Geschreven recensies trainingen | B-Mind | B-Mind

Geschreven reviews

200+ beoordelingen! Onze deelnemers geven ons gemiddeld een 9,1

Workshop Release Methode
Afgelopen vrijdag de masterclass ‘Release Methode’ van Jerome gevolgd. Hartelijk dank voor deze interessante, en ook leuke dag! Heel fijn dat Jerome de oefeningen vanuit verschillende perspectieve toelicht. De oefeningen zijn duidelijk te volgen, en als je even niet meer precies weet hoe of wat, dan helpt de app hierbij. De heerlijke lunch maakt het compleet. Een aanrader dus!
01-12-2022 Joost

Workshop Release Methode
Het gaat goed met de oefeningen! Ik vind ze heel fijn om te doen en voel me er erg goed bij, ik heb meer energie en tegelijkertijd meer rust en ik slaap ook beter 🙏🏻. Ik heb al diverse mensen om me heen getipt op de methode 😊.
Ik ben ook meteen lid geworden van jullie Ademplatform, super waardevol. Nogmaals dank!
01-12-2022 Mirjam

Epiphora Methode
Ik ben de oefeningen gaan doen. Dat is ook heftig! Wat ik steeds voel stromen en de wind waait over m’n bovenbenen! Wat een impact Vannacht werd ik wakker en was alles zo helder en stralend als ik nog nooit eerder ervaren heb. Overdag voel ik het stromen door m’n voeten en boven m’n enkels. Heel fijn! Dat geeft vertrouwen om zo geaard te zijn. Ik lijk meer aangesloten! En dat al na een paar dagen!
05-10-2022 Jolien

B-Mind Ademplatform
Was je nog vergeten te bedanken voor het platform, wat heerlijk om zo te kunnen mediteren😊!
Meditation Moments haalt het niet bij jou!!
28-09-2022 Janine

B-Mind Xperience
I’ve done a lot of retreats and became very close to many people in the WHM/ similar communities now, but you stand out big time, and i always tell people about you. Funnily enough, I’m currently very close to someone you trained in Poland and she’s now one of the most successful WHM instructors, and she’s love to see you or do a workshop at your place too. Big love ❤️
24-09-2022: Robert from UK

Green Belt Coachopleiding
Vandaag de levenslijn gemaakt samen met Roger. Best wel intensief. Mooi om samen te doen. Super gezellig. Ik ben zo blij dat ik destijds ben begonnen met de B-mind cursus. Het verrijkt mijn leven.
24-09-2022: Deelnemer Green Belt opleiding

Green Belt Coachopleiding
Wat wellicht belangrijk is om te weten, ik ben herstellende van een long covid maar lijkt om eerlijk te zijn meer op een burn-out. De altijd energieke en positieve persoon met aanpakkers mentaliteit is van het ene op het andere, na een corona besmetting, veranderd en een lusteloos, extreem vermoeid passief persoon. Best confronterend. En toen startte de B-mind training. Ik heb me nog nooit zo fijn gevoeld sinds ik met deze cursus ben gestart. De inzichten, oefeningen en lieve mensen om mij heen zorgde ervoor dat ik snel inzag dat even stoppen met werken de enige oplossing is dit zo snel mogelijk te boven te komen. En daarbij volledige focus op rust, herstel en de green belt. De technieken uit “Heelweek” gecombineerd met alle andere info tijdens de lessen maakte dat ik me in een no-time weer heel fijn voelde. Zo fijn dat zelfs mijn omgeving perplex was, mijn kinderen me weer veelvuldig knuffelde en mijn relatie opbloeide. De tunnelvisie verdween en ik zag de wereld weer zoals deze bedoeld is.  (Jerome en uiteraard ook Roel, wat hebben jullie iets moois in handen. Jammer dat ik dit niet veel eerder heb ontmoet maar dankbaar dat ik het nu heb ontdek)
18-09-2022: Deelnemer Green Belt opleiding

Master Your Breath
Elke ochtend als ik op sta doe ik 2 rondes van de WimHof ademhaling en daarna jou techniek. En het is me nu een paar keer achter elkaar gelukt om 20 20 20 te doen.
Vind het geweldig hier mee bezig te zijn. En de mensen om mij heen vinden het ook heel interessant als ik het er over heb.
Ben blij dat ik dit pad ben ingeslagen.
Voel me herboren.
12-09-2022 Koen Hol

Master Your Breath ONLINE
Ik heb een aantal maanden geleden bij jou die aanbieding over ademhaling gekocht, wat overigens zeer interessant was, ondanks dat ik al een aantal cursussen gehad heb over ademhaling. Ben de uitdaging aangegaan van de BMIND ademhaling 20-20-20 te halen en dat is vandaag gelukt. Was ooit al tot 14-14-14 gekomen en de laatste 2 weken op 20-20-20 uitgekomen. Het heeft me echt nog meer energie gebracht.
19-07-2022 Jac

Deelnemer ONLINE platform
Lieve Beste Jerome, wat heb jij mij weten om te toveren tot mijn eigen ik! En wat ben ik blij met de rust die ik in de ademhaling/meditatie van jóuw kan vinden. Ik ga ermee door en hoop gauw de moed te vinden om mee te kunnen doen met de live sessies.  MÉÉR dan dank voor alles, je luisterend oor, je wijze raad,  je tips en je ademhulp!!! Ik ben je dankbaar en hou je zeker op de hoogte. Tot gauw bij een live sessie. P.s. kan ik de sessie van maandag al terugkijken? Wilde ik volgen maar kon door omstandigheden niet. 🙏🏼Leek me juist zó interessant voor mij!
30-05-2022

Buteyko Breathing ONLINE
Ik had beloofd jullie op de hoogte te houden van mijn progressie. En het gaat goed. ik kom in de buurt van een adem pauze van 40. Ik slaap veel minder heb meer energie en mijn appelwangen zijn weg en ook bij mijn voorhoofdsholte komt meer ruimte. De tintelingen in handen en voeten zijn weg. Kortom wat een goede zet van mij om deze techniek, waar ik jaren geleden al een workshop in had gevolgd bij een collega Yoga docent, via deze online training te gaan volgen. En ik heb geen haast de vooruitgang is er. En dat is het voornaamste.
17-03-2022 Thessa

Buteyko Breathing ONLINE
Mooie training heb je opgezet. Hij zit goed in elkaar. Met veel plezier ben ik deze nu aan het doorlopen.
09-01-2022 Rik Mulde
r

GREEN BELT – opleiding tot vitaliteitscoach
Jerome: dank voor je  begeleiding in mijn reis. De wijze waarop je mij in beweging hebt gekregen en de wijze waarop je mij hebt laten leren van de andere deelnemers. Sjappoo.!!
15-12-2021 Jochem

GREEN BELT – tweede opleidingsdag: SODEJU!! 🙂 Kwam mezelf weer meerdere malen tegen, ben zo dankbaar voor jou Jerome dat je me zo snel doorhebt en dat je me uitdaagt en corrigeert. Mucho Gracias!
26-07-2021 Wendy Tenbult
 
Master Your Breath op locatie
Wauw wat een ervaring vandaag
zeg, dankzij jou bent ik super dicht tot mezelf mogen komen wat
ontzettend fijn is. Ik zit nog na te genieten. We hadden ook een hele
leuke groep mensen waar ik me echt thuis voelde. Nogmaals bedankt. Ps ik
heb je boek besteld.
Lieve groet Nicole Claassen
 

Nogmaals bedankt voor je interessante gastcollege.
De studenten waren unaniem erg positief over jouw college. 
In het portfolio vragen we te reflecteren op welke gastcolleges eruit springen en dan wordt jouw gastcollege vaak genoemd.
Ze geven aan dat ze geboeid zijn door jouw persoonlijk verhaal en ze hebben in de gaten gekregen dat ze zichzelf klem denken,
Bv door de oefening met de ballon. En de ademhalingsoefening boekte ook meteen succes, dus dat vinden ze ook mooi om te zien dat je met
kleine stapjes ook al wat kunt bereiken. Je hebt ze echt aan het denken gezet en van sommige horen we ook terug dat ze daarna een andere mindset hebben.
Hopelijk mogen we je in de toekomst nogmaals benaderen?
15-07-2021 Team PsyP – Fonthys

