Detoxen – verslag 1 – citroensapkuur

Detoxen – verslag 1 – citroensapkuur

Dag 1

Daar stond ik, onwennig voor een berg citroenen, een liter ahornsiroop en wat cayennepeper. Mijn intentie was om drie liter per dag te gaan drinken van het ‘magische’ mengsel. Voor het gemak had ik 3 literflessen bewaard die ik wilde vullen, zodat ik me alleen nog maar hoefde te focussen op het leegmaken van de flessen. Na ruim een half uur had ik de flessen gevuld met een verhouding die volgens de beschrijving van de kuur aan te bevelen is.BMIND-detox verslag 1
Mijn eerste slok gaf meteen feedback over de hoeveelheid cayennepeper… oké deze verhouding moest iets minder…. altijd lastig die snufjes. 😉
Het drinken van de 3 liter gedurende de dag was eenvoudiger dan ik dacht. Het mengsel laat zich gemakkelijk drinken. Om mijn tanden te sparen (tegen het citroenzuur) drink ik door een rietje. Naast de drie liter heb ik ook nog een liter water gedronken.

Beleving: de kuur brengt me qua koud beleving weer even terug in de tijd. Ik heb het koud gehad! Tijdens het slapen had ik een extra dekbed nodig. Daarnaast
miste ik mijn portje dat ik iedere dag drink en vond ik het lastig dat ik niet mocht eten van allerlei lekkere (gezonde) dingen om mij heen …. Ik heb niet echt honger gehad dus het zit ook meer in de beleving.

De avond geëindigd met een kopje groene poeder (laxerende werking). Samenvattend een prima dag, ben reeds 1,5 kilo verloren en ben benieuwd wat er nog komen gaat…
Gewicht: 65,6 (start 67,1)
Cijfer voor energieniveau: 8

Wil jij ook inspiratie?

Blijf in balans, laat je inspireren en krijg krachtige oefeningen en tips. Geniet ook van ledenkorting! Deze nieuwsbrief lees je in 1 minuut en wil je niet missen.

Je bent succesvol toegevoegd!