Het eBook - Verademing - deze oefeningen wil je hebben | B-Mind

VERADEMING het eBOOK

Middenrif los in 3 stappen

Deze oefeningen wil je leren!

Ongeveer één op de tien Nederlanders heeft luchtwegklachten

Een goede ademhaling is essentieel voor je gezondheid. Yogies wisten dit al meer dan 2000 jaar geleden. De wetenschap is de laatste 20 jaar echter een inhaalrace aan het maken. Zo heeft Wim Hof in 2011 bijvoorbeeld een belangrijke stap gezet: het inmiddels spraakmakende ‘endotoxine-onderzoek’. Daar heeft hij laten zien dat hij met onder andere zijn ademhaling zijn immuunsysteem kan beïnvloeden. In 2019 wonnen Gregg Samenzo, William Kaelin en Peter Ratcliffe de nobelprijs voor geneeskunde voor hun onderzoek waarbij ze de relatie aantoonden tussen ademhaling en meer dan 300 ziektebeelden in het menselijke lichaam.

Ontvang mijn eBook met de zeven machische oefingingen om het middenrif lost te maken

Over een goede ademhaling is veel te vertellen. Veel meer dan ik in een e-book kan plaatsen, maar laten we basaal beginnen en een belangrijke bouwsteen leggen. Een goede ademhaling gebeurt namelijk vanuit je middenrif. Maar: wat is het middenrif? In mijn workshops laat ik deelnemers dit middels verschillende oefeningen voelen en ervaren. Ademhaling gebeurt automatisch (wat in veel gevallen ook fijn is), maar daardoor is het ook niet vanzelfsprekend dat we alle spieren die betrokken zijn bij de ademhaling goed kunnen voelen.
De belangrijkste spier bij ademhaling is het diafragma (middenrif). Het middenrif is de scheiding tussen de buik- en borstholte. Naast het middenrif spelen andere spieren ook een rol, zoals de tussenribspieren, de rectus abdonimus, de traversus abdonimus en verschillende rugspieren.
Je middenrifpezenplaat/-spier wordt bij je inademing naar beneden getrokken. Bij de uitademing wordt die kracht losgelaten en veert je middenrif weer (langzaam) terug naar zijn ontspannen situatie (koepelvorm). Hoe meer spanning er op je middenrif staat (veelal door stress) des te vlakker ga je ademhalen. Je middenrif zal bij te veel spanning zijn flexibiliteit verliezen. Na minimaal acht weken stress lukt het je lichaam vaak niet meer om die ontspannen stand weer te bereiken.
Het goede nieuws is: hier kunnen we iets aan doen!

ONTVANG DE OEFENINGEN OM ZELF AAN DE SLAG TE GAAN

Download mijn eBook en leer alles om je middenrif goed te kunnen ontspannen.
Loes Knaapen: ongekend dat je dit GRATIS weggeeft.

Scroll naar boven

download*

Dé magische tips om je middenrif los te maken

Loes Knaapen: ongekend dat je dit GRATIS weggeeft!

*Als dank ontvang je maandelijks mijn nieuwsbrief.

energie en balans door een gezonde ademhaling
Mis mijn nieuwsbrief niet