GREEN BELT – Dank je wel voor de geweldige 1e lesdag vorige week!
Wat niet in mijn verslag (boekwerk😉) staat:  de humor en visualisatie in de verhalen, heel tof !  Heerlijk echt. 
Als ik langs een groepje ganzen hardloop en ze ‘stijgen’ op, hoor ik ze zeggen: kom op jongens we zijn er bijna, wij kunnen dit !
En ik zie jou je vriendin de kop koffie geven en zeggen: ja ja, en ben je zover….. oke: WAT GAAN WE DOEN. Met je armen in de lucht !  Echt heerlijk! Geweldig genoten.
Dus dank je wel !
06-07-2021 groet, Chantal de Vos

B-Tribe – mindfulness en ademplatform
Ik ben blij dat het me lukt om met enige regelmaat met een les mee te doen, zij het (nog) op een moment dat het me (beter) uitkomt …
Dat betekent dus dat ik een ‘oude’ les van jou pak. Ze zijn stuk voor stuk heerlijk om te doen, dus voorlopig ben ik niet van plan om af te haken !😊
Een beetje rondkijkend kom ik mooie dingen tegen, en er is genoeg! Er komt zeker een moment dat ik bij een live-sessie aansluit. Tot zover in ieder geval al: bedankt! Wordt vervolgd 🌻
22-06-2021💜 groet, Erna

Ik vond je Adem Masterclass geweldig!!!
Thuis heb ik gelijk de app geïnstalleerd. Ook een aantal willekeurige bladzijden uit je boek heb ik gelezen; wat schrijf je leuk!
Nogmaals enorm bedankt en tot snel
31-05-2021 Sandra Braat Vitaliteitscoach

Master Your Metabolism: De motivatie zit er heel goed in, je hebt het perfect overgebracht!!
Ben goed begonnen vandaag: ontbijt overgeslagen maar toen stond een vriendin aan de deur met warme appelflappen. Tja, was lekker natuurlijk. Net een maiswafel gegeten met humus. Heerlijk. Gisteravond bij Henk lowcarb gekookt en zitten smullen.
25-04-2021 Hetty Leenders

Masterclass Ademhaling: via deze weg bedank ik je voor de fijne lessen en de mooie basis in ademhaling.
Veel succes met de ontwikkelingen waar je mee bezig bent, waardevol! Wie weet komt Buteyko er nog achteraan. 🙂
10-04-2021 Henny Gommans

Het nieuwe ademhalen gaat me goed af. Ik voel me steeds rustiger worden. Met regelmaat doe ik ook de meditaties van B-mind. Waardevol.
De muziek die bij de meditaties te horen is raken mij zodanig dat ik healing voel in mijn lichaam.
16-12-2020 Miranda Frijters

Masterclass Ademhaling: alle theorie is aan bod gekomen en nog veel meer.
lieve Jerome, Mijn man en ik hebben een masterclass ademhaling gevolgd. Fijn, samen in een ruimte (met alle covid-19 maatregelen in acht genomen) mogen ervaren hoe het voelt om beter te ademen. Ik ga me zeker inschrijven voor een vervolg. Jij hebt ons laten inzien hoe belangrijk \”juist ademen\” is voor je gezondheid. Dankjewel voor wie je bent!
01-12-2020 Marie-José & Emiel

Wim hof workshop: wat een impact heeft dit gehad zeg!
Ik voelde mij daarna zo ontzettend goed! Het is mij zo goed bevallen dat ik mijn vriend gevraagd heb mij te helpen met het maken van mijn eigen dompel/ koude bad. Deze staat inmiddels in de tuin Dagelijks doe ik de ademhalingsoefening en nu dus ook een koud bad, heerlijk!
Bedankt voor de inspiratie, kennis en je enthousiasme.
30-11-2020 Danielle te Boekhorst

Masterclass Ademhaling: wat een mooie training afgelopen zaterdag, bijzonder fijn om je te ontmoeten.
Vanaf het moment dat ik met de yin yoga ben gestart, nu 2 jaar geleden, (en dus bewust ademen!) wist ik dat ik deze training bij je wilde doen. Hoe en op welke wijze ik de oefeningen in ga zetten weet ik nog niet exact, maar kan hier zeker gebruik van gaan maken in mijn lessen of retreats. Eerst zelf voelen en ontdekken, me verder inlezen zodat ik weet waar ik mee bezig ben. Op mijn FB-pagina had ik al een review geplaatst, deel hem gerust!
24-11-2020 Marjel Vrijken

Masterclass Ademhaling: Ik geloof niet dat ik ooit een training/workshop/Masterclass heb gehad die zo afgestemd was op mijn vragen/behoefte.
Super bedankt voor de masterclass gisteren.
23-11-2020 Marc

Masterclass Ademhaling: de training heb ik als erg waardevol ervaren.
In mijn drukke bestaan als ondernemer/leiderschapstrainer en coach kom ik soms moeilijk tot echte rust, en bij mezelf uit.
Door je fijne training heb ik nu prachtige tools in handen waarmee ik makkelijk en snel weer even bij mezelf kom. Het vele oefenen was waardevol. Daarmee leer je de technieken ook goed.
En Ik heb je ervaren als zeer deskundig en je hebt een warme, empathische en inspirerende begeleidingsstijl.
Ik beveel je en je training van harte aan!
26-08-2020 Dennis Siliacus

De masterclass ademhaling was een fantastische ervaring.
Goede uitleg en begeleiding van Jerome en een fijne dag samen met andere mede cursisten. Voor iets wat zo vanzelfsprekend lijkt als ademen is er nog veel te leren. Nogmaals bedankt voor de erg fijne dag. Ik kan het iedereen aanraden.
26-08-2020 Ankie Meulemans

Masterclass Ademhalingje bent echt een hele fijne leraar: enthousiast, je legt alles rustig en duidelijk uit, stelt mensen op hun gemak, hebt veel kennis, bent inspirerend.
Ik dacht dat ik rustig ademde, 16 keer bij de eerste meting, dus toen ik hoorde dat 6 keer genoeg is was dat echt een soort openbaring. Ben inmiddels echt dagelijks bewust bezig met de ademhaling: rustig, door de neus, af en toe vasthouden en zo en probeer ook verschillende oefeningen uit. Ik weet niet of het hierdoor komt, maar ik had een hele heftige innerlijke criticus die streefde naar perfectie en het was nooit goed, met ook dwanghandelingen die daar bij hoorde en dat stemmetje is momenteel naar de achtergrond verdwenen. Het is rustiger in mijn hoofd, er is meer acceptatie van mezelf en hoe ik ben. De ‘verbonden’ ademhalingssessie, de reis naar binnen, was echt heel mooi en indrukwekkend. Ik weet dat ik verdriet in me heb, maar ik krijg het er nooit uit en tijdens deze sessie heb ik eindelijk een keer kunnen huilen. Het heeft veel met me gedaan 🙂 en ik wil er ook ontzettend graag meer over leren, dus wil graag jouw zevendaagse opleiding voor Ademhaling gaan volgen.
19-08-2020 Bedankt voor deze mooie dag! Thijs

Masterclass Ademhaling: bedankt voor je leerzame en mooie workshop!
Ik vond het een rijk en divers programma, mooi opgebouwd en een hele goede begeleiding van jou!
Dankjewel dat je veilige en fijne sfeer gecreëerd hebt, waar we zichzelf konden zijn en onze processen laten gaan.
Ook bedankt voor het regelen van de heerlijke lunch.
Mijn enige opmerking is dat ik bij je laatste oefening iets meer tijd nodig had. De B-Mind Ademhaling is best complex: (en ik heb ermee wel wat ervaring) De ujjayi adem, adem tellen, gesynchroniseerde lichaamsbeweging, moola bandha activeren… Ik was een beetje verloren in de oefening en kon niet echt het beste eruit halen. Maar al met al: super fijn. Bedankt nogmaals!
27-07-2020 Ljubica Cvoric

