De Parasietenkuur als aanloop naar de leverkuur | B-Mind

De Parasietenkuur als aanloop naar de leverkuur

“Every man has inside himself a parasitic being who is acting not at all to his advantage.” ~William S. Burroughs

Dag 8 van de parasietenkuur. Nog ongeveer 6 dagen te gaan (plus onderhoudsprogramma).
Wat houdt de kuur in?
B-Mind_Parasietenkuur_BalansJe neemt gedurende 2 weken een bijna wiskundig schema in van allerlei kruiden (in pil vorm) en aminozuren. Mijn constatering is dat het correct volgen van de kuur niet waarschijnlijk is voor chaoten…
Volgens Dr Clark kan deze kuur in korte tijd allerlei parasieten in je lichaam aanpakken. Maar kan ik dan last hebben van parasieten? Dr Clark komt dan meteen met een lange lijst aan symptomen. Ik zal er enkele noemen:

 • Ben je vaak moe? (chronische vermoeidheid)
 • Heb je spijsverteringsproblemen?
 • Last van voedselintoleranties of omgevingsallergieën?
 • Heb je uitslag, eczeem, huidontstekingen, zwellingen of jeukende dermatitis?
 • Word je meerdere malen per nacht wakker, met name tussen 2 en 3 uur?
 • Heb je vaak bacteriële of virale infecties?
 • ;Heb je moeite om gewicht aan te komen of af te vallen?
 • Ben je vergeetachtig, heb je trage reflexen, gas en opgeblazen gevoel, kun je niet helder denken?
 • Depressief?
 • Eet je meer dan normaal, maar heb je nog steeds honger?
 • Branderig gevoel in je maag?
 • ’s Nachts vochtige lippen, overdag droge lippen, tandenknarsen in je slaap?
 • Vrouwen: problemen met de menstruatie?
 • Mannen: seksueel disfunctioneren?

Zo dat is een serieuze lijst (en er zijn er nog meer)! En ja hoor, er staat iets tussen dat op mijn gezondheid kan slaan. Ik kom lastig in gewicht aan! Dus…
Mijn motivatie:
Ik ben nieuwsgierig aangelegd en wil binnenkort de leverkuur gaan volgen (om mijn lever te reinigen). Ik zie de leverkuur als een goed vervolg op mijn detox. En zoals een goede training betaamt, moet je zorgen dat je uit je comfortzone blijft (ik zie het leven voor het gemak even als één grote training). Af en toe weer eens iets anders…
Een half jaar geleden heb ik gedetoxed (10 dagen niet gegeten). Na de detox heb ik ervaren dat mijn darmflora weer vanuit een nieuwe basis is opgebouwd. Heeft het reinigen van de lever dan ook nog iets toe te voegen aan de detox? Van een kennis die de kuur reeds heeft gedaan heb ik begrepen dat er ‘leversteentjes’ werden afgevoerd tijdens de kuur…. Internet bevestigt dit verhaal. Ik kan zelfs plaatjes van de stenen vinden. Maar goed. Vanuit een gezonde sceptische houding ten opzichte van wat de kuur pretendeert te doen voor je lichaam, lijkt me het zelf ondergaan de enige echte maatstaf.
De basis van de kuur
De basis van de kuur bestaat uit drie planten: alsemkruid, kruidnagel en zwarte walnootschil
Deze planten bevatten sterke natuurlijke chemicaliën. Bij het tegelijker tijd gebruik van deze drie planten kan men blijkbaar (binnen een korte tijd) van honderden verschillende soorten parasieten, wormen en andere schadelijke micro-organismen afkomen die zich in onze darmen bevinden.
Blijkbaar ook zonder negatief effect op welk medicijn dan ook. Nou nou….
Ik geloof natuurlijk niet alles zomaar en heb zelf nog even wat onderzoek gedaan. Wat zijn die kruiden dan voor super kruiden?
De ingrediënten van de kuur:

 • AlsemBMIND-alsem-Balans
  Alsem is een stengelachtige plant met grijsgroene blaadjes en gele bloemetjes. Alsem is een belangrijk bestanddeel van het Absint drankje en heeft een psychoactieve werking. Als je te veel Alsem (bv in je thee) hebt gedronken dan wordt autorijden sterk afgeraden. Te veel Alsem is giftig voor je lichaam en leidt tot verslaving. Alsem wordt onder andere gebruikt voor verschillende spijsverteringsproblemen zoals geprikkelde maag, galblaas en darm problemen.
 • Arginine
  Arginine is een aminozuur en betrokken bij veel stofwisselingsprocessen. Het is belangrijk bij de behandeling van hart- en vaatziekten, depressies en hoge bloeddruk. Arginine verbetert de doorbloeding, versterkt het immuunsysteem en beïnvloedt het libido van de man positief.
 • KruidnagelBMIND-kruidnagel-Balans
  heeft een pijnstillende werking (vroeger stopten ze bij tandpijn een kruidnagel in de kies), zorgt voor zoutzuur verhoging in de maag en heeft een verbeterde peristaltiek (knijpende beweging van je slokdarm) tot gevolg. Vanuit de Traditionele Chinese Medicen (TCM) wordt gezegd dat kruidnagel een gunstige invloed heeft op spijsverteringsproblemen doordat kruidnagel voor opwarming van het spijsverteringskanaal zorgt.
 • Zwarte WalnootBMIND-zwartewalnoot-balans
  Zwarte walnoot, bestrijdt allerlei schimmels en parasieten. Is laxerend, bloeddruk verlagend en bevat veel vitaminen C.

Mijn ervaring:
Goed we zijn nu 8 dagen onderweg en ik voel me goed. Niet beter dan normaal. Wel heb ik lichte last van hoofdpijn (normaal nooit last van). Ook voel ik me soms iets minder opgewekt dan normaal. Dit vind ik dan weer raar omdat met name de Arginine juist het tegendeel zou moeten doen. Mijn libido (indien mogelijk) neemt overigens wel toe.
De inname van Alsem wordt gaande weg steeds groter. Het verhogen van de inname zoals Dr Clark dit voorstel lijkt voor mij een vreemde keuze. De andere combinaties van amino en kruiden kan ik beter plaatsen. De Arginine neem je in voordat je gaat eten en zorgt voor ontspanning van maag en bloedvaten. Ook de kruidnagel die je tijdens het eten neemt, kan ik plaatsen (positief beïnvloeden klimaat van maag). Maar goed Dr Clarck zal wel weten wat ze deed. Toch? Internet heeft hier overigens ook een mening over en ik lees artikelen die spreken over een Pseudo dokter, broodje aap dokter en zo. Tja, waarom ga ik ook alweer door? O ja, dan weet ik waar ik het over heb. 😉
Zelf beginnen? Zie Parastienkuur Dr Clark

Scroll naar boven

download*

Dé magische tips om je middenrif los te maken

Loes Knaapen: ongekend dat je dit GRATIS weggeeft!

*Als dank ontvang je maandelijks mijn nieuwsbrief.

energie en balans door een gezonde ademhaling
Mis mijn nieuwsbrief niet