Wim Hof Methode: De 7 geheimen | B-Mind

Wim Hof Methode: De 7 geheimen

Ontdek de 7 geheimen

Voelen is begrijpen ~Wim Hof

Koude als beste afvalmethode
B-Mind_Wim-Hof-Methode-Running_Mental-Coaching_Mindfulness_Eindhoven_WHM-geheimen-lose-waitEen van de drie pijlers van de Wim Hof Methode; koude! Had je het helende vermogen van koude al ontdekt? Wist je dat koude naast een veranderend eetpatroon een van de meest effectieve methode voor afvallen is? Zelfs cellulitis kan verminderen? Door koude worden er allerlei processen aangesproken en geactiveerd zoals je metabolisme, cardio vasculaire en je endocriene systeem. Koude geeft een enorme impuls aan je vetverbranding en is je boezemvriend als je wilt afvallen!

Life jacket voor een burn-outB-Mind_Wim-Hof-Methode-Running_Mental-Coaching_Mindfulness_Eindhoven_WHM-geheimen-brain
De Wim Hof Methode grijpt diep in op primaire processen. Processen die niet alleen ons reptielenbrein aanspreken maar ook onze primaire responsen en instinctieve reacties. Het voelen en ervaren van de primaire processen geeft de Wim Hof Methode een ongekende waarde voor mensen met een burn-out. De Wim Hof Methode brengt beoefenaars weer terug naar het gevoel. Zo wordt de Wim Hof Methode een gids en coach naar rust, voelen en controle.

Persoonlijke groei
Besef dat er meer mogelijk is: grenzen leg je jezelf op…. waar wil je naartoe en hoe ziet dit eruit? Zorg voor een open mind en besef dat er altijd meer mogelijk is. We gebruiken gemiddeld 7% van wat we kunnen. Met de Wim Hof methode leer je de andere 93% te verkennen, ontdekken en gebruiken. Creëer nieuwe connecties in je neurale netwerk door andere overtuigingen en ervaringen.

Verbetert de ademhaling
B-Mind_Wim-Hof-Methode-Running_Mental-Coaching_Mindfulness_Eindhoven_WHM-geheimen-breathingDoor een te hoog stress-niveau zit onze ademhaling vaak te hoog in de borst; ademen we te snel. Doordat we deze te hoge en te snelle ademhaling, die eigenlijk hoort bij acute stress in evolutionair gevaarlijke situaties die levensbedreigend waren, vaak te lang doen neemt ons lichaam dit over als nieuwe ‘huisstijl’. Met de Wim Hof methode doorbreken we foutieve ademhalingspatronen en kunnen we deze zelfs resetten.

Verlaagt het stress niveau
Vaak is door stress het level van adrenaline en cortisol te lang, met een te hoge waarde, in ons lichaam. We leven als het ware vaak met het gaspedaal ingedrukt. Het lichaam kan hierdoor niet goed herstellen of onderhoud plegen. De Wim Hof Methode zorgt met al zijn facetten (koude, mind en adem) voor een betere balans in de stress hormonen en verbetert hierdoor onder andere het hormonale niveau. Als de Wim Hof Methode ook nog aangevuld wordt met ontspanningsoefeningen van het neurale netwerk (zoals mediteren) dan komt ons lichaam pas echt weer tot rust.

Positief effect op pijnklachten
Door het dagelijks doen van de ademhaling zorg je dat het lichaam alkalisch blijft (een goede ph-waarde heeft). Bij hele hoge waardes van ph ervaart je lichaam pijn anders. De Wim Hof methode laat hierdoor een positief effect zien bij pijnbestrijding.

Laat je weer verwonderenB-Mind_Wim-Hof-Methode-Running_Mental-Coaching_Mindfulness_Eindhoven_WHM-geheimen-wondering
De Wim Hof methode legt door zijn bijzondere technieken en oefeningen veel connecties met de natuur. De natuur als meester! Meester voor de koude, kracht, harmonie en balans. Het lopen op blote voeten, het zitten in natuurwater, rennen met alleen een korte broek etc. De methode haalt veel mensen uit hun comfortzone, laat mensen weer voelen en ‘zien’ en brengt ze weer in contact met hun hart.

Wil je meer handvatten? Kennis of inzicht over hoe je je gezondheid kunt pimpen?
Kom dan langs bij één van mijn onderstaande reizen, weekenden, lezingen of andere events!

Wil je een Wof Hof Workshop volgen? Kijk dan eens op www.whmworkshop.nl

 

In de aanvraag ontbreekt een API-sleutel. Of, de sleutel parameter is ongeldig.
Scroll naar boven

download*

Dé magische tips om je middenrif los te maken

Loes Knaapen: ongekend dat je dit GRATIS weggeeft!

*Als dank ontvang je maandelijks mijn nieuwsbrief.

energie en balans door een gezonde ademhaling
Mis mijn nieuwsbrief niet