen ondersteunen bij het vergroten van geluk, groei, energie en balans in hun leven

Door Jerome Wehrens gevolgde opleidingen en cursussen:

 • Bedenker B-Mind Methode | GREEN BELT VitaliteitsCoach | YELLOW BELT AdemCoach

 • Gecertificeerd Wim Hof Method

 • Opleiding Mindfulness voor trainers (MBSR)

 • Gecertificeerd Coach (Europees erkend diploma)

 • Gecertificeerd MINDBALANCE Coach

 • Gecertificeerd Natural Movement - level 1 instructeur

 • Gecertificeerd Functional Patterns - level 1 instructeur

 • Gecertficeerd Q-Touch - level 1 instructeur

 • Gecertificeerd Rots en Water trainer

 • Gecertificeerd Buteyko trainer

 • Gecertificeerd Hypnotherapeut

 • Gecertificeerd Epiphora Methode

 • Facilitator Familie opstelling

 • Facilitator Psych-K

 • Docentenopleiding tweede graad (Cum Laude)

 • Praktische ervaring met meditatie: Zen groepen, Qi Gong, Yoga, 6e Kub Hapkido, 1e Tuan Kung Fu en Wing Chun

 • HUE Basic level (Human and Universal Energy after Mr. Luong Minh Dang)

 • EC-methode - Stans van der Poel (Ademcoaching)

 • Personal breathing training with Dan Brule and Wim Hof

 • Training Falun Dafa (Qi Gong)

 • Training Breathing as one (personal training with Dan Brule)

 • Training NLP

 • Training Psoas

 • Training Kinetische Energie

 • Training WHM - Wim Hof methode (Ice man)

 • Training Buteyko (ademhaling)

 • Training Shi Neng Shi Gong level 1

 • Training Silva mind control

 • Training Kernmeditatie

 • Training Mind Mapping

 • Training Pranayama (ademhaling)

 • Training Systema

 • Training Hypnotherapy

Scroll naar boven

download*

Dé magische tips om je middenrif los te maken

Loes Knaapen: ongekend dat je dit GRATIS weggeeft!

*Als dank ontvang je maandelijks mijn nieuwsbrief.

energie en balans door een gezonde ademhaling
Mis mijn nieuwsbrief niet