B-Mind ACADEMY

Ons jaarprogramma

Wordt opgeleid tot Green Belt B-Mind Coach

MAKE THAT CHANGE

“It’s not how you start, it’s how you finish.” ~Amy Dixon

Wil je persoonlijk groeien en balans aanbrengen?

Ik leid je binnen de Academy op tot gecertificeerd Green Belt B-Mind Coach.

Je leert om:

 • Te leven vanuit passie en balans en hoe je anderen hiermee kunt helpen
 • Balans te bereiken op emotioneel, mentaal, fysiek en spiritueel vlak en hoe je anderen hiermee kunt helpen (vitaliteit)
 • Een Fitplan* op te stellen voor jezelf en hoe je anderen hiermee kunt helpen
 • Te reflecteren op je eigen gedrag (waarden, normen, projectie, overdracht, tegenoverdracht)
 • Effectief te communiceren (geweldloos, inspirerend, open en doortastend)
 • Te coachen (interventies, technieken en methodes)
 • Te werken met groepen (groepsdynamica)
 • De B-Mind Methode toe te passen.
*Je slaagt alleen als je het doel van je eigen Fitplan bereikt.

Wat levert het me op:

“Ik heb vertrouwen in mezelf gekregen”
Eigenlijk ben ik er een beetje stil van. Wat Jerome doet is werkelijk noemenswaardig. Het proces en de hele opleiding hebben voor mij een onvoorstelbaar resultaat opgeleverd. De Academy  brengt je altijd wat je nodig hebt! Ik heb dus alles en meer mogen ontvangen dan wat ik nodig had.
Je kent het wel, je start met een traject en je hebt verwachting, soms al concrete visie over wat je er mee zult bereiken. Maar wat als wat je krijgt niet is wat je verwacht had, maar wel wat je nodig hebt?
In het begin kunnen we daar verbaast en teleurgesteld over zijn, je krijgt of het resultaat is immers niet wat je verwacht had dat je kreeg. Tot we het inzicht mogen ontvangen van dat wat we gekregen hebben werkelijk is wat we nodig hadden. En zo heb ik geschenk na geschenk mogen ontvangen.
De Vogezen reis is werkelijk een kers op de taart, het hoogtepunt.
Ik ben enorm dankbaar dat ik Jerome heb leren kennen.
Jerome is een enorme inspiratie voor mij.
Als afsluiter de B-Mind Academy samenvattend, het is aan jou om te ervaren. Als je twijfelt is het de angst die spreekt en als je dat ziet kun je beter gewoon starten.  Stephan Versendaal.

“Ik heb leren coachen”
Afgelopen jaar heb ik de B-mind Academy gevolgd, waar ik heel veel heb mogen ervaren. Het is een hele fijne bewustwordingsperiode geweest. Door de diversiteit van de groep leerde ik mezelf van verschillende kanten opnieuw kennen. Ik sta nu sterker in het geven van een training/workshop én heb mogen leren coachen, waar ik nog geen ervaring mee had. Elke lesdag was een kadootje voor mij. Doordat Jerome “danst in ‘t moment” en elke keer opnieuw kijkt waar er behoefte aan is. Door zijn grote diversiteit aan kennis en ervaring zat zo’n dag altijd vol verrassingen. Ik ging in ieder geval steeds met meer energie naar huis. Ook de huiswerkopdrachten heb ik als mooie ontwikkeling ervaren omdat je elke keer weer stilstaat bij jezelf. De groepsenergie was fantastisch! Heel veilig en liefdevol. Ons contact bestaat nog steeds. Kortom een mooi proces dat ik iedereen gun, vol diepgang en plezier.  Carmen Litjens

“Ik ben als mens gegroeid”
De opleiding volgt een ervaringsgerichte leermethode die mij persoonlijk erg aanspreekt. Het jaartraject heeft me meer gegeven dan ik had verwacht. Ik heb meer rust gevonden, mijn fitheid is verhoogd en ik ben bewuster met voeding bezig. Het leren reflecteren volgens de B-Mind Methode heeft me als manager veelzijdiger gemaakt. De stage vond ik mind blowing. Roel Peters.

