Zuur-Base Evenwicht! | B-Mind
B Mind Health ph Alka Vitae phScale

Zuur-Base Evenwicht!

“The greatest wealth is Health.” ~Virgil

Hoe is het met je gezondheid gesteld?
B Mind Health ph Alka Vitae beliefsDit vind ik een mooie open vraag waar mijns inziens vele antwoorden op mogelijk zijn. Naast fysieke en wetenschappelijke antwoorden vind ik altijd het antwoord: ‘ik voel me goed’ een belangrijke graadmeter. Ik voel me goed want ik kan alles wat ik wil doen, heb genoeg energie en of ervaar balans. Natuurlijk is een dergelijk antwoord subjectief maar wat mij betreft de essentie. Daarbij kun je jezelf ook nog afvragen of je alles wel wilt weten.

Goed, maar.. stel nu eens dat het antwoord minder positief is, dat je twijfelt of dat het antwoord ronduit negatief is. Mijn gezondheid laat me momenteel in de steek, ik modder maar een beetje aan, ik ga van het ene griepje naar het andere, heb allerlei klachten etc. Stel dat dit op jou van toepassing is, en stel dat je er wat aan zou willen veranderen. Wat zou je er dan voor over hebben om dit te doorbreken?

Hoe blijf ik gezond?
Meestal weten we wel dat we niet alle aspecten van een gezond leven volgen. Voor de volledigheid van dit artikel zal ik enkele belangrijke facetten noemen:

B Mind Health ph Alka Vitae map

  • Voldoende nachtrust;
  • Niet te veel eten en gezond eten;
  • Voldoende en met de juiste intensiteit bewegen;
  • Stressreductie door houding, ademhaling en bewustzijn;
  • Uitdagen van je lichaam door bv koude
  • Connectie met mensen

De insteek van dit artikel is niet het geven van een antwoord op hoe jij je gezondheid kunt maximaliseren maar meer het aanstippen van het bewustzijn tav gezondheid!

Wat vind je van jouw gezondheid?
Hoe ervaar jij dit?
Welk punt geef je jouw gezondheid?

Als we gezondheidsklachten hebben en het zelf niet meer weten gaan we meestal te raden bij de medische wereld. De oplossing van de medische wereld zit vaak in medicijnen. U heeft een klacht? Dan adviseren wij dit pilletje. Zelf ben ik niet van de pillen en heb deze gelukkig ook niet nodig. Sterker nog, het is al jaren geleden dat ik een paracetamol heb geslikt terwijl dit in het verleden wel anders was. Na het aanpassen van een aantal belangrijke elementen in mijn leven zoals bv ademhaling, koude, mind en voeding ben ik steeds vitaler geworden zowel lichamelijk als geestelijk. Dit zijn ook de elementen die ik je in mijn trainingen leer. Ik begin graag bij de bron!

Stel dat ik je nu bewust maak door dit artikel. Stel dat je interesse is gewekt. En stel dat je nu bereid bent om een eerste stap te zetten. Dan heb ik goed nieuws voor je omdat de eerste stap gewoon een testje is dat je kunt doen. Ik ga je uitnodigen om je zuurtegraad te testen.

Hoe zuur is jouw lichaam?
Een juiste zuurtegraad van ons lichaam is nodig om lichaamsprocessen goed te laten verlopen. In verschillende organen heersen verschillende zuurtegraden. Om wetenschappelijk iets over algehele zuurtegraad van je lichaam te kunnen zeggen, zou je alle verschillende zuurtegraden moeten meten. Als vuistregel geeft het meten van de zuurtegraad van je urine wel een afspiegeling of alle andere processen goed verlopen. Verzuring geeft kramp in spieren en pezen en zorgt op de lange duur voor osteoporose. Verzuring is dus niet handig. Daarnaast geeft verzuring ook problemen voor het zenuwstelsel (het geeft stress) en voor sporters, herstellen gaat lastiger. Verzuring is daarnaast ook een risico voor ontstekingen EN ontstekingen verzuren het lichaam weer. Zo blijf je dus bezig. Je kunt zelf je urine meten met pH-strips (100 stuks kosten ongeveer 10 euro). pH-waarde is de afkorting van het Latijnse “Potentia Hydrogenii” en betekent letterlijk de kracht van waterstof (ph zegt iets over de concentratie van waterstof-ionen). De pH-waarde kan varieren van 0 tot 14, waarbij 0 de sterkste zuurgraad en 14 de hoogste alkalische reactie vertegenwoordigt. Bij waarde 7 ligt het neutrale punt, wat bijvoorbeeld bij zuiver water het geval is. De pH-waarde, in urine bijvoorbeeld, is bij een goede balans in het lichaam boven de 7,3.
B Mind Health ph Alka Vitae phScale
Het meten van de ph waarde kun je een aantal dagen doen op steeds dezelfde momenten, om een indicatie te krijgen van jouw zuurbalans in het lichaam. Als de zuurbalans in je lichaam niet goed is kan je lichaam allerlei klachten gaan vertonen. Het langdurig hebben van een slechte zuurbalans (lage ph waarde) kan verstrekkende negatieve effecten hebben voor je gezondheid. Alle reeds genoemde facetten mbt een gezond leven kunnen positief bijdragen aan een goede balans. Het kan echter ooit lastig zijn om een bepaalde balans te doorbreken.

Als tip zou ik dan Alka Vitae willen geven. Dit is een product waar ik achter sta omdat het een goede balans in zuur/base stimuleert in het lichaam. Eén van de sterke producten van Alka Vitae vind ik de Thee, hij is niet alleen super lekker maar ook effectief. Je kunt hier een 30 dagen kuur mee doen en kan net het verschil maken in snel herstel en vooruitgang. Het is een ondersteunend product dat natuurlijk niet zaligmakend is en altijd tezamen met meerdere facetten moet worden toegepast. Als ik bv niet voldoende beweeg, slecht eet, niet genoeg slaap, veel stress heb, voegt het weinig toe. Je draagt dan als het ware Alka Vitae naar de zee….

Scroll naar boven

download*

Dé magische tips om je middenrif los te maken

Loes Knaapen: ongekend dat je dit GRATIS weggeeft!

*Als dank ontvang je maandelijks mijn nieuwsbrief.

energie en balans door een gezonde ademhaling
Mis mijn nieuwsbrief niet