Dank je wel voor je bekwame,integere manier hoe je de cursus Masterclass Ademhaling hebt gegeven. Chapeau!
Ik heb mezelf een groot cadeau gegeven. Rust en ontspanning zal een grote uitdaging in mijn leven blijven.
Véél succes gewenst en wie weet tot weerziens.
27-07-2020 Jessie Klinkenberg

Als Jerome net zo’n marketing zou hebben als Wim Hof, dan zou hij Wim Hof overschaduwen. Iemand om in de gaten te houden, want zijn potentie is nog vele malen groter dan wat hij al heeft neergezet.
De eerste keer dat ik in contact kwam met Jerome kreeg ik een meerdaagse training via het bedrijf waar ik werkte. Het trackrecord van Jerome maakte de verwachtingen groot, maar die wist hij in de eerste dag al te overtreffen. Vanuit ons bedrijf kregen we meerdere trainingen per jaar, maar nog niet eerder was de impact zo groot. Jerome zorgde met een, op het oog simpele ademhalingstechniek, voor het loskomen van emoties, inzichten en gesprekken in de groep. Iets wat ik nog niet eerder had ervaren bij een groep van collega’s. Inmiddels ken ik Jerome langere tijd door hetzelfde gebied waarin wij actief zijn. Tot op heden ben ik geen betere trainer tegengekomen. Hij heeft aantoonbaar meer kennis dan wie dan ook én weet het op de meest menselijke manier over te brengen.
26-06-2020 Jos Loock van Leventje.nl

Mijn gewicht blijft nu constant
Sinds de workshop die ik drie maanden geleden bij je heb gevolgd ben ik nu 14 kg kwijt. Dit is het eerste systeem voor afvallen dat ik goed kan volhouden. Je Slim Slank Systeem werkt voor mij en ik heb eigenlijk maar een paar kleine dingen veranderd. Ik denk nu na over je Academy. Tot snel!
24-06-2020 Erwin

Het meest opvallende is dat ik nu weer kan slapen
Mijn slapeloosheid was zo ernstig was geworden dat mijn huisarts zich daar geen raad meer mee wist. Ik ben je heel dankbaar dat je mij de Buteyko Methode hebt geleerd.
24-06-2020 Isabelle

Ik ben sinds de Slim Slank workshop in januari inmiddels al 12 kg afgevallen.
Ik douche 2 x daags koud, sla het ontbijt over en 1x per week vasten en dagelijks inspanning van 45 minuten op 60%. Suikerspiegel staat goed afgesteld, waardoor ik minder last heb van schommelingen en overmatig zweten. Ik heb dus nog niet aan alle knoppen gedraaid om af te vallen 😉
 17-3-2020 Erwin

Masterclass Ademhaling: sinds jouw masterclass ben ik bewust bezig met ademhalingsmethodieken.
Ik kan mij het beste vinden bij  B mind ademhalingsmethode. Nog bedankt voor je prettige en professionele begeleiding!
1-2-2020 Lily

B-Mind methode: ik kreeg vandaag post uit het verleden
Werd er helemaal stil van…. en blij….
MAKE THAT CHANGE: proces is gestart en niet meer te stoppen, nu ik merk wat het voor me betekend!
11-1-2020 UWV deelnemer

Wim Hof Methode: Wat een ontzettend inspirerende dag was dat, heb veel van je geleerd!
Met groot plezier en enthousiasme denk ik vaak terug aan de workshop die ik bij je gevolgd heb (ik raad iedereen het aan, mensen om me heen worden er helemaal gek van )!
17-12-2019 Regisseur

Vogezen Xperience: Ik ben na en door deze experience veel rustiger en bewuster geworden, ik heb een diepere laag ervaren en dit heeft een hoop in mijn fundament verandert.
Het is voor mij intens te merken in hoe ik alles om mij heen waarneem het is alsof er meer diepte en detail in alles zit waar ik me naar oriënteer.
Ik heb een intense les gerealiseerd en hierdoor een stapje dieper gekomen waar een aantal veranderingen in mijn leefstijl tot gevolg zijn, ik sta nu ieder ochtend om 6:00 op en pak nu iedere ochtend een leegte/diepte en dan een licht meditatie hierna de B-Mind meditatie 555, ik ga uit mezelf even lezen ( dit ging eerst veel moeizamer) Dit werkt in op mijn fundamentele waarneming en houding. Dit geeft me een constante bewustwording van wat waar en waarom ik iets doe. Het is in woorden te veel om precies uit te leggen maar ik ben steeds meer los aan het laten op lagen waar ik intens aan vasthield. Hierdoor begin ik een steeds helderder beeld te krijgen van een positieve balans in het leven in en om me heen. Hier ben ik immens dankbaar voor. Onzekerheden angsten en andere gevoelens komen hierdoor automatisch omhoog op een rustige en natuurlijke manier, hierdoor kan ik er weer mee aan de slag. Dankjewel voor alle geweldige lessen!
19-11-2019 Kelsang van Oorschot

Masterclass ademhaling: ik gebruik dagelijks je oefeningen, ze helpen me ook als ik ’s nachts niet kan slapen.
12-11-2019 Hypnotherapeut

Masterclass ademhaling: Ik heb veel opgestoken én mogen ervaren. Op cognitief, emotioneel en op fysiologisch niveau.
Ik ervaar veel minder “onrust” in mijn buik en hoofd. Ik denk te weten, dat het maken van de ademreis hier een belangrijke rol in heeft gespeeld.
Het heeft mij zo nieuwsgierig gemaakt, dat het mij weinig moeite kost om de aandacht op mijn ademhaling niet mee te nemen in mijn dagelijks doen en laten. Ik wil je nogmaals bedanken voor de prettige wijze waarop je mij in de “wereld van het ademhalen” hebt meegenomen. Mijn interesse voor een toekomstige Masterclass gaat uit naar Slim Slank. Ik kijk uit naar een volgende ontmoeting.
6-11-2019 Sociaal Pedagogisch medewerker

Masterclass mediteren: Ik heb een fijne start gemaakt met mediteren. Dank je voor de goede, zeer praktische en effectieve cursus!
5-4-2019, Erik (Jurist)

Masterclass ademhaling: nogmaals dank voor de inspirerende workshop en de ademreis was ook echt een reis waarbij ik me erg relaxed voelde op het einde (was ook ergens tussen hemel en aarde voor mijn gevoel). Wat een aparte gewaarwording om zo lange tijd niet te hoeven ademen en zo relaxed te zijn. Ik ben sowieso wel op zoek naar hoe ademhaling, meditatie me rustiger en krachtiger kan maken. Ook om dit samen met mijn zoon te doen was echt heel leuk, Hijzelf is ook enthousiast, zelfs zo erg dat een klasgenoot ook een workshop gaat volgen (samen met zijn moeder) 🙂
Ikzelf ga zeker nog deelnemen aan een van je workshops!
25-03-2019, groeten Toine

I just want to send you a BIG hug and massive THANK YOU for taking my friend on the B-Mind journey.
He came back with a big smile, positive attitude and desire to make a change in his life going forward.
It is funny how our topics of discussion changed before and after the workshop
We talk more about meaningful things, deeper topics and point of view.Take care and hope to see you again!
12-2-2019, Vladimir from Rusland

B-Mind journey…. what a journey! This is how it sounded here hugging Ada to sleep:
“Mama, your smile is about to touch the seiling! When you got off the train, it was about to touch the clouds! Why are you so happy?”
“I made 14 new friends, Ada. We did beautifull things together”.
“FOURTEEN new friends at once????”.
“Yes, fourteen. All beautifull people.”
“Waaaaaaw you’re lucky!!”.
“I know. I know.”
09-2-2019, Love Clara from Belgium

Vosges Xperience: I think Winnie the Pooh said something like this: “We didn’t realize we were making memories. We just knew we were having fun.”
This B-Mind journey will be one of my most precious memories. Love and gratitude to you Jerome
09-2-2019, Kristina from Slovenië

Today I went running (just the bra, scarf and shoes) and went into the – brrr… cold…-water of Pylades. What you shared really changed my life and increased my ability to share and be there for others.
Thank you a million rainbow.
19-12-2018, Francesca Giulia Mereu