B-Mind Academy “Eén van de beste cadeaus die ik mezelf ooit heb gegund!”
Hoe vaak komt het voor dat een mens zichzelf de fundamentele vragen gaat stellen en de disfunctionele kanten van zijn of haar karakter onder de loep gaat nemen?
Een scherpere vraag in dit opzicht is wellicht “hoe vaak komt het voor dat een mens zichzelf hiervoor de tijd en ruimte gunt?” We worden allemaal gevormd door onze opvoeding en alle ervaringen die daarop volgen. Dat is net zozeer een cliché als een ijzersterke waarheid. Het leven in onze maatschappij in deze eenentwintigste eeuw lijkt onvermoeibaar als een onophoudelijke achtbaanrit door te denderen. Teruggaan naar het begin en de onderste steen boven krijgen verliest het als persoonlijke investering vaak van snelle financiële winsten. Extrinsiek hoef je dus niet gauw op die tijd en ruimte te rekenen. Begin 2019 heb ik echter een bewuste keuze voor mezelf gemaakt om terug te gaan naar mijn intrinsieke basis en mijn middel daarvoor was de B-Mind Academy.
Mijn trainer/coach Jerome Wehrens kende ik al van een tweetal onvergetelijke reizen (beide in 2018) die in het teken stonden van gezondheid en balans. De inhoud van deze reizen inspireerden mij om zelf ook meer verdieping op dit terrein te zoeken. Gezond(er) leven op het gebied van voeding en sport doe ik al sinds mijn tienerjaren en ik voelde een sterke motivatie om op persoonlijk niveau positiviteit, passie en inspiratie op dit gebied te delen. Zonder echt in het concept te geloven, voelde de aankondiging van de B-Mind Academy bijna als een persoonlijke lotsbestemming. Jerome Wehrens de coach is als een wandelende schatkist, dansend in het moment en doorlopend aftastend waar de collectieve behoeften van de groep liggen. In zijn tientallen jaren aan ervaring heeft hij zich een veelvoud aan technieken eigen gemaakt en veel daarvan komt tijdens de lesdagen van de Academy op gepaste momenten voorbij. Gedeeltelijk volgens de structuur van zijn boek HEELWEEK heb ik gaandeweg een persoonlijke blauwdruk van mijn psychosociale oorsprong gemaakt. Dit aan de hand van vele effectieve en speelse oefeningen in groepsverband en voor iedere lesdag een zelfreflectieverslag en een aantal schriftelijke en praktische huiswerkopdrachten. Ik heb deze dynamische benadering van opleiding ervaren als een combinatie van duurzaam leren en pure lol hebben. Het allermooiste vond ik nog de verbinding die over een jaar tijd is ontstaan met de andere groepsleden. Samen zijn we door een intens proces van persoonlijke ontwikkeling gegaan. Het toelaten van kwetsbaarheid is een van de mooiste eigenschappen die een mens kan leren. Voorwaarde hiervoor is een onvoorwaardelijk veilige omgeving, die ik doorlopend heb ervaren. Terwijl alle denkbare emoties de revue passeerden, deed ik onbetaalbare ontdekkingen over mezelf. Ik heb me verward, geëmotioneerd, vreugdevol, sterk, onzeker, energiek en blij gevoeld. De realisatie dat al deze gevoelens er mochten zijn en een teken waren van mijn leerproces hebben mij als mens dichterbij mijn authenticiteit gebracht. Ik heb mezelf algeheel kunnen sterken als individu en tevens een aantal hele mooie coaching tools meegekregen om nu zelf die positief veranderende kracht voor andere mensen te kunnen zijn. Zodat zij zichzelf mogen helpen op dezelfde wijze als Jerome Wehrens mij in staat heeft gesteld om mezelf te helpen. Nu ik trots met mijn certificering in handen sta, voel ik krachtig de woorden: “dit is nog maar het begin”. Daniël Vanoppen.

B-Mind Academy

De B-Mind Methode is een praktische en laagdrempelige methode voor coaching. De methode is geschikt om zowel een op een, als in groepen toe te passen. De basis voor deze methode ligt in de epigenetica. Vroeger dacht men dat je genen bepaalden of je gezond oud werd of niet. Wetenschappelijk onderzoek van de laatste 10 jaar,  bewijst echter dat de manier waarop je je leven inricht de kwaliteit van je leven bepaalt (het uitlezen van je dna). De B-Mind Methode beslaat zeven thema’s die hierop de grootste invloed hebben. Door deze thema’s te begrijpen en te leren beheersen, krijg je steeds meer invloed op je fysieke en mentale gezondheid.

Voor wie is deze opleiding bedoeld

 • Je wilt je persoonlijk verder ontwikkelen
 • Je wilt tools leren om in balans te komen of te blijven
 • Je wilt B-Mind Coach worden en andere mensen helpen
 • Je wilt met je passie je geld verdienen (geven van Masterclasses B-Mind Methode)

“If you always do what you’ve always done,
you’ll always get what you’ve always got”
~ Henri Ford ~

De trainer

Om terug te komen bij mijn eigen gevoel en intuïtie heb ik een lang pad mogen afleggen. Een hobbelig pad dat even intens was als leerzaam. In de praktijk, door vallen en opstaan, heb ik mogen leren wie ik ben en wat ik wil. Ik heb ontdekt dat ik de architect ben van mijn eigen leven en mezelf niet meer als slachtoffer hoef te zien. Mijn verhaal is niet uniek. In essentie worstelen we allemaal met hetzelfde: we proberen gezond en gelukkig te blijven en onbalans te vermijden.

Vanuit de behoefte anderen te helpen met mijn kennis is mijn bedrijf B-Mind ontstaan. Ik heb verschillende docentenopleidingen gevolgd die ik cum laude heb afgelegd.  Ik ben Wim Hof Method Trainer en beheers meer dan 33 technieken en methoden die je gezondheid kunnen verbeteren.

Via B-Mind heb ik inmiddels meer dan 10.000 mensen wereldwijd begeleid in bewustwordings- en ontwikkelingsprocessen door coaching, trainingen, workshops, events en reizen.

