Mindfulness, just do it. | B-Mind

Mindfulness, just do it.

Door de geschiedenis heen hebben mensen geprobeerd te ontdekken wat de oorzaken van lijden zijn en welke middelen er zijn om dit te verlichten. Vroeg of laat hebben we allemaal dezelfde vragen:

  • Waarom voel ik me niet beter?
  • Wat kan ik er aan doen?

De voornamelijk negatieve gedachten die hier aan ten grondslag kunnen liggen veroorzaken vaak een chronisch gevoel van ongemak, ook wel stress genoemd. Dat beïnvloedt dan weer factoren zoals: Immuunsysteem, levenskwaliteit/geluk, concentratie- en prestatievermogen, probleemoplossend vermogen, slaapkwaliteit, vaardigheid om te ontspannen, het sociale leven etc. Het gevolg daarvan is weer het toenemende risico van een algehele depressie of burn-out.

Vanaf de geboorte tot aan de dood, zijn we onophoudelijk bezig om ons beter te voelen.

Heb je ooit het gevoel, dat het leven aan je voorbij gaat?

Ben je iemand geworden, die zijn leven meer aan de waarden en verwachtingen van anderen spiegelt dan aan die van jezelf?

Mindfulness is een verzameling van alle ervaringen, technieken en oefeningen om positief naar de wereld te kijken en lijden te verlichten.

Mindfulness is niet nieuw. Gedachtengoed van Mindfulness heeft zijn oorsprong in het Boeddhisme (2500 jaar geleden) en de Griekse mythologie (Demeter en Persefone). Het is een deel van wat ons menselijk maakt, het vermogen om volledig bewust aanwezig te zijn. Leven in het hier en nu. Helaas zijn we meestal alleen kort in deze staat, en zijn we meestal met gedachten in het verleden, toekomst of in een fantasie wereld. Vooral als we emotioneel geraakt worden is het lastig om in het hier en nu te blijven. Gelukkig is het mogelijk om door training te leren hoe je langer in het hier en nu kan verblijven. Het is een vaardigheid die aangeleerd kan worden.

Je kunt lang praten of schrijven over Mindfulness, maar om echt te begrijpen wat Mindfulness is moet je het direct ervaren. Dit komt doordat Mindfulness wijst op intuïtieve en onbewuste processen. Door training en toewijding kan iedereen leren hoe het is om meer en meer bewust te leven (zelfs als je lijdt). Het cultiveren van opmerkzaamheid is een zeer persoonlijke ontdekkingsreis die B-MIND graag met jou aangaat.

Scroll naar boven

download*

Dé magische tips om je middenrif los te maken

Loes Knaapen: ongekend dat je dit GRATIS weggeeft!

*Als dank ontvang je maandelijks mijn nieuwsbrief.

energie en balans door een gezonde ademhaling
Mis mijn nieuwsbrief niet