Zeven tips voor minder stress | B-Mind

Zeven tips voor minder stress

"Steeds meer mensen melden zich ziek omdat ze er mentaal doorheen zitten"

Steeds meer mensen melden zich ziek omdat ze er mentaal doorheen zitten., meldt nu.nl deze week. Hoge werkdruk, stress, depressie, Long Covid…de lijst aan klachten is eindeloos. En als je het nieuws een beetje volgt dan is er genoeg reden om stress te krijgen, toch?

Na de wereldwijde epidemie en angstwekkende verhalen over het milieu, ontstond er een oorlog in onze achtertuin, wat weer leidde tot een energie-, frituurvet- en frikandellencrisis. Ernstige zaken waar menigeen van wakker ligt.

Cirkel van Invloed

De Cirkel van Invloed

Hoe komen we hier uit met z’n allen? Of hoe houd ik in elk geval als individu mijn kop boven water?

Zoals good old Stephen Covey al zei: begin bij je Cirkel van Invloed. Want je kunt alleen de dingen veranderen waar jij invloed op hebt, zoals je eigen gedrag.

Tips voor minder stress:

Kijk en lees minder nieuws. Slechts nieuws = een slecht humeur. En meestal heb je geen of weinig invloed op de oplossing.

2 Benoem de positieve zaken in je leven en begin bij de basis. Heb je een dak boven je hoofd, een inkomen, voldoende te eten, een paar goede vrienden, kinderen, een fijne partner? Spreek je dankbaarheid uit voor deze zaken en benoem het liefst dagelijks voor jezelf wat er goed, fijn of ontroerend was.

3 Werk aan jezelf. Onderzoek de oorzaak van negatieve gedachten en emoties, eventueel met hulp van een goede professional.

4 Mediteer. Soms is het nog beter om niet naar oorzaken te zoeken, maar om jezelf juist los te maken van gedachten en emoties. Door meditatie neem je een ‘pauze’ van je eigen brein en leer je om meer ontspannen in het moment te leven.

5 Leer manieren om te ontstressen, zoals ademhalingstechnieken, de B-Mind release methode of koudetraining.

6 Ga naar buiten. Maak een stevige herfstwandeling in het bos of aan zee. Neem iemand mee die je dierbaar is of ga lekker alleen.

7 Zoek de mensen op die je na staan. Vier het leven en lach!

Kijk eens of je vandaag een van deze tips kunt toepassen in je leven. Ik hoor graag hoe het met je gaat.

Mocht je extra begeleiding nodig hebben,  bekijk dan eens de trainingen en masterclasses:

Scroll naar boven

download*

Dé magische tips om je middenrif los te maken

Loes Knaapen: ongekend dat je dit GRATIS weggeeft!

*Als dank ontvang je maandelijks mijn nieuwsbrief.

energie en balans door een gezonde ademhaling
Mis mijn nieuwsbrief niet