Verbanden gevonden tussen meditatie en gezond brein

Verbanden gevonden tussen meditatie en gezond brein

Meer verbanden gevonden tussen meditatie en gezond brein

Jarenlang regelmatig mediteren is goed voor ons brein. De oefeningen stimuleren de ontwikkeling van de hersenschors, waardoor het sneller informatie kan verwerken. Op korte termijn kan mogelijk het depressie tegengaan. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Californië. Eerder ontdekte de universiteit dat meditatie de verbindingen tussen hersencellen versterkt. Nu blijkt ook de chors te profiteren. De wetenschappers ontdekten correlatie tussen het aantal jaren dat iemand mediteert en de mate waarin de hersenschors zichzelf heeft versterkt. Het tijdschrift Frontiers in Neuroscience publiceerde onlangs hun bevindingen.

‘Van mensen die mediteren is bekend dat ze meesters zijn in introspectie, zelfbewustzijn’, vertelt neuroloog Eileen Luders op de website van de universiteit. ‘Ook zijn ze goed in zelfbeheersing en hebben ze hun emoties goed in de hand.’ De resultaten van haar onderzoek zouden aantonen dat er inderdaad een neurologisch verband bestaat.

Bron: Trouw.nl

Wil jij ook inspiratie?

Blijf in balans, laat je inspireren en krijg krachtige oefeningen en tips. Geniet ook van ledenkorting! Deze nieuwsbrief lees je in 1 minuut en wil je niet missen.

Je bent succesvol toegevoegd!