B-Mind ACADEMY

B-Mind Academy

MAKE THAT CHANGE

“It’s not how you start, it’s how you finish.” ~Amy Dixon

Wil je persoonlijk groeien en balans aanbrengen?

Ik leid je binnen de Academy op tot gecertificeerd B-Mind Coach.

Een B-Mind Coach kan:

 • Zijn eigen ontwikkeling naar een hoger niveau tillen en leven vanuit passie en balans
 • Persoonlijk en binnen het bedrijfsleven één op één coachen met behulp van de B-Mind Methode
 • Groepen de basis van de B-Mind Methode leren in een één daagse masterclass

Wat levert het me op:

“Ik heb vertrouwen in mezelf gekregen”
Eigenlijk ben ik er een beetje stil van. Wat Jerome doet is werkelijk noemenswaardig. Het proces en de hele opleiding hebben voor mij een onvoorstelbaar resultaat opgeleverd. De Academy  brengt je altijd wat je nodig hebt! Ik heb dus alles en meer mogen ontvangen dan wat ik nodig had.
Je kent het wel, je start met een traject en je hebt verwachting, soms al concrete visie over wat je er mee zult bereiken. Maar wat als wat je krijgt niet is wat je verwacht had, maar wel wat je nodig hebt?
In het begin kunnen we daar verbaast en teleurgesteld over zijn, je krijgt of het resultaat is immers niet wat je verwacht had dat je kreeg. Tot we het inzicht mogen ontvangen van dat wat we gekregen hebben werkelijk is wat we nodig hadden. En zo heb ik geschenk na geschenk mogen ontvangen.
De Vogezen reis is werkelijk een kers op de taart, het hoogtepunt.
Ik ben enorm dankbaar dat ik Jerome heb leren kennen.
Jerome is een enorme inspiratie voor mij.
Als afsluiter de B-Mind Academy samenvattend, het is aan jou om te ervaren. Als je twijfelt is het de angst die spreekt en als je dat ziet kun je beter gewoon starten.  Stephan Versendaal.

“Ik heb leren coachen”
Afgelopen jaar heb ik de B-mind Academy gevolgd, waar ik heel veel heb mogen ervaren. Het is een hele fijne bewustwordingsperiode geweest. Door de diversiteit van de groep leerde ik mezelf van verschillende kanten opnieuw kennen. Ik sta nu sterker in het geven van een training/workshop én heb mogen leren coachen, waar ik nog geen ervaring mee had. Elke lesdag was een kadootje voor mij. Doordat Jerome “danst in ‘t moment” en elke keer opnieuw kijkt waar er behoefte aan is. Door zijn grote diversiteit aan kennis en ervaring zat zo’n dag altijd vol verrassingen. Ik ging in ieder geval steeds met meer energie naar huis. Ook de huiswerkopdrachten heb ik als mooie ontwikkeling ervaren omdat je elke keer weer stilstaat bij jezelf. De groepsenergie was fantastisch! Heel veilig en liefdevol. Ons contact bestaat nog steeds. Kortom een mooi proces dat ik iedereen gun, vol diepgang en plezier.  Carmen Litjens

“Ik ben als mens gegroeid”
De opleiding volgt een ervaringsgerichte leermethode die mij persoonlijk erg aanspreekt. Het jaartraject heeft me meer gegeven dan ik had verwacht. Ik heb meer rust gevonden, mijn fitheid is verhoogd en ik ben bewuster met voeding bezig. Het leren reflecteren volgens de B-Mind Methode heeft me als manager veelzijdiger gemaakt. De stage vond ik mind blowing. Roel Peters.