De kennismaking met B mind voelt als een van de cadeautjes van 2018 Jerome!!
Heel veel succes met je plannen voor 2019!
14-12-2018, J&A Praktijk voor Natuurlijke Gezondheidszorg

HEELWEEK app: tientallen keren liep ik de denkbeeldige trap af. Met mijn voeten in het gras richting het voor mij herkenbare huisje. Een zachte bries, de zon op mijn gezicht.
Tientallen keren deed dezelfde man de deur open. Mijn oudere ik. 65 jaar oud. Hij glimlachte, straalde kracht en rust uit.
Wat was zijn geheim? Tientallen keren zat ik in het huisje tegenover hem. Klaar om zijn adviezen in me op te nemen.
Was het voldoende lichaamsbeweging? Of gezonde voeding? Of dagelijkse een meditatie? Ik hing aan zijn lippen. Keer op keer glimlachte mijn oudere ik naar me, pakte mijn hand, boog zijn hoofd naar mij en fluisterde ‘LIEFDE’!
Liefde? Tientallen keren liep ik de denkbeeldige trap weer op. Enigszins verbaasd. Was dat het?
De laatste paar keer dat ik tegenover mijn oudere ik in het huisje zat, liet hij meer los. Hij zag dat ik er open voor stond. LIEFDE zei hij. Je kunt niet zonder. Liefde en de connectie met je dierbaren. SAMEN zijn. Dat was zijn geheim. Zonder liefde geen gezondheid. Geen kracht en geen balans. Tientallen keren de trap op en af had ik blijkbaar nodig om tot dat inzicht te komen. Met tranen in mijn ogen liep ik de trap weer op. Ik kwam weer in het hier en nu en gaf mijn vrouw een dikke knuffel. Tientallen keren heb ik nodig gehad om naast dat inzicht mijn muurtje af te breken. Steen voor steen.
Dank voor het plaatsen van die trap en het vormgeven van wereld onder aan die trap.
Het heeft me weer een stap dichter bij mezelf gebracht.
Dank je Jerome!
4-12-2018, anoniem

Thanks voor de fijne masterclass ademhaling! Wat een gave ervaring om zo bij je limbisch systeem te komen. Bijzonder om te voelen dat mijn lijf de ademsessies als inspanning verwerkt – had ik niet verwacht. Ik had het gelezen in het boek van Bessel van de Kolk – “Trauma Sporen”.
25-11-2018, Judith Adriaanse

I have been meditating since I was 4 years old. Many have gone before you and told me how to meditate. Never, however, has anyone expressed it so clearly. Thank you.
27-11-2018, Oli Que UK

Ik heb een super Xperience in Zweden met je gehad en ik kijk uit naar meer verdieping via jouw site, boek en zeker nogmaals een training!! Meerdere zaadjes zijn gepland, waarvoor dank! Je bent een fantastisch persoon en een warme en inspirerende trainer!
19-11-2018, groetjes Mike

Hi just to say a big thank you for the masterclass breathing! The breathing techniques have really helped me the last few days. When I got home I felt a lot lighter but very sensitive. I also got some very upsetting news which added to my emotions. However the past few days whenever I’ve felt like I’m loosing my control I do my breathing and it’s so helpful. Since Friday I’ve felt very emotionally drained and tired but realise it’s because of all the crap I’ve been carrying around for so long which I’ve let go of. Today I feel much better..focused and stronger…so again thank you for your help and showing me what I needed to do…it’s changed so much for me and that’s a really good thing. You Guru!!
4-10-2018, Hollie from the UK

Masterclass ademhaling: vandaag de cursus bij je gehad en heb alles laten landen wat ik vandaag ervaren heb.
Ik ben je dankbaar dat je mij geholpen hebt om dieper naar mijn Ik te gaan. Mijn eigen energie te voelen, waar ik van weet dat ik die heb en het dagelijks gebruik, maar toch ook ‘verborgen’ hou. Ik heb mijzelf en mijn krachten gevonden, weet het te vinden waar het woont. Nogmaals, ik ben je vanuit mijn hart heel dankbaar.
23-7-2018, anoniem (fysiotherapeut)

Masterclass ademhaling: toen jij op het einde van de workshop een rondje maakte om te vragen wat we mee naar huis namen had ik tijd nodig om te laten bezinken wat het met me gedaan had. Daarnaast ben ik niet zo goed om diepe emoties te delen, laat staan in een groep.
Toch wil ik je teruggeven wat de workshop echt met me gedaan heeft.
Op de eerste plaats omdat ik anders jou tekort zou doen en op de tweede plaats omdat het past in het pad wat ik ben ingegaan en waar jouw HEELWEEK op inhaakt: WIJ. Contact met anderen.
Ik heb te lang, teveel weggestopt. Vastgezet.
Jouw reis inspireert.
Wat deed gisteren met mij?
De ademreis in de ochtend: ik voelde liefde, schoonheid, innerlijke kracht en hoop! Iets wat ik lang niet meer heb gevoeld.
De middag gaf handvatten om door te gaan op de reis die ik ben begonen en die ik met succes ga voortzetten.
Dank je Jerome voor een inspirerende reis.
Tot ziens, bij een coachingstraject en/of bij één van je reizen
2-7-2018, anoniem

HEELWEEK: Je boek is uit…echt goed…niet echt een boek maar meer een kompas… je neemt mee wat je kan gebruiken en kan steeds terugkeren als je wil… Helend! Proficiat!
18-6-2018, Damanio uit Belgie

HEELWEEK: Ik geniet met volle teugen van je boek! Mooie inzichten deel je en ik ben onder de indruk van je opzet! Bedankt dat je het hebt geschreven.
19-6-2018, Rob Janssen

Zwolle Xperience: Thanks again for this wonderful long weekend! I did a lot what I would not have done on my own like standing in a river or taking an ice bath for half an hour. Above all the later was a great experience! Thanks to the Zwolle experience I also understood and learned more about the breathing exercises and the cold showers. There were much more little but important things I learned and discovered with your help and the help of our fabulous group, also about myself.
I’ll continue to practice and study your book.
We’ll keep in touch and see you next time
10-6-2018, Margitta Germany/ Italy

Swiss Xperience: merci à toi et à Jérôme !Très belle expérience à vivre !
Bonne suite à tous et toutes. All the best !
21-5-2018 Mariëlle from Swiss

Swiss Xperience: it was awesome. Merci à tous! I had really a great time and discovered new things about me.
21-05-2018, Sacha from Swiss

Swiss Xperience: merci à ces moments de partage, de soutien, d’émotions partagées. Une nouvelle page s’ouvre pour écrire le premier jour du reste de notre vie et tous ceux qui vont suivre. Merci Jérôme, Merci Vincent Bisous,
21-05-2018, Audrey from Swiss

Jerome, je bent een grote inspiratie voor me bent. Al 2 jaar sinds mijn 1ste workshop bij jouw ben ik fan van je. Het is ook ongelooflijk hoe je iemand kunt helpen met zo weinig. Ik pas dagelijks verschillende methodes toe en het spreekt voor zich dat ik de vruchten er van kan plukken. Ook hebben je geleide meditaties al veel voor me betekend. Super krachtig als iets met je resoneert en je het herhaald toepast.
7-5-2-18, Stephan uit België

It’s one week-end we came back from the Vosges. I want to thank you for the experience and the trust you gave me. I really feel different than before, stronger, appeased and more in my body than ever! I tested bike to office (22 km) with no shirt (0°c) two times, made 5 dips in the lake and practiced breath each days!
13-2-2018, Alex from Rusland

Vosges Xperience: Before the Xperience I had an extreme painful shoulder-issue, to the point where every night I woke up, I had to use my left arm to bring my right arm down. I was not able to move it by itself, due to the pain. Now it is totally gone….no pain at all!!
Thank you Jerome!
7-2-2018, Yannick from France

Swiss Xperience: Jerome, I had such an awesome experience. My expectations were very high and I still got way more than I had hoped for. Thanks to everyone who was there, I hope you were all as blessed by the experience as I was.
30-11-2017, Aaron ( from NZ)

