Bananencake – Suikervrij en Glutenvrij

Geregeld word ik in mijn trainingen verrast door deelnemers die gezonde snacks meenemen.
Deze keer was het een gezonde bananencake. We waren het er allen over eens dat dit een heerlijke snack was!

De bananencake is zonder suiker en glutenvrij (het recept komt uit de voedselzandloper)!

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 50 gram dadels (zonder pit)
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 1 ½ theelepel baking soda
  • Snufje zout
  • 60 gram grof gehakte hazelnoten

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden

  1. Doe de ontpitte dadels en bananen in de keukenmachine en mix tot een glad mengsel.
  2. Klop in een kom de eieren met zout luchtig (2 minuten)
  3. Meng dan de eieren voorzichtig door het bananenmengsel en spatel ook het amandelmeel, gehakte hazelnoten en de bakingsoda erdoor. Roer dit goed door tot je een egaal mengsel hebt.
  4. Vet een cakevorm in of doe hier bakpapier in. Giet het mengsel in de cakevorm en bak in 45-50 minuten goudbruin.
  5. Als de cake te snel donker wordt, kun je het blik afdekken met wat aluminiumfolie. Laat het bananenbrood goed afkoelen voor je het uit de vorm haalt.

Eet smakelijk!

Doe jij een keer mee met één van onze masterclasses?
Masterclass Ademhaling
Masterclass Mediteren