“Ik heb geleerd om bij mezelf te blijven”
De mogelijkheid om uiteindelijk werk te kunnen doen dat naadloos op mijn persoon aansluit, waarbij ik veel persoonlijk contact met mensen én een bak energie krijg is een droom die uitkomt. In de opleiding ga je samen en individueel door een mooi authentiek proces heen waarbij leren en lol doorlopend hand in hand gaan. Iedereen, mijzelf incluis, is zichzelf op zijn of haar eigen manier tegengekomen. Dit zijn de waardevolle momenten van ontwikkeling! Volgens de materie van het boek HEELWEEK ga je op een interactieve manier op de studiedagen en thuis je eigen blauwdruk analyseren en onderzoeken waar jouw pijnpunten liggen. Daarnaast komen mooie coachingstechnieken aan bod die je gaat oefenen. Door het prachtige groepsproces van gelijkgestemden die samen deze reis maken is er te allen tijde begrip voor eenieder en ruimte om te leren, met humor en plezier. Daniël Vanoppen.

B-Mind Academy

De B-Mind Methode is een praktische en laagdrempelige methode voor coaching. De methode is geschikt om zowel een op een, als in groepen toe te passen. De basis voor deze methode ligt in de epigenetica. Vroeger dacht men dat je genen bepaalden of je gezond oud werd of niet. Wetenschappelijk onderzoek van de laatste 10 jaar,  bewijst echter dat de manier waarop je je leven inricht de kwaliteit van je leven bepaalt (het uitlezen van je dna). De B-Mind Methode beslaat zeven thema’s die hierop de grootste invloed hebben. Door deze thema’s te begrijpen en te leren beheersen, krijg je steeds meer invloed op je fysieke en mentale gezondheid.

Voor wie is deze opleiding bedoeld

 • Je wilt je persoonlijk verder ontwikkelen
 • Je wilt tools leren om in balans te komen of te blijven
 • Je wilt B-Mind Coach worden en andere mensen helpen
 • Je wilt met je passie je geld verdienen (geven van Masterclasses B-Mind Methode)

“If you always do what you’ve always done,
you’ll always get what you’ve always got”
~ Henri Ford ~

De trainer

Om terug te komen bij mijn eigen gevoel en intuïtie heb ik een lang pad mogen afleggen. Een hobbelig pad dat even intens was als leerzaam. In de praktijk, door vallen en opstaan, heb ik mogen leren wie ik ben en wat ik wil. Ik heb ontdekt dat ik de architect ben van mijn eigen leven en mezelf niet meer als slachtoffer hoef te zien. Mijn verhaal is niet uniek. In essentie worstelen we allemaal met hetzelfde: we proberen gezond en gelukkig te blijven en onbalans te vermijden.

Vanuit de behoefte anderen te helpen met mijn kennis is mijn bedrijf B-Mind ontstaan. Ik heb verschillende docentenopleidingen gevolgd die ik cum laude heb afgelegd.  Ik ben Wim Hof Method Trainer en beheers meer dan 33 technieken en methoden die je gezondheid kunnen verbeteren.

Via B-Mind heb ik inmiddels meer dan 10.000 mensen wereldwijd begeleid in bewustwordings- en ontwikkelingsprocessen door coaching, trainingen, workshops, events en reizen.

Het is nu tijd dat ik mijn stokje aan jou ga overdragen! 

Wat ga je leren

Persoonlijk kompas

Wat zou je kunnen veranderen om gelukkiger te worden en te leven vanuit passie? Leer je eigen blinde vlekken kennen en ontdek hoe je anderen hiermee kan helpen.

HEEL methode

De B-Mind Methode wordt ondersteund door het boek de HEELWEEK. De methode heeft zijn effectiviteit reeds aangetoond en heeft een wetenschappelijk basis. Met de methode kun je duurzaam gedrag veranderen in korte tijd.

Focus

Hoe kun je jouw balans vinden door je gedachten af te remmen. Welke ruimte ontstaat er als je stop met piekeren en geluk en rust gaat vinden. Leer hoe je de mind beter kunt beheersen.

Ademhaling

Leer jouw ademhaling beheersen en leer hoe je anderen er mee kunt helpen. Ontdek waarom ademhaling zowel je energie, emotie en je gezondheid beïnvloedt.

