Mindfulness helpt bij stoppen met roken!

Mindfulness helpt bij stoppen met roken!

Mentale oefeningen als mindfulness onderdrukken de onbewuste prikkels om een sigaret op te steken.

BMind-Coaching-Ademtraining-mindfulness-helpt-bij-stoppen-met-rokenDat meldt Medical News Today vrijdag op basis van onderzoek van Texas Tech University en de University of Oregon.
33 rokers volgden twee weken lang mindfulnesstraining. Na afloop bleek dat ze in die periode gemiddeld 60 procent minder sigaretten waren gaan roken. Dit was onbewust gegaan: de testpersonen hadden niet of nauwelijks door dat hun rookgedrag afnam.
Volgens de onderzoekers zorgt mindfulness ervoor dat rokers meer controle over hun gedachten krijgen. Dat onderdrukt op zijn beurt de onbewuste prikkels die aanzetten tot het opsteken van een sigaret. Wat ook bijdroeg aan de afname, was dat de rokers door de mindfulnesstraining minder gestrest waren.
Verrassend genoeg was er geen verband tussen afname van het rookgedrag en de wil om te stoppen. Dit suggereert dat ook rokers met weinig wilskracht gebaat kunnen zijn bij mentale training.
Overtuigd en wil je starten met een training?
Aanmelden

Bron: NU.nl

Ook gezond 120 worden?

Met korte, krachtige updates ontdek je slimme biohacks rondom adem, mindset, voeding en vitaliteit. Ook kun jij je als 1e inschrijven voor nieuwe webinars en masterclasses.

Je bent succesvol toegevoegd!