Osho: Chakra ademhaling | B-Mind

Osho: Chakra ademhaling

Stress en verkeerde levenshouding kunnen blokkades in je lichaam veroorzaken. Door deze actieve meditatie is het mogelijk om deze op te lossen en balans te herstellen in je lichaam.
Bij deze actieve meditatie gebruik je diepe, snelle ademhaling en lichaamsbeweging om elk van de energie centra’s (Chakra’s) te openen. Je kunt de meditatie het best op een lege maag doen.

Je kunt de volgende Chakra aanduiding als richtlijn gebruiken:

  1. Basis chakra………………het sekscentrum onder in het bekken
  2. Elixer Punt ……………….net onder de navel
  3. Zonnevlecht ………………boven de navel, onder het borstbeen
  4. Hart Chakra ………………in het midden van de borstkas
  5. Keel chakra ………………de keel
  6. Derde oog ………………..tussen de wenkbrauwen (hypofyse)
  7. Kruin chakra………………bovenkant van het hoofd

De meditatie duurt een uur en heeft twee fases. Deze meditatie is afgelopen als je drie gongslagen hoort.

1e fase: 45 minuten
Sta met je voeten een stukje uit elkaar, je lichaam los en ontspannen. Schoenen uit, licht door je knieen zakken, bovenlijf rechtop en je kin een beetje ingetrokken. Het is belangrijk dat je rug recht blijft!
Adem met open mond diep en snel in het eerste chakra, met gelijke nadruk op in – en uitademing. Zorg dat je niet oppervlakkig adem haalt maar snel en diep. Houd je aandacht in het bekkengebied waar het eerste chakra is gelegen. Adem in een ritme dat makkelijk voelt en wordt bewust van het gevoel en sensaties in het chakra.

Telkens als je een bel hoort, breng dan ditzelfde diep en snel ademhalen naar het volgende chakra en laat je ademhaling sneller en zachter worden. Je zult ongeveer tweemaal zo vaak ademhalen in het zevende chakra dan in het eerste chakra.

Je kunt je lichaam en handen schudden, uitrekken, ronddraaien of bewegen net zoals je voelt, maar je voeten blijven op één plek. Als je de ademhaling en het lichaam eenmaal op gang hebt gebracht, zal de beweging ononderbroken en moeiteloos worden. Je bewustzijn

blijft voornamelijk bij het gevoel van de chakra’s. Na het ademen in het zevende chakra, zal je drie belletjes horen. Laat nu je adem en bewustzijn omdraaien en door elke chakra terug naar beneden vallen, terwijl je ademhaling van chakra tot chakra langzamer wordt. Je hebt ongeveer twee minuten om het eerste chakra weer te bereiken. Laat het gehele chakraspectrum zich van boven tot onder tot één regenboog van energie mengen.

Na deze cyclus blijf je een ogenblik stilstaan, dan begin je aan de volgende cyclus. Doe drie volledige cycli naar boven en naar beneden.

2e fase: 15 minuten
Ga na de derde ademhalingscyclus zitten, ontspannen en in stilte. Blijf een getuige van wat van binnen gebeurt zonder oordeel.

Bron: http://www.osho.be

Scroll naar boven

download*

Dé magische tips om je middenrif los te maken

Loes Knaapen: ongekend dat je dit GRATIS weggeeft!

*Als dank ontvang je maandelijks mijn nieuwsbrief.

energie en balans door een gezonde ademhaling
Mis mijn nieuwsbrief niet