Digitale detox | B-Mind

Digitale detox

Je bent nooit wezenlijker, dieper jezelf dan wanneer je stil bent. ~Eckhart Tolle

B-Mind_yoga-mindfulness-digitaledetox-coaching
Tinderend het leven door. Ja, nee, ja, nee. Leuk, niet leuk, leuk… Opzoeken wat ik leuk vind en afstoten wat ik vervelend vind. Mijn ervaringen delen via Facebook en Whatsapp. Niks meer missen van alles, alles om me heen.
Toch? Of mis ik juist heel veel door de huidige communicatie? Interessante vraag voor wie er open voor staat:

MIS IK NIKS OF JUIST HEEL VEEL?

De huidige maatschappij gaat snel. Heel snel. Zo snel zelfs dat we een ongekend grote groep jongeren hebben van begin twintig die afstevenen op een burnout. Begin twintig? Hoe is dit bij jou?

Waar wij vroeger allemaal even stil waren op de vraag: “hoe heette die acteur van de hulk ook al weer”? Pakken we tegenwoordig een apparaat en zoeken het op. Nu meteen! Instant onze behoefte bevredigen. Een boek bestellen we voor 22:00 en krijgen het morgen in huis. Als dat niet het geval is zijn we nog aangedaan ook. Wat een slechte service! Ik zou het toch krijgen vandaag! Een mail wordt standaard binnen enkele uren beantwoord. Moeten we langer dan een dag wachten dan sturen we een herinneringsmail: “wat maakt dat je nog niet geantwoord hebt”! Waar we vroeger 2 weken of langer wachtten op een antwoord. Verwachten we nu, meteen, direct actie. Vroeger….? O ja, hoe ging dat ook alweer? Welke loser denkt nog aan vroeger? Ja, toen… toen waren er nog momenten dat er even niks was.
Mag ik je uitnodigen om eens stil te staan bij de vraag: “kun je nog zonder je Smartphone”?
Alles wat je beleeft ten volle te ervaren zonder meteen naar je apparaat te grijpen en eigenlijk het echte NU te missen. De informatie van je zintuigen: geuren, gevoelens, smaak, geluiden etc. Informatie die veel rijker is dan een plaatje dat ik achteraf nog eens bekijk. Als ik de vraag: kun je nog zonder je telefoon stel aan mensen in mijn directe omgeving, moet ik constateren dat vele toegeven niet meer zonder te kunnen. Het als een enorm gemis zouden ervaren als ze geen Whatsapp, Facebook, mail, internet meer zouden hebben. Stel jezelf eens voor, in het extreme geval, dat je niet meer bereikbaar bent.

Klap je apparaat dicht en neem eens de tijd om dit te overdenken:
Hoe zou ik dit gat vullen (op een voor jou prettige manier)? Een leven zonder whatsapp, facebook, tinder, twitter, messenger, bellen etc?

Heb je de vraag overdacht of ben je meteen door gaan lezen?
Zo heb ik zelf inmiddels een weg gevonden in het verleidelijke verlangen om altijd bereikbaar te zijn. Altijd contact te kunnen maken via de digitale wereld.. Whatsapp 1x per dag controleren, mail 2x. Geen rode nummertjes meer in de icoontjes bij apps, geen push-berichten meer. Niet altijd handig btw als je een eigen bedrijf hebt. De voegen kraken wel eens…. Mijn geitenwollen imago neemt ook evenredig toe met onbegrip. Hoe moeten we jou nu bereiken? Ik ga echt niet bellen…… Echter, het levert wel iets op. Heerlijk dat NU! Weer een stapje dichter bij het echte leven en dichter bij balans. Met mijn gedachten bij het NU en niet bij dingen die ik MOET delen, al geweest zijn of nog mogen komen….

Ik nodig je uit om een keer je telefoon thuis te laten. Even niet meer bereikbaar te zijn. Een digitale detox die bijna gepaard gaat met ontwenningsverschijnselen! Doe het, plan het. Bereid je mentaal voor en besef welke invloed de smartphone heeft in je leven.

Scroll naar boven

download*

Dé magische tips om je middenrif los te maken

Loes Knaapen: ongekend dat je dit GRATIS weggeeft!

*Als dank ontvang je maandelijks mijn nieuwsbrief.

energie en balans door een gezonde ademhaling
Mis mijn nieuwsbrief niet