Epifyse breathing | B-Mind

Epifyse breathing

Epifyse

Het is een typische jeugdklier die na het tiende levensjaar begint af te nemen.
B-Mind_Epifyse_Ademhaling_Balance_CoachingDe epifyse (pijnappelklier) is een klein orgaan in het centrum van het brein en staat in de neurowetenschappen bekend als een belangrijke hormoonklier die een scala aan hormonen produceert (zoals serotonine, melatonine, DMT en pinoline). De epifyse lijkt een belangrijke rol te spelen bij de synchronisatie van bepaalde lichaamsfuncties. Uit onderzoek is aangetoond dat de epifyse fungeert als de biologische klok die de dag-nachtritmen bestuurt.
Oude spirituele tradities zoals Yoga en Tantra beschouwen de pijnappelklier als een “kosmische antenne” via welke wij in contact staan met een diepere, mystieke realiteit.
Door het doen van oefeningen zoals hieronder beschreven kunnen we de epifyse stimuleren en zelfs laten toenemen in grootte. Wim Hof noemt de epifyse de apotheker van het lichaam. Stimulatie kan een grote bijdrage leveren aan onze gezondheid (de Epifyse zal ook groter worden) doordat de hormoonhuishouding positief gestimuleerd wordt.

Oefening:

Stappen:

 1. Begin met comfortabel te zitten:
  • Bij voorkeur is je rug recht;
  • Wordt je ademhaling niet gehinderd door knellende kleren;
  • Duw je je schouderbladen naar beneden zodat je borstbeen iets omhoog kan komen.
 2. Adem een tijdje rustig in via je neus en uit via je mond (als de neus lastig is, adem dan in via je mond):
  • Tuit je mond iets waardoor er een lichte weerstand ontstaat bij de uitademing (hierdoor zal de uitademing iets langer duren).
 3. Haal dan diep adem door je neus, waarbij je probeert om zoveel mogelijk lucht binnen te krijgen:
  • Sper je ogen wijd open;
  • Verbeeld je dat je kristalhelder licht opneemt en dat er energie binnenkomt via je oren, je gezicht en de top van je hoofd (alsof je hoofd een vergiet is).
 4. Zorg dat je longen vol zitten en houd je adem in.
  • Voer onderstaande visualisatie uit terwijl je de adem (zo lang mogelijk) vasthoudt.
 5. Doe je ogen dicht en visualiseer dat je de energie comprimeert tot een ‘kleine bal’ die je midden in je hoofd laat ontstaan (neem hiervoor de tijd):
  • Je houdt je adem nog steeds vast!
 6. Richt je aandacht vervolgens op het punt tussen je wenkbrauwen en laat vanuit de ‘kleine bal’ een bundel licht ontstaan die je van binnenuit richt op het midden van je voorhoofd:
  • Je houdt je adem nog steeds vast!
 7. Bij de uitademing zie je hoe het licht oplost in een sprankelende fontein van energie die je verlaat. Als vuurwerk en sterretjes….
 8. Herhaal deze stappen gedurende 5 minuten.

Frequentie:
Doe deze oefening dagelijks gedurende 5 minuten en combineer de oefening met meditaties die een positief effect hebben op de pijnappelklier (zoals bv de derde oog meditatie).
In onze trainingen zoals de ademhalingsworkshop en Wim Hof verdiepingsweekende zitten gevorderden oefeningen die je epifyse nog verder zullen ontwikkelen.
Al onze trainingen worden met meer dan een 8,5 gemiddeld beoordeeld!

Scroll naar boven

download*

Dé magische tips om je middenrif los te maken

Loes Knaapen: ongekend dat je dit GRATIS weggeeft!

*Als dank ontvang je maandelijks mijn nieuwsbrief.

energie en balans door een gezonde ademhaling
Mis mijn nieuwsbrief niet