Lach meditatie | B-Mind

Lach meditatie

‘Een kind lacht gemiddeld tot 400 keer per dag en een volwassene nog maar amper 10 keer per dag. Veel volwassenen zijn vergeten om te lachen’
“Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat ons lichaam géén onderscheid maakt tussen een echte of een nep-lach. Maar wel dezelfde gunstige effecten heeft.”
“Lachten is een innerlijke massage”
“Regelmatig lachen veroorzaakt fysieke reacties in je lichaam: zo ontspant lachen de spieren, het verbetert de longcapaciteit, zorgt voor een betere doorbloeding en zuurstof opnamen, reguleert bloeddruk, laat het niveau van de stresshormonen epineprine en cortisol dalen en het immuunsysteem wordt versterkt”
“Lachen leidt tot meer zelfvertrouwen”
“Tijdens een stevige lach zoveel spieren worden gebruikt dat het vergelijkbaar is met een goede aerobic-oefening”

Tips om een lach op te wekken:
– Laat je onderkaak ontspannen hangen en doe je mond half open š Trek je mondhoeken op, adem door je mond en forceer een glimlach
– Schommel eventueel heen en weer en begin te giechelen. š Wek een lach op (maakt niet uit als het nog klinkt als een gemaakte lach, ga er gewoon mee verder). Op een gegeven moment, al is het na
een paar keer

Oefening (15 minuten):
1. Strekken en Rekken (5 minuten)
Rek/strek je spieren een paar keer tijdens het uitademen, maar stop tijdens de inademing steeds met rekken/strekken. Rek je gezichtsspieren door gekke vreemde gezichten te trekken, maar ga nog niet lachen.
2. Lachen (5 minuten)
Glimlach en begin langzaam (zonder te forceren) met ontspannen in je keel te lachen. Start zachtjes en maak de lach steeds harder, totdat je buldert van het lachen vanuit je buik. Laat het gewoon gebeuren. Komt er kwaadheid of een andere emotie omhoog, lach die dan weg. Sluit daarna je ogen en blijf zachtjes verder lachen.
3. Stilte (5 minuten)
Houd de ogen gesloten en stop met lachen. Iedere gedachte laat je gaan, geef er geen aandacht aan. Blijf met de aandacht bij je lichaam en het gevoel dat je hebt. Wat dat gevoel ook is, accepteer dat. Zo profiteer je optimaal van de heilzame effecten van lachmeditatie.

Scroll naar boven

download*

Dé magische tips om je middenrif los te maken

Loes Knaapen: ongekend dat je dit GRATIS weggeeft!

*Als dank ontvang je maandelijks mijn nieuwsbrief.

energie en balans door een gezonde ademhaling
Mis mijn nieuwsbrief niet