De Epifyse: de belangrijke functie van de pijnappelklier | B-Mind

De Epifyse

de belangrijke functie van de pijnappelklier
en een stimulerende ademhalingsoefening

De pijnappelklier (epifyse) heeft zowel een biologische als spirituele werking voor ons lichaam. Je kunt de epifyse zien als de apotheker van ons lichaam, maar ook als onze kosmische antenne met de diepere mystieke realiteit. Dat zo’ n klein onderdeel in onze hersenen zo’n grote taak op zich neemt, is wel heel bijzonder. Een gezonde epifyse zorgt voor een gezond lichaam, en om dit te stimuleren, heb ik een speciale Epifyse ademtechniek.

Wat is de functie van de pijnappelklier?

De pijnappelklier, die zich in onze hersenen bevindt, dankt zijn naam aan zijn vorm. Die lijkt namelijk erg op de pijnappel. Biologisch gezien heeft de pijnappelklier een speciale functie in ons lichaam. Een van de belangrijkste dingen die de pijnappelklier doet, is ons helpen om te slapen. Het maakt een speciaal hormoon genaamd melatonine aan, en dat hormoon zorgt ervoor dat we slaperig worden en goed kunnen rusten.

 

Een van de belangrijkste dingen die de pijnappelklier doet, is ons helpen om te slapen.

De pijnappelklier is als een soort ‘klok’ in ons lichaam. Onder invloed van licht zet de klier de neurotransmitter serotonine om in het hormoon melatonine. Het licht bereikt de pijnappelklier via een impulsstroom vanuit je ogen. Het helpt ons dus om te weten wanneer het tijd is om te slapen en wanneer het tijd is om wakker te worden. Het regelt ons slaap-waakritme, wat betekent dat het ons helpt om een goed dag- en nachtritme te hebben.

Bij vogels en reptielen ligt de pijnappelklier dicht bij de huid. Er is dus geen interactie met de ogen nodig om de dag en nachtcyclus te registreren. Bij deze dieren is de pijnappelklier de belangrijkste klok.

De spirituele werking van de pijnappelklier

Naast de biologische werking van de pijnappelklier, heeft deze klier ook een diepe spirituele betekenis. Oude natuurvolkeren noemde de pijnappelklier ‘het derde oog’. De klier fungeert als een poort tussen de fysieke en spirituele wereld. Als een soort kosmische antenne naar het hoogste bewustzijn dat je kunt ervaren.

Je kunt natuurlijk niet letterlijk met je pijnappelklier zien, zoals met je ogen. Het derde oog staat eerder voor ‘zien’ wat je met je fysieke zintuigen niet kunt waarnemen. Je onderbuikgevoel, intuïtie, geef het een naam. Soms voel je dat er iets niet klopt, zonder dat je hier gegronde feiten voor hebt. Dat is je derde oog dat je een waarschuwing toefluistert.

Stimuleren van de pijnappelklier: Epifyse ademhalingsoefening

Vanaf je zevende levensjaar begint je pijnappelklier te verschrompelen. Gelukkig zijn er manieren om op volwassen leeftijd de klier weer te activeren. Hoe beter je je pijnappelklier stimuleert en activeert, hoe sterker je intuïtie wordt. Hierbij de Epifyse ademtechniek:

1 Ga comfortabel zitten. Met een rechte rug, comfortabele kleding en schouders laag.

2 Adem een tijdje rustig in via je neus en uit via je mond. Tuit je mond iets waardoor er een lichte weerstand ontstaat bij de uitademing.

3 Haal dan diep adem door je neus, waarbij je probeert zoveel mogelijk lucht naar
binnen te persen.

  • Sper je ogen wijd open.
  • Verbeeld je dat je een kristalhelder licht opneemt en dat die energie binnenkomt via je oren, je gezicht en het topje van je kruin (alsof je hoofd een vergiet is).

4 Zorg dat je longen goed vol zitten en houd je adem in. Voer onderstaande visualisatie uit terwijl je de adem zo lang mogelijk vasthoudt.

5  Visualisatie: doe je ogen dicht en visualiseer dat je de energie comprimeert tot een
‘kleine bal’ die je midden in je hoofd laat ontstaan (neem hiervoor de tijd). Je houdt je adem nog steeds vast.

6 Richt vervolgens je aandacht op een punt tussen je wenkbrauwen en laat vanuit de
‘kleine bal’ die van binnen in je hoofd ontstaat, je aandacht richten op het midden van je voorhoofd. Je houdt nog steeds je adem vast.

7 Bij de uitademing zie je hoe het licht oplost in een sprankelende fontein van energie die je verlaat. Zoals vuurwerk en sterretjes.

8 Herhaal deze stappen gedurende 5 minuten.

Wil je hier meer over weten en dieper op ingaan? Wellicht is onderstaande opleiding wat voor jou

Ademcoach Opleiding

KTNO geaccrediteerde opleiding
Scroll naar boven

download*

Dé magische tips om je middenrif los te maken

Loes Knaapen: ongekend dat je dit GRATIS weggeeft!

*Als dank ontvang je maandelijks mijn nieuwsbrief.

energie en balans door een gezonde ademhaling
Mis mijn nieuwsbrief niet