Detoxen – verslag 10 – einde van de citroensapkuur | B-Mind

Detoxen – verslag 10 – einde van de citroensapkuur

Dag 10 – Het heeft me veel gebracht

De tong is een venster naar het lichaam. De witte tong bij detoxen, wat is dat nu eigenlijk? Enerzijds is het een verstoord slijtagepatroon doordat er geen vast voedsel meer wordt gegeten en bacteriën en vuil neerslaan op de tong. Anderzijds wordt de tong als geheel geassocieerd met de toestand van het spijsverteringsstelsel, de organen en het bloed, voedingsstoffen assimilatie en uitscheiding. Je zou er zelfs aan kunnen zien hoe ‘warm’ of ‘koud’ je interne organen zijn. Daarom heeft het een hoge waarde als diagnostisch hulpmiddel. Mijn tong is gedurende de detox periode behoorlijk verkleurd geweest wat zou duiden op een heftige detox.
Vandaag was de laatste dag van mijn 10 dagen niet eten. We zijn er echter nog niet… ik ga de komende drie dagen mijn darmflora langzaam weer opbouwen. Morgen begin ik voorzichtig met een stukje ananas, lunchen met een sinaasappel en in de avond mogelijk een groentensoepje of weer een sinaasappel. Door de dag zal ik verse jus d’orange drinken. Het eten van het eerste stukje fruit moet een hele beleving zijn volgens de experts. BMIND-detox-Vita_FlexDe hele kuur heeft me meer gebracht dan ik had verwacht. Ik ben een fan aan het worden van de bedenker van de kuur: Stanley Burroughs. Hij was blijkbaar ook een uitdrager van de Vita Flex techniek. Deze techniek komt vanuit Tibet en alles dat uit Tibet komt heeft mijn aandacht. Mensen die mijn adem en meditatie lessen volgen zullen deze techniek binnenkort van mij gaan leren. 🙂


BMIND-detox-diet boxWelbevinden: ik heb me de hele dag prima gevoeld. Geen hoofdpijn in de morgen. Bij mijn dagelijkse ademhalingsoefeningen steeg mijn retentietijd (tijd dat je de adem in kunt houden) weer met een minuut. De retentietijd is voor mij altijd een goede maatstaf voor mijn gezondheid geweest. Dat deze nu weer flink is gestegen ten opzichte van de tijden die ik had voordat ik de kuur begon, reflecteert volgens mij alleen maar hoe ik me nu voel, licht en gereinigd. Het doet me goed om te beseffen dat ik een grondige reiniging heb doorgemaakt, die mogelijk nodiger was dan ik kon vermoeden! Ik heb deze periode als intens ervaren. Het loskomen van patronen en omgaan met verlangens. Het is zowel een mentale als een fysieke uitdaging geweest. Mijn energie was niet altijd optimaal en soms voelde ik me grieperig, duf of moe. Kortom een bijzondere ervaring die enige mentale volharding vergt maar mij meer heeft gebracht dan ik kon vermoeden. Hulde.. op naar de volgende uitdaging. 😉
Gewicht: 64,5 kg (start 67,1 kg)
Cijfer voor energieniveau: 8,5

Scroll naar boven

download*

Dé magische tips om je middenrif los te maken

Loes Knaapen: ongekend dat je dit GRATIS weggeeft!

*Als dank ontvang je maandelijks mijn nieuwsbrief.

energie en balans door een gezonde ademhaling
Mis mijn nieuwsbrief niet