Wim Hof Methode: Het was mij een eer om te mogen deelnemen aan deze door mij hoog gewaardeerde training. De focus/techniek om iedereen bij de voornaam te begroeten heeft grote indruk op mij gemaakt ( op allemaal ) De rust van jouw stem , en op de juiste momenten stilte creëren om diep door te dringen , daar kan deze oude rakker nog iets van leren , perfect.
Jouw kunst om iemand beter en op een hoger niveau te laten presteren/functioneren is zeer professioneel , chapeau hiervoor.
Ik heb nog geen echte focus mijn voeding te verminderen met 30% , daar werk ik hard aan. Koude ervaringen heb ik al mijn hele leven , ik ben geboren op een boerderij waar geen warm water aanwezig was , dus Douchen/wassen met koud water geen probleem. Als commando moesten we ons in de sneeuw in adamskostuum wassen met sneeuw , ( naakt in de slaapzak ) slaap mijn hele leven al naakt. Op de andere onderdelen ben ik me volop aan het focussen. Dank je voor de fijne dag!
26-9-2017, tot ziens, Theo

Masterclass ademhaling: Ik wil je nog een keer bedanken voor de leuke, fijne en leerzame dag! Ik heb weer veel over mezelf geleerd, het heeft me vertrouwen gegeven over mijn lichaam en ademhaling. Ik ga elke dag minimaal 2x zitten om me op mijn ademhaling te richten. Ik merk dat als mijn ademhaling niet relax is, ik hem nu sneller weer rustig krijg door wat ik geleerd heb.
Ik heb nu vertrouwen dat ik de burnout snel achter me kan laten.
20-11-2017, deelnemer

Well, It’s been one week since our SwissXperience. Somehow it feels like both yesterday and a lifetime ago. For whatever it’s worth, I thought I’d share my experience here… I almost didn’t make it to our weekend in the mountains. I was in an excruciating amount of pain (long stories, 40+ years in the making). Pain levels off scale on some days, with me crawling on all fours to my bed. I noticed on our last day, I was feeling surprisingly good. Now one week on, though maybe not 100% pain-free – I will take my miracles where I can find them – I am feeling amazing. Thank you Jerome
12-11-2017, breathe on Susana

Hoi Jerome, ik wil je nog even bedanken voor je training en al je adviezen!! Ik heb zojuist m’n persoonlijk record weer verbeterd! 32 minuten gezwommen in 13 gr watertemperatuur, awesome!! 🙂
16-9-2017, Roland

Wat heb ik gisteren genoten van de masterclass ademhalen. Ik heb het ervaren als een cadeautje aan mezelf. Naast al bestaande kennis nog genoeg nieuwe stof mee gekregen…de ademreis en bewustwording hebben weer iets verschoven in mijn systeem. Ik kan het niet echt benoemen…het is een dieper weten. Ook het gesprek wat wij samen vooraf gevoerd hebben heeft hier aan bijgedragen. Dank je wel hiervoor!
8-7-2017, deelnemer Masterclass Ademhaling

Masterclass Ademhaling: ik heb enorm genoten en geleerd tijdens deze workshop. Bovendien inspiratie opgedaan voor mijn ademsessies en het vormgeven aan een workshop.
Dankjewel hiervoor. De Wim Hof workshop staat als volgende op mijn verlanglijst!
8-7-2017, Els Sleutels ademcoach

Hoi Jerome, even tussen mijn afspraken door de behoefte je dit berichtje te sturen. Ik drijf nog steeds door op de flow van het Zwolle weekend. Ik heb het gevoel dat er iets in me veranderd is. Meer relaxed, vrolijk en milder naar alles en iedereen. De Power van de eerste ademhaling voel ik nog steeds.
Echt een super weekend gehad. Ik ga mogelijk samen met mijn zoon nog een trip boeken.
5-7-2017, vol dankbaarheid, Ruud.

Ik heb veel coaches meegemaakt vanuit mijn professie maar jij bent een van de beste die ik ooit ben tegengekomen! Ik heb met veel bewondering ervaren en gezien hoe jij mensen in korte tijd in hun kracht zet.
3-7-2017, hoogleraar psychologie

Jerome thank you for an incredible 48 hours. I have been so lucky to have time with you and it has been life changing. I particularly love the depth and precision of your communication. Please never stop being you!! Much love and see you on the mountain.
26-6-2017, John Halloran

Thanks for a wonderful and transforming weekend in Vosges. Trully feeling the benefits of the breathing methods and cold bathing. And ofcourse just the overall course, great life add on.
7-6-2017, Arnor from Iceland

You are a truly master! A teacher can only learn you the steps. What you do, is dancing with the students and learn them the steps during the dance. It’s so much more than teaching. The Vosges Xperience was truly life changing! Thank you!
23-5-2017, Rob from South Africa

I could help my auntie who has been battling depression for more than 40 years. You gave me advice at the Advanced module in Sydney and you told me to find a connection with my auntie. I got through to her! finally! After so many attempts. She now practices herself (the powerbreathing and normal retention breathing). Her condition has really improved, happier, and seems to be more socialable now and less fear. Ofcourse this is only the beginning and a work in progress, but it is really promising. No icebaths yet haha, but hopefully one day.
Just wanted to say thank you!!!! You’re a legend.
10-5-2017, Brain KM Lai

Advance WHM workshop: De dag was weer een bijzondere ervaring. Ik heb veel kennis en inspiratie opgedaan voor het volgen van mijn levenspad.
Je bent iemand van eerlijke gelijkwaardigheid in het kennis delen en ontvangen. Het echte delen is het nieuwe vermenigvuldigen.
2-5-2017, Wim Smit

Ik heb afgelopen Advance WHM workshop als een zeer insprirerende dag ervaren. De ademreis vond ik erg bijzonder heeft mij weer dieper bij mezelf gebracht.
Maar ook de andere dingen gaven mij weer “voeding” om verder te gaan. Ik ben niet het type dat maanden achtereen alleen maar de ademhaling van WHM op dezelfde manier kan doen. Op een of andere manier wordt dat saai en gaat het verwateren. Ik heb iedere keer weer nieuwe input nodig om in stroming te blijven en tegelijk toch goed blijven voelen of het bij mij past.
Voor jou misschien toch een stap om 1x per maand zoiets te doen. Ik zal er zeker bij zijn.
24-4-2017, warme groet van Leida

Na de reis naar Polen en de IJsland Experience was de Advanced WHM weer een geweldige ervaring. Toegegeven, eerlijk is eerlijk, van te voren zie je er tegen op. “Moet ik al die oefeningen doen”? “En ook weer in het ijskoude water”? Ja, DOEN! Want het brengt je zoveel meer dan een week vakantie of 1 dagje strand. Namelijk: echte ontspanning en een relaxt gevoel, waar een gewone vakantie niet tegenop kan. Jerome, je weet de juiste sfeer voor de hele groep te creëren, waardoor je de vooraf door jezelf bedachte hobbels moeiteloos neemt en je in de echte ontspanning en rust komt.
24-04-2027, Jacq

Jerome heeft onnoemelijk veel kennis en vaardigheden in huis op het gebied van ademhaling, koudetraining, yoga, Qigong, voeding etc.
Hij knoopt alles moeiteloos aan elkaar met prachtige muziek die bij je binnen komt.
Ga met Jerome op reis en je weet (weer) wat goed voor je is.
24-04-2017, Marianne

Jerome, dank je wel voor de super workshop! Ik ben nu ook aan het experimenteren om tijdens fysieke training de “pijn” vriendelijk te benaderen (i.p.v. commandostijl zoals je dat noemde), dat voelde eigenlijk al vrij snel verassend goed. Nieuwsgierig vraag ik me af en toe af in welk ‘stress niveau / staat van zijn’ ik me bevind, dan concludeer ik regelmatig dat het tijd is om lekker te gaan grazen;) Genoeg stof in ieder geval om lekker mee te experimenteren!
19-4-2017, Jeroen

Ik ben heel blij met wat ik geleerd heb in je Masterclass Ademhaling! Ik doe bewust de oefeningen. Mijn man gaat zich opgeven voor de cursus van 2 juni! 🙂
19-4-2017, Nelleke

