Detoxen – verslag 8 – citroensapkuur | B-Mind

Detoxen – verslag 8 – citroensapkuur

Dag 8 – De reis is belangrijker dan de bestemming.

Normaal eet ik producten met een lage glycemische waarde (een maat voor het effect van koolhydraten op de bloedsuikerspiegel). In deze kuur zorg je dat je energieniveau constant blijft door het drinken van natuurlijke suikers (Ahornsiroop met citroen). De glycemische waarde hiervan is hoog. Als ik de tijd te lang maakt tussen de momenten dat ik ‘het sap’ drinkt dan merk ik ook meteen dat ik duf of moe word en mijn bloedsuikerspiegel wisselt. Normaal is deze constant en wisselt veel minder. Het is echter bijzonder om te ervaren dat je door alleen je bloedsuikerspiegel hoog te houden gewoon kunt blijven functioneren (zonder te eten). Veel suikers zorgen ervoor dat je sneller veroudert (de schakelaar voor verouderen of juist vertragen van de leeftijd komt in een hogere versnelling). Mijn schakelaar voor sneller verouderen zou dan momenteel in een hogere versnelling staan. 😉


BMIND-detox-cry_dietWelbevinden: Deze dag begon wederom met lichte hoofdpijn. Normaal heb ik nooit hoofdpijn maar gedurende deze kuur heb ik er met name in de ochtend last van. Mijn tong is nog steeds niet roze en het spoelen heb ik vandaag twee keer moeten herhalen voordat het effect had. Mijn gewicht is verder afgenomen en zit nu 2,2 kg onder mijn startgewicht. Het handboek ‘citroensapkuur’ geeft aan dat de laatste dagen voor de meeste mensen erg aangenaam zijn. Ik heb dit gedurende de dag niet zo ervaren, in de avond steeg mijn energie en voelde ik me bovengemiddeld. Over de hele dag zet ik mijn energie op een 7. Ondanks het wisselende energieniveau en wisselende resultaten tot nu toe ben ik blij dat ik deze reis begonnen ben. Vanuit het Boeddhisme is de ervaring belangrijk en een schatkamer voor levenskunst.

Gewicht: 64,9 kg (start 67,1 kg)
Cijfer voor energieniveau: 7

Scroll naar boven

download*

Dé magische tips om je middenrif los te maken

Loes Knaapen: ongekend dat je dit GRATIS weggeeft!

*Als dank ontvang je maandelijks mijn nieuwsbrief.

energie en balans door een gezonde ademhaling
Mis mijn nieuwsbrief niet