Detoxen – verslag 4 – citroensapkuur | B-Mind

Detoxen – verslag 4 – citroensapkuur

Dag 4 – mijn lichaam gaat zich verzetten

Dag 4, morgenmiddag zit ik alweer op de helft (het antwoord van een optimist). 🙂 Vanochtend vroeg iemand mij: “je bent al 2 kilo kwijt, is dit eigenlijk wel verantwoord”? Mooie vraag vond ik dit. Ik volg momenteel mijn intuïtie en die geeft als antwoord: dit gaat je heel veel brengen… Als ik over die vraag nadenk komt Wim Hof meteen naar voren. Als ik Wim ergens dankbaar voor ben is het wel de overtuiging die ik van hem heb geleerd dat we tot bijna alles in staat zijn; als we maar willen en geloven!
Het verlangen naar eten lijkt minder te worden. Vandaag heb ik zonder problemen pannenkoeken kunnen maken en deze smakelijk zien opeten. In het maken van de sapjes krijg ik routine en het drinken van 1 liter water met Keltisch zeezout doe ik nu binnen 5 minuten. Ik heb vandaag nog eens opgezocht welke effecten ik hier eigenlijk van kan verwachten. Na het drinken van het zoute water zou je lichaam hier binnen 30 minuten op moeten reageren. Het spoelen helpt om ‘slakken’ uit je darmen te verwijderen (schoonmaken darmen). Ook vanochtend leek het spoelen geen effect te hebben (ik had er al iets meer zout bij gedaan). Om mijn lichaam extra uit te dagen (veel last van mijn buik) heb ik het drinken van het zoute water vanmiddag nog eens herhaald. In 2 minuten heb ik het opgedronken met het gewenste resultaat (verwacht dat ik het niet uit hoef te leggen). Het mooie van deze detoxkuur vind ik dat je het spoelen zelf kunt doen en dat het niet gebeurt door een (mijns inziens) soort geforceerde Patty Brard manier (met slangen en waterdruk).
Velen zullen de kuur die ik volg spartaans vinden. Wat ik er tevens goed aan vind is dat je niet na bv 4 dagen stopt. Ik voel dat de 4e dag belangrijk was en dat het hier feitelijk pas begint.


Welbevinden: BMIND-detox-joke-dag4de fase waar ik nu in kom kan ik eigenlijk het beste verwoorden als: “mijn lichaam gaat zich verzetten”. Mijn lichaam is duidelijk verrast, kent de situatie niet en laat van zich horen. Hetgeen zich uit in vermoeidheid, griepachtig gevoel en veel last van mijn buik. Mijn tong is nog steeds wit en mijn gewicht is iets toegenomen (0,5 kg). Ik had het voornemen om in de avond te gaan sporten maar daar is mijn energieniveau niet hoog genoeg voor. Dag 4 zou de energie langzaam terug moeten komen. Ben benieuwd hoe het morgen gaat. Vroeg naar bed wordt het devies van de avond.
Gewicht: 65,7 kg (start 67,1 kg)
Cijfer voor energieniveau: 6,5

Scroll naar boven

download*

Dé magische tips om je middenrif los te maken

Loes Knaapen: ongekend dat je dit GRATIS weggeeft!

*Als dank ontvang je maandelijks mijn nieuwsbrief.

energie en balans door een gezonde ademhaling
Mis mijn nieuwsbrief niet