Bedankt voor je mail en de moeite die je hebt genomen om te antwoorden! Het was precies het goede antwoord, hoewel ik het antwoord niet zo leuk vond…..haha
Dus ik ben 2x per dag 20 min gaan mediteren. Dat lukt niet iedere dag hoor, maar het heeft me veel gegeven!
En wat heb ik dat nodig! Ik loop veel op blote voeten, ga nu 1x per week in een 10 graden bad en doe de B-Mind ademhalingsoefening van 3x 5 sec regelmatig op een dag om mezelf extra energie te geven. De retentieademhaling doe ik even niet evenals het koud douchen. Daarnaast focus ik nu meer op het opbouwen van conditie en ben begonnen met hardlopen.
Hoewel als ik dit zo schrijf, weet ik dat de uitdaging ligt in een natuurlijke gang van zaken en niet mezelf iets opleggen.
Dus Jerome, nog een keer dank je wel!
17-4-2017, Claudia

Je ademhalingsworkshop is veel meer dan alleen goede oefeningen en heeft mij ook geleerd hoe ik mijn ademspieren goed kan gebruiken. Dank voor de leuke en goede masterclass!
10-03-2017, Tjeerd

Masterclass Ademhaling: ik moet alles nog even laten bezinken ik vond de hele workshop super interessant. Ik ga hier heel veel uithalen!
10-03-2017, Annemarie

Na lang nadenken heb ik afgelopen week de stap gemaakt qua werk en heb ik mijn ontslag ingediend. Per juni start bij een nieuw bedrijf. Het belangrijkste hierbij voor mij is dat de keuze het juiste gevoel meebrengt, iets wat ik door de coachingsessies met jou, beter heb kunnen ontwikkelen!
27-2-2017, productmanager

Ik wil je een groot compliment geven Jerome voor wie je bent. Ik voel je als een vriend en hoop je nog vaker te mogen begroeten en omhelzen. Ik heb je na gedaan als typetje wat hilarisch gevonden werd En ik hoop niet dat je dat als vervelend hebt ervaren, want wat heb ik onnoemlijk veel ontzag en respect voor je. Ik hoop dat ik voor de helft mag worden zoals jij bent en in het leven staat. Iedereen is mijn leermeester maar jij bent wel een enorme meester voor me. Ik vind het een voorrecht dat ik een hele week van je mocht leren, naar je mocht luisteren en met je mocht voelen en ervaren. Dank dank dank!!!
14-2-2017, Gerrie Schnoing

Masterclass ademhaling: ik heb genoten van de dag! Bij zangles had ik laatst gevraagd waar het middenrif nou toch zat, want ik voelde het nooit. Met dank aan je workshop en spierpijn de dag erna.. weet ik het nu precies!
9-2-2017, Mieke

Vosges Xperience: exceptional travel, Jerome! One of the most exciting and useful things I have ever done!
Being at home feels unreal, as if the real life was out there in the snowy woods and icy lakes 🙂
Seriously thinking about joining your Iceland travel!
7-2-2017, Vitaly

Hey Jerome, just wanted to thank you for your inspiring stile of teaching and bringing all of us together as a group! This left a great impression on me!!! I am really grateful. I’m still processing all that happened! Just went dipping for 5 minutes this morning. Hope you are doing good! Would be great to hear from you and defintily see you again some time!!
21-12-2016, Cheers Tim!

Thank you Jerome!!Thank you for everything else you did this week to make it a truly amazing experience. I think everyone will carry this week in their hearts… i will definitely. It has been life changing!
15-12-2016, Vriendelike groete vanuit suid Afrika Danni

Thanks again for helping so many people. my self and every one in the group grow to love you like family within days if not hours which is a testament to you as a human being.
I just got home from morning run with shorts on!! hands are still a bit tinggly from the mountain but havent fallen off yet!!!
Cant wait to see some of the pictures of our Poland Xperience! Thanks for one of the best times of my life!
14-12-2016, Love phil

The trip to Iceland was really a journey for the rest of my life.
Everybody was there for a reason to complete to total energy for eachother. For me It really created new views
Family friends and colleques saw in the spirit in my eyes the things I discovered.
8-11-2016, Eric Roosen

Het focusweekend was gaaf, gewoon een superweekend! De 6 x 5 minuten in het koude water, gewoon op mijn gemak zonder rillen en klappertanden, was het gouden randje van een weekend vol verbinding, focus, verdieping, mildheid en vooral ook plezier.
2-11-2016, Grote dank Jerome en groepsgenoten

Thanks again for everything. Weirdly enough, the thing I had most resistance to – which was eating mindfully – has been really easy to do. I am chewing each mouthful 20 times and it is working very well for me!
31-10-2016, participant of Iceland Xperience

I wanted to thank you again for the wonderful energy, kindness and support you gave me in Iceland. Plus lots of fun.
Seeing so much kindness and support between people is a truly life affirming experience that I will keep with me.
24-10-2016, Lots of love, Sally

Ken je het gevoel dat je ineens getriggerd wordt wanneer iemand iets verteld? Dat er een soort extra alertheid ontstaat en het lijkt of je ineens 100% ‘aan’ staat? Dat gevoel had ik toen ik voor het eerst iets hoorde over de Wim Hof methode. Omdat ik van mezelf weet dat gehoor geven aan zo’n signaal tot hele mooie ervaringen kan leiden, ben ik op Internet meer informatie gaan zoeken.
En zo kwam het dat ik ‘ineens’, op een zaterdagochtend, in een ruimte stond met alleen maar mannen. Heel erg goed gelukte mannen. Samen met al die adonissen was ik aan het wachten op het begin van de workshop. Daaaaaag comfortzone, hallo niet erg ondersteunende gedachten (help ik moet zo mijn badpak aantrekken, met mijn curvy lijf in een ijsbad, ze zullen vast denken dat… etc.) Gelukkig zag ik zelf ook wel de lol in van die gedachten en alsof ze mijn terugkerende ontspanning voelden stapten er op dat moment ook een aantal vrouwen de ruimte binnen.
Achteraf gezien waren het alleen deze beperkende gedachten die er voor de start heel even in slaagden om me me niet op mijn gemak te voelen. Vanaf het moment dat de workhop begon leek het wel of we met z’n allen in een hele fijne flow stapten die bleef voortduren totdat iedereen weer naar huis vertrok.
Ik heb ongelooflijk veel geleerd tijdens deze workshop. Niet alleen door wat Jerome ons vertelde (doorspekt met heerlijke humor), maar ook door wat hij ons liet ervaren. Ook de vibe van de hele groep, de verbondenheid, maakt dat dit voor mij een fantastische ervaring was. Ik stap nu lachend iedere morgen onder een ijskoude douche, de herinnering aan deze workshop houdt mij voorlopig toch wel warm.
12-10-2016, Florence

Jerome, ik wil jou nogmaals hartelijk danken voor jouw support bij het ijsbad. Zoals je wellicht merkte raakte het mij meer dan alleen het fysieke. Jouw vraag: ‘wat heb je nodig om het te doen’ raakte mij enorm. In de tijd waarin ik me ziek voelde van de angststoornis heeft niemand mij die vraag ooit gesteld, terwijl ik ondertussen wel medicijnen/therapie kreeg. Er werd nooit aandacht besteed aan wat ik op dat moment wilde of nodig had om een stapje te durven zetten en om op eigen kracht mijn leefwereld weer te vergroten !
Ik ben er uiteindelijk wel op eigen kracht uit gekomen met behulp van therapie, maar ik heb nooit echt ervaren dat ik dat zelf gedaan had ! Dus op mijn kracht.
De workshop heeft mij enorm geraakt en ook jouw woorden. Het was een dag vol wijsheid en inzichten waarvoor mijn dank!
10-10-2016, deelnemer WHM

Bedankt voor je inspirerende workshop en je informatie achteraf. Ik ben echt heel blij dat ik de workshop bij jouw heb gevolgd. Gaaf ook om die interne opwarming te voelen. Ik sta er echt versteld van en dit had ik zeker niet verwacht. Erg krachtig!
20-9-2016, Rob