Het is nu tijd dat ik mijn stokje aan jou ga overdragen! 

Wat ga je leren

Persoonlijk kompas

Wat zou je kunnen veranderen om gelukkiger te worden en te leven vanuit passie? Leer je eigen blinde vlekken kennen en ontdek hoe je anderen hiermee kan helpen.

HEEL methode

De B-Mind Methode wordt ondersteund door het boek de HEELWEEK. De methode heeft zijn effectiviteit reeds aangetoond en heeft een wetenschappelijk basis. Met de methode kun je duurzaam gedrag veranderen in korte tijd.

Focus

Hoe kun je jouw balans vinden door je gedachten af te remmen. Welke ruimte ontstaat er als je stop met piekeren en geluk en rust gaat vinden. Leer hoe je de mind beter kunt beheersen.

Ademhaling

Leer jouw ademhaling beheersen en leer hoe je anderen er mee kunt helpen. Ontdek waarom ademhaling zowel je energie, emotie en je gezondheid beïnvloedt.

Coaching

Onze coaching is geïnspireerd op o.a. provocatief coachen, NLP, Wheel of Consent, systemisch werken, hypnose en cognitieve gedragstherapie. Je leert hoe je jouw klanten en groepen in balans kunt brengen.

Vitaliteit

Leer een vitaliteitsplan te maken en leer hoe je andere er mee kunt helpen. Vitaliteit omvat veel meer dan alleen fysiek fit zijn. Vitaliteit is voor ons zowel mentaal, emotioneel en spiritueel fit zijn.

Drie beloftes van de opleiding

 • INZICHT is de basis en essentie van de modules door goede onderbouwing en gerichte oefeningen. “Voelen is begrijpen” principe.
 • PERSOONLIJKE begeleiding in de ontwikkeling naar B-Mind Coach.
 • KENNIS en vaardigheden die toepasbaar zijn voor eigen ontwikkeling of het geven van trainingen.

Als je het certificaat B-Mind Coach behaalt, mag je direct de B-Mind Methode gaan uitdragen en workshops geven.

Recensies

Ik heb veel coaches meegemaakt vanuit mijn professie, maar jij bent één van de beste die ik ooit ben tegengekomen!
Ik heb met veel bewondering ervaren en gezien hoe jij
mensen in korte tijd in hun kracht zet.
You are a true master!
What you do, is dance with the students and teach them the steps during the dance.
A teacher can only teach you the steps. But this is so much more than teaching.

Praktische informatie

Locatie: Eindhoven
Veertien opleidingsdagen (om de drie weken).
Data (voor 2021):

  1. zaterdag 16 januari –thema Persoonlijk kompas (IK)
  2. vrijdag 12 februari  – thema Ademhaling & Mindfulness (NU)
  3. vrijdag 5 maart – thema Coachingstechnieken (NLP, Intuitie en Provocatie)
  4. zaterdag 27 maart – thema Communicatie (IK en WIJ)
  5. vrijdag 16 april – Masterclass B-Mind Methode
  6. zaterdag 8 mei – thema Vitaliteit (FIT)
  7. vrijdag 11 juni – thema Authentiek Coachen
  8. zaterdag 4 september – thema Mindset & Mindfulness (UIT)
  9. vrijdag 24 september – thema Empowerment (DOE)
  10. zaterdag 16 oktober – thema Coach in de praktijk
  11. stage in de Vogezen – 3 november
  12. stage  in de Vogezen – 4 november
  13. stage  in de Vogezen – 5 november
  14. stage  in de Vogezen – 6 november
  15. vrijdag 19 november – Examendag
   *Voeding komt terug in alle Thema’s

Lestijden (contactdag): 10:00 – 17:00 uur
Stage: 
een vast onderdeel van de opleiding is de Vogezen reis waar je stage moet lopen als je het certificaat wilt halen
Kosten
opleiding: € 2850,- euro (inclusief stage en lesmateriaal)
Kleine groepen
: max. 10 personen
Lesmateriaal:

Zelf aanschaffen

 • Provocatief coachen, de basis van Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg
 • Het slimme onderbewustzijn van Ab Dijksterhuis
 • Mijn stem gaat met je mee van Milton H. Erickson
 • Spiegelogie Willem de Ridder

Studiebelasting: gemiddeld 4 uur per week (afhankelijk van het startniveau ) zie brochure

Toelatingseis: De toelatingseis is een coachingsgesprek waarbij wordt bepaald of deelname aan deze opleiding passend is. Hierbij wordt gekeken naar ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, levenservaring en werk. Een specifieke vooropleiding wordt niet gevraagd. Het niveau van de lesstof is HBO. Er wordt niet gewerkt met vrijstellingen.

B-Mind maakt gebruik van een klachtenregeling (vermeld in de studiegids).

 

Heb je andere vragen?

Ook gezond 120 worden?

Met korte, krachtige updates ontdek je slimme biohacks rondom adem, mindset, voeding en vitaliteit. Ook kun jij je als 1e inschrijven voor nieuwe webinars en masterclasses.

Je bent succesvol toegevoegd!

/** * 22-09-2020 Tidio Livechat code */