Zeven Bio Hacks als medicijn tegen Corona | B-Mind

Hoe voorkom ik Corona

7 Bio Hacks

Ga van angst naar mogelijkheden!

B Mind Corona Bio Hacks Hoe voorkomen Mind

We leven in een maatschappij waar controle steeds belangrijker wordt. Niet alleen controle over wifi en onze vrije tijd maar ook over onze gezondheid. Door de complexiteit en ongebreidelde mogelijkheden van het leven willen we alles controleren. De massahysterie rondom Corona is hier een mooi voorbeeld van. We zijn bang, bang om ziek te worden. De echte ziekte is mijn inziens echter niet een virus maar de angst die we overbrengen op elkaar.

Als je weet dat jouw immuunsysteem goed werkt, is de angst dan terecht? Nee, dan kun je op zijn slechts gewoon enkele dagen ziek worden. Door te vertrouwen op een goed werkend systeem komt er ruimte, krijg je keuzes en kun je weer dansen in het moment. Hoe dat er dan voor jou uit ziet? Lees in dit artikel hoe je weer naar ontspanning kunt gaan en hoe je jouw weerstand kunt verbeteren.

B Mind Coronavirus Bio Hacks

Graag deel ik zeven Bio Hacks (slimme tips) om je weerstand te verhogen en je minder kwetsbaar te maken voor het Corona virus:

 

 1. VOEDING zorgt voor een tijdelijke verhoging van je ontstekingswaarden. Te vaak en te veel eten zal je immuunsysteem verzwakken. Voeding die veel kunstmatige toevoegingen bevat, kan daarnaast ook nog een extra belasting vormen. Het minder eten (ook tijdens ziekte zelf) helpt je systeem om te focussen op het bestrijden
  van ziekte (veroorzakers). Bij langere tijd niks eten (meer dan 12 uur) treed er onder andere een proces op dat Autofagie heet en foutjes uit je cellen haalt. Tevens zal je weerstand toenemen. Sla een maaltijd over of eet 80% van wat je normaal eet. Voor meer info zie mijn boek ‘HEELWEEK’ (hoofdstuk EET). Een andere waardevolle tip is tijdelijk 3x per dag 1000 micorgram vitamine C en het eten van producten met een hoog zinkgehalte (voeding waar veel zink in zit zijn oa hennipzaad, lijnzaad en pompenpitten).
 2. KOUDE werkt heilzaam voor het lichaam. Zo zorgt koude onder andere dat je immuunsysteem wordt versterkt. Iedere dag twee minuten koud douchen of zwemmen in natuurwater zorgt ervoor dat je na 30 seconden al extra witte bloedlichaampjes aanmaakt. Temperaturen onder de 16 graden zorgen reeds voor deze trigger. Neem dus die koude douch of ga eens met een T-shirt wandelen (terwijl een jas beter zou passen). Daarnaast houdt het Corona virus niet van koude en snijdt het mes dus aan twee kanten. Als je het toelaten van koude lastig vind, kom dan ook eens naar mijn Adem & IJs Training.
 3. NACHTRUST is een groot goed. Vaak onderschatten we hoe belangrijk dit voor onze weerstand is. Bij een tekort
  aan nachtrust kun je tot 70% kwetsbaarder zijn voor virussen. Zorg voor een ritueel en vaste tijden om naar bed te gaan. Vermijd schermen de laatste twee uur voor het slapen gaan en breng je mind tot rust. 80% van verstoorde nachtrust heeft met een te drukke mind te maken. Afremmen van je mind is hier dus de ultieme uitdaging.
  Tel eens in gedachten van 100 naar nul op het ritme van je uitademing. 
 4. ADEMHALING door beter te leren ademen, versterk je niet alleen je immuunsysteem maar kun je meer dan 300 ziektes genezen. Ademhaling is nog een relatief onbekende speler in het land van wetenschap. Wim Hof heeft hier al baanbrekend werk gedaan, maar ook is er een halfjaar geleden de Nobelprijs voor uitgereikt (Medicine and Physiology). Gregg Semenza en drie andere onderzoekers ontdekten de werking van een biochemische schakelaar in het lichaam die door de aanwezigheid of afwezigheid van zuurstof gestuurd wordt.
  Probeer eens het volgende: adem 5 seconden in, adem 5 seconden uit en houd je adem 5 seconden vast. Doe dit eens voor 5 minuten zodat je jouw ademhaling vertraagt. Voel wat dit met je lichaam doet. Als je hier meer over wilt leren nodig ik je graag uit bij mijn Buteyko training of Adem Masterclass.
 5. MINDFULNESS als wapen voor rust en betere weerstand. Mindfulness is een mooie tool om je mind tot rust te brengen. Je krijgt hierdoor niet alleen rust in je hoofd, maar je hele systeem komt in de ontspanning (parasympathicus). Je immuunsysteem werkt het meest effectief als je in de parasympaticus zit. Stress overbelast het immuunsysteem. Bij hevige stress kunnen we het immuunsysteem zelfs helemaal plat leggen. In rust gaat je immuunsysteem de puinhoop opruimen die bacteriën en virussen hebben kunnen aanrichten. Een bekend voorbeeld hiervan is dat we ziek worden op vakantie. 
  Voer eens een korte 3A check uit (Aarden, Ademhaling en Aandacht). Breng je aandacht naar je voeten en voel je voeten. Breng daarna je aandacht naar je ademhaling en volg enkele in- en uitademingen. Breng daarna je aandacht naar je gedachten, neem ze waar en swipe deze weg. Voor meer info zie mijn boek ‘HEELWEEK’ het hoofdstuk NU.
 6. BEWEGING is met betrekking tot je immuunsysteem noodzakelijk om het efficiënter te laten werken. Inactiviteit verlaagt de werking en hoeveelheid van witte bloedlichaampjes. Door te weinig beweging zullen witte bloedlichaampjes ook gaan samenklonteren in je bloed. De Nederlander zit gemiddeld 9 uur per dag. Ga meer bewegen en combineer beweging ook met naar buiten gaan en in de natuur zijn. De natuur stimuleert ons immuunsysteem om efficiënter te werken. Een bekend onderzoeken is dat van Roger Ulrich. Hij onderzocht het effect op ziekenhuispatiënten en hun sneller herstel doordat ze vanuit hun ziektebed uitzicht hadden op ‘groen’ ipv stenen. Buiten zijn hangt ook samen met de kans om vitamine D3 aan te maken. Vitamine D3 tekort zorgt voor een lagere weerstand.
  Een intense workout van 2 minuten zorgt al voor een waarneembare hoeveelheid witte bloedlichaampje. Doe bijvoorbeeld eens 50 kniebuigingen (terwijl je je adem inhoud). Neem de trap waar je normaal de lift pakt, ga in de pauzes wandelen en draai de papierbak om en zet je laptop erop zodat je een uurtje staand kunt werken.Voor meer info en tips zie mijn boek ‘HEELWEEK’ het hoofdstuk FIT.
 7. LACHEN brengt je mind in een positieve groef. Bij schaterlachen gebruik je meer dan tweehonderd spieren. Er is zelfs een mooie term voor de wetenschap van het lachen: gelotologie. Als je lacht gebruik je het hele lichaam en niet alleen je borst, middenrif en longen. Lachen zorgt dat je ontspant en serotonine en dopamine aanmaakt. Net als door mindfulness zal je weerstand floreren. Om meer te gaan lachen, kun je verschillende strategieën volgen. Bijvoorbeeld door te onderzoeken wat je serieuze kant versterkt en hier dan andere keuzes in maken. Of breng jezelf meer in een lachstemming en voeg toe wat jouw lach stimuleert.
Zo kunnen we dus preventie inzetten door onze handen meer te wassen met zeep, binnen te blijven en geen handen meer te schudden of door iets veel wezenlijkers, namelijk het immuunsysteem verhogen.