Hartelijk dank voor de bijzonder interessante, leerzame en gezellige workshop van afgelopen vrijdag. Gisterochtend heb ik je persoonlijke gouden formule zelf meteen uitgeprobeerd. Ik vraag me af of ik ooit kwieker de dag ben begonnen!
19-9-2016, Daniel

Beste Jerome, nadat ik bij je het weekend van 3 en 4 juni heb gevolgd heb ik mijn ochtend meditatie geheel aangepast naar wat je ons hebt geleerd. Ik ben nu op vakantie en aan het kamperen. De rivier is laag en met goed koud water, dus regelmatig per dag neem ik een koud bad en zit lekker lang in de kou. Voorheen moest ik altijd langzaam wennen, nu echter loop ik in 1 keer in. Dit tot verbazing van mijn kinderen en vrouw, leuk om te melden. Het is zelfs genieten!!
28-7-2016, Ronald

Ik ben begonnen met dagelijks 20 min de ademoefeningen en het koude douchen. En ja, voel me er prima bij 🙂 Ook wat je zei van mensen zeggen weleens van nu snap ik het waar je de rust en de kracht in jezelf kunt vinden kan ik beamen. Op de een of andere manier heb ik dat daarvoor toch niet helemaal uit het boek “koud kunstje” kunnen halen.
Maar ja, zoals voor meer dingen in het leven geldt, je zult het aan den lijve te ervaren hebben om het echt te kunnen voelen en te weten.
Hartelijk dank dat je mij en vele anderen op weg geholpen hebt, en ja ik ben blij dat je 120 wordt !!
26-7-2016/Josephine

Jerome weet als geen ander mensen op hun gemak te stellen en tevens, op een vriendelijke manier bewust te maken dat hun mindset alles bepalend is. De workshop die hij voor ons verzorgd heeft was professioneel opgezet. Zijn coaching was doeltreffend. Dank voor de mooie en leerzame beleving.
19-7-2016/Mental coach Jackie Reardon van het Olympische Nederlands Handboog team

De manier waarop je informatie overbrengt is van grote klasse! Ook geef je voldoende ruimte aan de deelnemers en spring je zelf weer in op de juiste momenten, top!
Ik heb interesse om zelf instructeur te worden, het lijkt me erg leuk om mijn kennis van gezondheid op deze manier over te brengen op mensen.
We komen elkaar wel weer tegen!
10-7-2016/Carl

Hoi Jerome, ik wil je nog eens bedanken voor het geweldige weekend in Haarlem. Juist door me veel te laten ervaren heb ik veel beleefd en kan ik dit nu goed toepassen.
Voor ik verder ga wil ik je melden dat ik een manier hebt gevonden om mijn uit thermostaatkraan kouder water dan 15°C te laten stromen. Door de kraan van de wasbak zo heet mogelijk aan te zetten op een flinke straal. Ik sta er iedere ochtend met plezier onder een voel het verschil duidelijk met de lauwe douches die ik nam na de workshop begin dit jaar. Toen is mijn enthousiasme gedoofd doordat ik geen effect merkte. Nu kijk ik iedere ochtend nog eens even naar het armbandje (blijft minstens 66 dagen om, is voor mij een heel slimme reminder, dank je wel daarvoor.) En dan stap ik vol overtuiging onder een echte koude douche! En nu merk ik wel de oppepper die het mij geeft.
Ook de 20 min WH-ademhaling en 15 min meditatie (of 20 als ik vroeg ben) zijn nog dagelijks haalbaar gebleken. Je hebt me weten te overtuigen hier een prioriteit van te maken en ineens gaat dit moeiteloos. Gewoon omdat de andere zaken echt even minder belangrijk zijn!
Omdat ik zoveel verschil merk tussen de lauwe en de koude douche wilde ik je mijn oplossing laten weten. Kan je dit bij een volgende training laten weten aan ieder met een thermostaatkraan. Het verschil is zo groot. 3 Weken na de workshop dag ik nog ‘zonde van het geld’ terwijl ik nu denk ‘zonde dat ik dit toen nog niet wist!’
Succes met je verdere werk!
29 juni 2016/Marianne

Ik wil je nogmaals danken voor het mooie weekend, ‘k vind het super hoe je het uitdraagt/aanpakt…..
Door die ervaring pak ik zelf alles anders aan, wat doet die rust goed !!
Zelfs conflictsituaties worden ‘anders’ aangepakt 😉
Vele groetjes, ook van mijn man!
17 juni 2016/Katleen

Mijn coachvraag was: “Worden wie ik kan zijn”. Na 6 gesprekken, vele inzichten, veranderingen en een mooi proces kan ik stellen dat ik nu ben wie ik kan en wil zijn. Mijn ’10 habits for success’ koester ik. Dank je voor alles! Ik ga je bij iedereen aanbevelen.
16 juni 2016/Product manager

Jerome, ik kijk terug op een fantastische week in de Vogezen! De groep was meteen al heel vertrouwd met elkaar, wat de week meteen al echt heel bijzonder heeft gemaakt. De oefeningen, yoga,meditatie, familieopstellingen, leuke spelletjes en vooral lachen, in de schitterende natuur wandelen en de heerlijke en kleurrijke maaltijden van Nathalie en Peter-Jan, hebben een onvergetelijke indruk op me gemaakt. Ruimte om samen te zijn… en op jezelf. Je wist iedereen enthousiast te maken. Ik heb je als creatief, inspirerend, enthousiast, flexibel en als een integer persoon ervaren..en to the point. Daarnaast Bas en zijn familieopstellingen waren voor mij een verrassing.. Ik heb ervaren wat het betekent : ” uit je comfort-zone komen. Je grenzen aangaan, jezelf uitdagen. De ademhalingsoefeningen en je prachtige muziek kwamen “echt binnen”.
Terug naar huis op de fiets.. tja alles was toch anders. Ik voelde me relaxed, vol zelfvertrouwen en open naar mijn omgeving. Gewoon mezelf kunnen en durven te zijn.. Big hug man.
14 juni 2016/Hgr Ed

Nogmaals dank voor het coachtraject dat we doorlopen hebben! Mijn leven heeft inderdaad een metamorfose ondergaan en ik voel weer geluk en rust. Simpel voorbeeld, vorige week zondag meteen ’s ochtends gaan hardlopen, hele dag lekker rustig aan en in de zon boekje lezen, ademhalingsoefening gedaan, en ’s avonds loop ik terug naar binnen en realiseer ik me dat ik echt al de hele dag intens gelukkig ben, als in echt gelukkig voelen, niet de ratio.
20 april 2016/gecoachte cliënt

GOUD! Ik stuur je effies een groot dankjewel voor wat je neerzette woensdagavond bij de meditatie training. En het zat ‘m voor mij niet in de oefeningen, hoe fijn ook, niet in je aanwijzingen, niet in je woorden, hoe raak ook. Het zat ‘m in je aanwezigheid. Het was goed… meer dan goed! Het wijst zich nog wel of ik op mijn plek ben bij yoga, in een ijsbad of opstelling. Op dit moment wilde ik je vooral zeggen dat je aanwezigheid het werk doet. En daarmee inspireer je anderen, mij, om net zo aanwezig te zijn. Dat is goud waard! Dankjewel!
9 april/Marloes

Op 27-2-2016 heb ik een workshop gevolgd bij Jérôme , ik had het boekje ; ” een koud kunstje ” al gelezen en was al begonnen met koud na douchen maar ik zocht naar verdieping en vooral wat betreft de ademhalings techniek meer uitleg . De dag was zo fijn, en gaf mij veel meer dan dat. Ik raad het iedereen aan om de workshop bij Jérôme te volgen. Hij zet je aan het denken, bewaakt je grenzen en gaat integer om met iedereen. Het ijsbad was niet eens het belangrijkste van die dag (wat iedereen denkt), maar het hele pakket.
Voor mij heeft het nu al heel veel gegeven , ik heb al 29 jaar reuma en al na 3 weken de Wim hof methode te volgen kan ik de ontstekingsremmers laten staan. Als ik het nu goed vol blijf houden kan ik misschien zelfs wel de prednison gaan minderen. Mijn dagen beginnen nu met een boost, het is discipline om er eerder voor op te staan maar ik krijg er super veel voor terug!
Jerome, bedankt , moge je nog velen mensen enthousiasmeren, maar daar zit ik niet over in.
Hartelijke groet
18-3/Monique

