HEEL coaching in Eindhoven | B-Mind

HEEL coaching in Eindhoven

coaching

Deze maand is Jerome Wehrens (B-Mind) mijn held van de maand. Sinds een paar maanden werk ik er met Jerome aan om mijn arbeid-rust verhouding beter op orde te krijgen. Door middel van zijn tips en trainingen lukt het mij om beter uit te rusten op de momenten dat het moet en daardoor beter te presteren in trainingen en wedstrijden. ~Bram Dekker (topzwemmer in het Nederlands Team)

Coaching in Eindhoven
Mijn stijl van coaching kan het best omschreven worden als coachen vanuit gevoel, met veel humor en to the point. Technieken en methoden die ik veel gebruik in mijn coaching zijn co-actief coachen, provocatief coachen, mindfulness en bio-feedback. Mijn ruime werkervaring en persoonlijke ontwikkeling hebben mijn vermogen om mensen snel te doorgronden (‘te lezen’) goed ontwikkeld.

“Als je altijd doet wat je deed krijg je wat je kreeg”

In de regel zijn 5 sessies genoeg om antwoorden te vinden op alle vragen die je mij of jezelf stelt.

[tab name=’De coach’]

“Het duiden van het probleem, vervolgens inzichtelijk maken en mensen dit zelf laten inzien, behoort tot mijn kernkwaliteiten”

Als manager ben ik werkzaam geweest in de IT waarbij ik bij toonaangevende bedrijven veel kennis van business processen heb opgedaan. Ik heb leren communiceren op alle niveaus van de werkvloer. Het managen van lastige situaties en problemen behoren tot mijn best ontwikkelde kwaliteiten. Al mijn werkervaring, projecten, rollen en samenwerkingsverbanden hebben een basis gelegd voor mijn coaching.

Een andere belangrijke pijler voor coaching komt vanuit mijn kernwaarde “leren”. Het vergaren van kennis en het overdragen hiervan. De laatste jaren heb ik mijn passie gevonden in het delen van mijn kennis en de mogelijkheid om anderen hier mee te helpen.

Als laatste pijler mijn theoretisch kader. Ik ben gecertificeerd als lifestyle coach (Europees erkend) en beheers technieken die diep kunnen ingrijpen op de algehele gezondheid (zoals Wim Hof Method, Qi Gong en Buteyko).

[/tab][tab name=’Wanneer Coaching’]

The greatest deception men suffer is from their own opinions. ~Leonardo Da Vinci

Door middel van coachingsessies komen mensen er achter wat belangrijk is, ordenen ze gedachten, gevoelens, woorden en acties zodat deze weer dezelfde kant op staan.
Het gaat erom dat je weet wat je, privé of zakelijk, wilt bereiken, waarbij de coach je helpt en begeleidt in het bereiken van je doelstellingen zodat je een leven leidt dat ingericht is zoals jij dat graag wilt.
Een leven gebaseerd op jouw persoonlijke waarden, waarbij de keuzes die je maakt consistent, bewust en effectief zijn.
Een leven dat je balans geeft, maar ook plezier, intimiteit, energie, financiele onafhankelijkheid, focus en actie in elk gebied van je leven.

[/tab][tab name=’Recensies’]

Ja als je mijn ontwikkeling afzet tegen over de initiële coachvraag dan zijn we wel heel veel verder gekomen! Ongelofelijk! Al had ik direct al tijdens onze eerste sessie meteen het gevoel dat het niet bij het opfrissen van mindfullness en meditatie zou blijven. Jij ging meteen al een stuk verder. En dat was maar goed ook want daardoor ben ik een stuk verder in mijn ontwikkeling gekomen. In en na jouw sessies gebeurde er altijd zo veel met me..
Jerome, nogmaals bedankt voor je inspirerende coaching. Het ga je goed!
~Jurist

Mijn coachvraag was: “Worden wie ik kan zijn”. Na 6 gesprekken, vele inzichten, veranderingen en een mooi proces kan ik stellen dat ik nu ben wie ik kan en wil zijn. Mijn ’10 habits for success’ koester ik. Dank je voor alles! Ik ga je bij iedereen aanbevelen.
~Product manager

Nogmaals dank voor het coachtraject dat we doorlopen hebben! Mijn leven heeft inderdaad een metamorfose ondergaan en ik voel weer geluk en rust. Simpel voorbeeld, vorige week zondag meteen ’s ochtends gaan hardlopen, hele dag lekker rustig aan en in de zon boekje lezen, ademhalingsoefening gedaan, en ’s avonds loop ik terug naar binnen en realiseer ik me dat ik echt al de hele dag intens gelukkig ben, als in echt gelukkig voelen, niet de ratio.
~Marketing manager

Na 10 minuten zat je al op het niveau waar ik met andere coaches minstens 10 gesprekken voor nodig hadden. Knap hoe je mijn systemen snel hebt geanalyseerd.
~CEO ICT bedrijf

Deze maand is Jerome Wehrens (B-Mind) mijn held van de maand. Sinds een paar maanden werk ik er met Jerome aan om mijn arbeid-rust verhouding beter op orde te krijgen. Door middel van zijn tips en trainingen lukt het mij om beter uit te rusten op de momenten dat het moet en daardoor beter te presteren in trainingen en wedstrijden.
~Bram Dekker (topzwemmer in het Nederlands Team)