Coaching

Onze coaching is geïnspireerd op o.a. provocatief coachen, NLP, Wheel of Consent, systemisch werken, hypnose en cognitieve gedragstherapie. Je leert hoe je jouw klanten en groepen in balans kunt brengen.

Vitaliteit

Leer vitaliteit toe te passen op jezelf en leer hoe je andere er mee kunt helpen. Vitaliteit omvat veel meer dan alleen fysiek fit zijn. Vitaliteit is voor ons zowel mentaal, emotioneel en spiritueel fit zijn.

Drie beloftes van de opleiding

 • INZICHT is de basis en essentie van de modules door goede onderbouwing en gerichte oefeningen. “Voelen is begrijpen” principe.
 • PERSOONLIJKE begeleiding in de ontwikkeling naar B-Mind Coach.
 • KENNIS en vaardigheden die toepasbaar zijn voor eigen ontwikkeling of het geven van trainingen.

Als je het certificaat B-Mind Coach behaalt, mag je direct de B-Mind Methode gaan uitdragen en workshops geven.

Recensies

Ik heb veel coaches meegemaakt vanuit mijn professie, maar jij bent één van de beste die ik ooit ben tegengekomen!
Ik heb met veel bewondering ervaren en gezien hoe jij
mensen in korte tijd in hun kracht zet.
You are a true master!
What you do, is dance with the students and teach them the steps during the dance.
A teacher can only teach you the steps. But this is so much more than teaching.

Praktische informatie

Locatie: Eindhoven
Veertien opleidingsdagen (om de drie weken):

  1. zaterdag 18 januari –thema Persoonlijk kompas (IK)
  2. vrijdag 14 februari  – thema Ademhaling & Mindfulness (NU)
  3. vrijdag 6 maart – thema Coachingstechnieken (NLP, Intuitie en Provocatie)
  4. zaterdag 28 maart – thema Communicatie (IK en WIJ)
  5. vrijdag 17 april – Masterclass B-Mind Methode
  6. zaterdag 9 mei – thema Vitaliteit (FIT)
  7. vrijdag 12 juni – thema Authentiek Coachen
  8. zaterdag 5 september – thema Mindset & Mindfulness (UIT)
  9. vrijdag 25 september – thema Empowerment (DOE)
  10. zaterdag 17 oktober – thema Coach in de praktijk
  11. stage in de Vogezen – 4 november
  12. stage  in de Vogezen – 5 november
  13. stage  in de Vogezen – 6 november
  14. stage  in de Vogezen – 7 november
  15. vrijdag 20 november – Examendag

*Voeding komt terug in alle Thema’s

Lestijden (contactdag): 10:00 – 17:00 uur

Stage: een vast onderdeel van de opleiding is de Vogezen reis waar je stage moet lopen als je het certificaat wilt halen

Kosten opleiding: € 2850,- euro (inclusief stage en lesmateriaal)

Kleine groepen: max. 10 personen

Lesmateriaal:

Zelf aanschaffen

 • Provocatief coachen, de basis van Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg
 • Het slimme onderbewustzijn van Ab Dijksterhuis
 • Mijn stem gaat met je mee van Milton H. Erickson
 • Spiegelogie Willem de Ridder

Studiebelasting: 24 uur per week (afhankelijk van het startniveau ) zie brochure

Toelatingseis: De toelatingseis is een coachingsgesprek waarbij wordt bepaald of deelname aan deze opleiding passend is. Hierbij wordt gekeken naar ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, levenservaring en werk. Een specifieke vooropleiding wordt niet gevraagd. Het niveau van de lesstof is HBO. Er wordt niet gewerkt met vrijstellingen.

Heb je andere vragen?

Wil jij ook inspiratie?

Blijf in balans, laat je inspireren en krijg krachtige oefeningen en tips. Geniet ook van ledenkorting! Deze nieuwsbrief lees je in 1 minuut en wil je niet missen.

Je bent succesvol toegevoegd!