B Mind voorkom CoronaStart meteen na het lezen van dit artikel: breng je mondhoeken naar achteren en denk aan de laatste keer dat je moest schaterlachen (hopelijk is dat niet heel lang geleden).

 Als je geen idee hebt waar te beginnen dan kun je natuurlijk ook altijd een coachtraject aanvragen waarbij ik je één op één help en een maatwerkprogramma voor je maak.

Lees ook deze artikelen

vrouw die hyperventileert

Hoe weet ik of ik hyperventileer?

Hoe weet ik of ik hyperventileer? Eén van onze filmpjes deze week ging over angst. We kregen hier veel reacties over. In deze nieuwsbrief besteed ik aandacht aan de ademcomponent die verbonden is met angsten. Adem Onze ademhaling verloopt automatisch en is verbonden met ons welzijn. Maar wanneer je de

Lees verder »
cortisol afbreken tijdens je slaap

Breng de camping ervaring naar je bed ⛺

Slapen en tegelijkertijd versneld je cortisol afbreken?! Stel dat ik je de gouden tip gaf om jouw cortisol (stresshormoon) versneld te laten afbreken. Dat ik je vertel dat je hier geen oefeningen voor hoeft te doen en dat je dit terwijl je slaapt gewoon kunt ervaren. Zou je hier dan geïnteresseerd

Lees verder »
vitaal virus b-mind podcasts

De Vitaal Virus podcast van B-Mind

De Vitaal Virus Podcast van B-Mind Mega trots zijn we op onze nieuwe podcast! Hierin onderzoeken we hoe je je vitaliteit en algeheel welzijn kunt beïnvloeden. Wat werkt, wat werkt niet. Hoe ga je van AAN naar UIT. En hoe komt je fysieke lichaam in balans met je mind. In

Lees verder »
Scroll naar boven

download*

Dé magische tips om je middenrif los te maken

Loes Knaapen: ongekend dat je dit GRATIS weggeeft!

*Als dank ontvang je maandelijks mijn nieuwsbrief.

energie en balans door een gezonde ademhaling
Mis mijn nieuwsbrief niet