Detox met ahornsiroop en citroenen.... | B-Mind

Detox

Ahoornsiroop en citroenen

“Be stronger than your strongest excuse”

Een vraag die mij al langer bezig hield is, ga ik detoxen of niet… De meeste detox kuren pretenderen dat je er het lichaam mee kunt reinigen, ontgiften. Ik heb lang op 2 gedachten gehinkt… aan de ene kant geloof ik dat ik door mijn gezonde eetpatroon (geen suiker, geen fabrieksvoedsel, veel verse groenten, fruit etc) niet hoef te ontgiften.

Dat ik door ‘gezond eten’ geen kunstgrepen nodig heb en mijn lichaam in balans is, gezond is en ‘schoon’. Aan de andere kant geloof ik ook dat we heden ten dage zoveel minder kwalitatief voedsel nuttigen dat het haast onvermijdelijk is dat er toxische stoffen in het lichaam komen.

BMIND_Burnout_Balans_detoxVanuit mijn beleving dat dingen ervaren de beste manier is om er achter te komen, of iets werkt voor mij, iets toevoegt, overweeg ik dus al langere tijd om een detoxkuur te beginnen.

Het gewichtverlies dat vaak optreed bij detoxen heeft mij echter tot dusver tegengehouden (ik heb niet veel bij te zetten). Een vriendin sprak onlangs enthousiast over een citroensapkuur De kuur duurt 10 dagen en reinigt (ontslakt) je lichaam geheel (letterlijk een reset). Deze kuur trok mijn aandacht omdat door de Ahornsiroop (natuurlijke suikers) je suikerspiegel hoog blijft.

Je drinkt bij deze kuur alleen maar een mengsel van Ahorn met citroen en cayennepeper (gemiddeld 3 liter per dag). De meeste kuren die ik tegenwoordig tegenkom zijn fabrieksmatig, geven veel ruimte om toch nog wat te eten, of bestaan uit bestanddelen die niet passen in mijn ‘gezond eten’ geloof. Daarnaast spoel je met de citroensapkuur geregeld met zout of groen poeder.

Als klapper zouden magere mensen door deze kuur weinig gewichtsverlies hebben. In het begin kan het gewicht wat zakken maar dit zou tijdens de kuur reeds corrigeren.

Als laatste druppel las ik (in het handboek van de Citroensapkuur) dat detoxen enorm goed is voor je haar (in sommige haarklinieken zelf verplicht). Nu wordt mijn haar de laatste tijd erg dun…. Oke, ik ben om, we gaan het doen. 🙂

Ik ga 10 dagen detoxen met de citroensapkuur. Ik zal iedere dag bloggen, kort verslag mbt gewicht, energie en beleving tijdens de kuur.

BMIND_Voeding_Detox

De belangrijkste ingrediënten zijn inmiddels gekocht:

  • Biologische Ahornsiroop klasse C (is minder zoet dan klasse A en beter van kwaliteit)
  • Cayennepeper (bevat onder andere veel vitaminen B)
  • Hoogwaardig zeezout (belangrijk om veel te spoelen)
  • Biologische Citroenen
Scroll naar boven

download*

Dé magische tips om je middenrif los te maken

Loes Knaapen: ongekend dat je dit GRATIS weggeeft!

*Als dank ontvang je maandelijks mijn nieuwsbrief.

energie en balans door een gezonde ademhaling
Mis mijn nieuwsbrief niet