We hebben heel veel lol gehad samen. Je hebt me echt geholpen het energieke, blije meisje naar boven te halen gisteren. Mijn man had tranen in zijn ogen toen ik hem vertelde over wat we besproken hadden en is zwaar onder de indruk van de metamorfose die ik ondergaan heb. Ik wil je dan ook nogmaals enorm bedanken voor je tijd, je aandacht, je wijsheid en je zijn. Heel bijzonder! Ik ga aan de slag met mijn buspassagiers 🙂
~Office manager

Vandaag ben ik naar een workshop “leer jouw kwaliteiten kennen” gegaan (kregen wij aangeboden vanuit ons werk). Ik merk dat ik nu makkelijk kan benoemen waar ik vind dat ik goed in ben en dat ik daar dan helemaal achter sta. In die training werd duidelijk dat ik inmiddels al op een ander niveau zit (met dank aan jou!).
~Verpleegkundige

Je woorden waren soms hard en niet altijd prettig maar ze kwamen hierdoor wel binnen waardoor ze hun werk konden doen. In de drie sessies die we hebben gehad, heb je me geholpen om mezelf te vinden. Ik heb de weg zelf moeten afleggen maar daardoor is het ook blijvend. Mijn hulp vraag was: ‘welk werk past bij mij?’. Ik heb niet alleen het antwoord gevonden maar nog veel meer. Ik ben je hier ontzettend dankbaar voor! Ik hoop dat je met jouw gave om te coachen nog heel veel mensen mag helpen.

Wat heb ik veel aan die ene ontmoeting met jou gehad! En wat ben ik je dankbaar dat jij voelde dat er haast bij was en mij deze ruimte gegeven hebt. Heel fijn.
Ik ben tot inzichten gekomen en die chaos op de rotonde was na een paar dagen weg. Heel fijn om te voelen en te ervaren dat ik weer aan het roer sta!

[/tab][tab name=’Ademen’]

Ademen is onze belangrijkste link met leven: zuurstof is de belangrijkste bron waarmee we onze cellen voeden

Het is belangrijk om beperkende ademhalingspatronen te identificeren en om te leren om meer effectiever en gemakkelijker te ademen. Het identificeren is de eerste stap, vervolgens kun je ademhaling verder ontwikkelen en openen. Door het verbeteren van ademhaling krijg je meer rust, wordt stress gereduceerd, wordt je energie niveau versterk en stijgt het zelfhelend vermogen.

Er zijn verschillende methodes om met ademhaling aan de slag te gaan. Denk aan bv. Hoffen (WHM), Buteyko en pranayama. Er zijn ook andere minder wetenschappelijke methodes zoals Transformational Breathing en Balance Breathing.
[/tab][tab name=’Bio-feedback’]EMWAVE2
Bio-feedback:

Bio-feedback wil zeggen: feedback van biologische reacties. Het is een methode waarbij lichaamssignalen zoals spierspanning, ademhaling en hartslag gemeten worden. Tijdens de meting zijn deze signalen zichtbaar op een computerscherm. Het effect van bijvoorbeeld een beangstigende gedachte of de manier van ademen is direct zichtbaar.

Hiermee leer je je eigen lichaamssignalen te herkennen en bewust te controleren; in eerste instantie met behulp van biofeedback apparatuur, en daarna zonder apparatuur. Stressgerelateerde klachten kunnen op deze wijze aangepakt worden. Vaak merk je al na één sessie dat je signalen herkent.

HeartMath:
Wij maken gebruik van de emWave2 als bio-feedback apparatuur. De emWave2 maakt deel uit van het HeartMath programma.
De kracht van dit programma ligt in de combinatie van eenvoud en effect. De wetenschappelijke basis is vertaald naar technieken die gemakkelijk te leren zijn en altijd en overal toepasbaar zijn. Consequent gebruik van de technieken levert bijzondere resultaten op.

In 2003 is hun onderzoek beloond met de TMC labs innovation award voor het Freeze-Framer® bio-feedback systeem. Research studies van HeartMath zijn onder andere opgenomen in de The American Journal of Cardiology, Journal for advancement in Medicine en Stress Magazine en de Harvard Business Review. In de Ode van juni 2005 is een uitgebreid artikel over HeartMath verschenen ( zie Ode artikel juni 2005: een verandering in uw hart verandert alles). In het boek “Uw brein als medicijn” van Dr. Servan-Schreiber schrijft deze Franse Prof in de Psychiatrie uitgebreid over de HeartMath methode. Zie ook Ode artikel juni 2006: Nooit meer Freud. Nooit meer Prozac.
[/tab][tab name=’Kosten en proces’]
Proces:
Het eerste gesprek is een kennismaking gesprek. Dit gesprek is gratis. In dit gesprek wordt de coachvraag helder gemaakt en bepalen we samen of het zinvol dan wel wenselijk is om een coachtraject in te gaan.
Een coachtraject duurt doorgaans 5 sessies. De sessies worden ingepland om de 4 weken. 90% van mijn klanten vinden de antwoorden die ze zoeken bij mijn coaching![/tab][end_tabset]
Improve your life en start een coachtraject.

Scroll naar boven

download*

Dé magische tips om je middenrif los te maken

Loes Knaapen: ongekend dat je dit GRATIS weggeeft!

*Als dank ontvang je maandelijks mijn nieuwsbrief.

energie en balans door een gezonde ademhaling
Mis mijn nieuwsbrief niet