Van 5 t/m 12 februari 2016 op winterreis met Jerome Wehrens en Wim Hof in Polen. Op vrijdagavond 5 februari maakte ik kennis met 22 andere vrouwen en mannen uit de hele wereld. Door de begeleiding en aanpak van Jerome voelde ik me al gauw “thuis” tussen deze mensen en in het hotel met hun gastvrij personeel. Jerome heeft de groep begeleid met veel humor, groot enthousiasme en veel kennis van zaken. Zijn grootste kracht is zijn intuïtie; daarmee speelde hij steeds in op de behoefte van de groep of van een enkeling en paste het door hem geplande programma daaraan aan.
Ik heb mijn grenzen verlegd door de ademhalingsoefeningen, yoga- en meditatieoefeningen, genoten van gesprekken met anderen en met stomme verbazing gezien hoe een mens kan dansen als een hagedis. Denkend aan de lachsessie, komt er een grote lach om mijn gezicht… een week om nooit meer te vergeten met bagage voor de toekomst. Hartelijk dank Jerome!
1-3-2016/Marianne

Ik had nog steeds niet de tijd genomen om je te bedanken. Hoewel we wel hebben afgesloten met een knuffel J
De hele dag heeft grote indruk op mij gemaakt. Elke dag komt er wel iets terug in mijn dagelijks leven van al je verhalen en inzichten. Ik heb al veel trainingen gehad, zo’n sterk verhaal als dit heb ik nog niet gehad, prettig gebracht met humor/zelfspot/heel veel kennis/ervaringen en in alles gericht op de groep.
Ik wil hier zeker volgende stappen mee zetten, maar dat zal voor mij pas na de zomer gaan passen. Nu aan het trainen voor de ultra’s
J
Nogmaals dank, jij gaat hier veel mensen gelukkig mee maken!!
1-3-2016/Directeur Energiebedrijf

One cours, WOW. Without boring you with a long story, I know now why I had to came to this training. Learning The Wim, as important as it is (and was to my decision), was secondary to having you cross my path. Your energy is inbelievable, and you were the right person to lead my awakening. I have a ton of questions to ask you, but I need to process the experiences of this week in order to crystmize the questions into understandable thoughts. I sincerely look forward to the opportunity to learn more from you, and hopefully be able to help you achieve the goals you have envisioned in your mind. I love you man!
12-02-2016/Keith from Colorado

“The workshop with Jermome was amazing. I did things I could never have imagined doing. His leadership and humour energised the whole group and his knowledge and experience created a safe environment for me to overcome all kinds of fears and resistances that stop me living as frreely as I’d like to. He has a real gift for knowing when to push and when to let go – when I think back on the workshop I can see how he persauded me out my comfort zone exactly when I needed it and let go when I had gone as far as could. Great!”
21-2-2016/Sally from UK

“Wat een toffe dag was zaterdag voor ons ;o)
En wat een tof programma biedt je aan.
Gisteren op blote voeten door het bos gelopen en zo nu en dan stilgestaan in een plas ;o) In verwondering als een kind ;o)”
22-2-2016/Ronald

Jerome heeft de kennis en ervaring om, met de juiste dosis humor, op zowel groepsniveau als individueel niveau de beste tools aan te reiken om het beste uit iedereen te halen! En wat een passie en enthousiasme, heerlijk! Het resultaat is een ontzettend fijne sfeer waarin de ruimte is om jezelf te ontwikkelen. Iets wat ik heel mooi vind, is Jerome zijn openheid om zich niet te beperken tot een strict programma of één methodiek, maar daarnaast ook te kijken naar wat de groep én jij als individu nodig hebt om verder te leren; ‘hey, ik reik je tools aan en doe ermee wat je er mee wilt doen’. Dit bracht mij tot het uitproberen van nieuwe meditaties, methodes en mindsets die ik nu uitstekend kan integreren in mijn dagelijks leven! Thanks Jerome, je bent mijn voorbeeld!
15-2-2016/MScRes Ashley

Check this out though! William (my mate from yoga) has been cold showering for a year and ice bathing regularly too. I’ve had hardly any cold showers since my return to the UK. He did 1.5 very noisy minutes in the ice bath, and I smiled wile doing 6 mins effortlessly. Relaxation is key!
Brother Jerome! You have trained us well!
7-12-2015/Yaz from UK

Ik wou je nog even extra bedanken voor je geweldige begeleiding afgelopen zaterdag. Het was een hele bijzondere ervaring om in het IJS bad te stappen.
Ik ben blij dat we zo last minute nog even een andere ruimte hebben kunnen regelen en toch de focus nog even hebben kunnen pakken als groep. Op dat moment had ik het lastig. Heel eerlijk zag ik de uitdaging om in het bad te stappen niet zitten en zeker op dat moment niet meer. Maar vooral dankzij jouw rust en woorden er toch doorheen gekomen. Bedankt!
Het was een top dag!
2-12-2015/Deelnemer War Child ICE challenge 2015

First off all thank you for the awesome week! One of the main reasons why I joined was that i have a autoimmune disease with my liver.
After all the cold training and breathing excercises I got my blood tested yesterday and I was very curious about the results… Today I had a meeting with the docter and she said: Wow Mark the blood values are decreased drastically, 2 of the 4 are in the normal range again. Coincidence ? I tend not to believe so.
That was my small victory that i’m happy to share
26-11-2015/Participant of week in Poland

Just finish a program in the greater mountains of Poland doing the Wim Hoff’s cold exposure training method taken by Jerome Wehrens. …WOW guys and girls what an experience !
I had studied the beneficial effects of the cold on an individual’s physiology as part of my training and I had attempted ice baths back home in Australia for rehabilitation purposes and well being. But I Didn’t really know what to expect and defiantly didn’t have a concept of what I was in for other than I was going to learn how to do this cold training thing… Excited !
What I discovered was so much more than I could possibly imagine, What Jerome gives you is defiantly so much more than just some sort of training program where you experience cold. It’s hard to put into words exactly what you experience through this week it’s challenging but guided by the most amazing skills, wisdom, knowledge and support offered, shown and created by Jerome was well beyond anything I could possible imagine.
His ability to created the space environment and support for each individual and the group as a whole to bring out your best and learn skills that aren’t just applicable to the training program for cold exposure but the skills that you can apply in every day life in all aspects was truly profound .. It was massive
What you bring home with you is a deeper understanding of your self stronger on all levels not just physically but mentally emotionally and spiritually as well. How to be more effective more connected and more balanced more contious. Not in a wiggy out there sort of way nor in a rah rah overcome conquer sort of way but in a very real very effective, peaceful, positive and grounded way and extremely useful.
Truly one of the most amazing and way cool even beautiful human beings I’ve ever meet Jerome helped me to discover how to be my best my most effective, mentally healthy impowered and strong versions it was so awesome and I’m very grateful
Thanks to the Wim hof program for the platform, benefits and the experience of cold exposure training thank you to Wim for bringing this back to todays world but a seriously big thank you to Jerome for the skills wisdom knowledge support and love. I feel truly blessed to have been part of something that has had such a profound and real effect not only on me but on every individual in the group.
Seriously recommend this program to every human on the planet girls boys men and women alike and can whole heartedly recommend Jerome to guide support and show you how to find your strength and inner fire ;))
Challenge your self it’s so worth it you’ll discover something truly amazing.
Thanks my brother.
Seriously huge
23-11-2015/Testimonial: Joshua Ruyter BSc ExcSc

After a week in Poland: your are an amazing teacher and I appreciate very much the way you work in groups. In case you will do a retreat on self experience things, I would be glad to participate. Thank you for your support and great help.
22-11-2015/All the best, Elisbeth from Austria

After a week in Poland: thank you very much for an unforgettable experience! I enjoyed your company and teachings and I am sure it will make me a better and happier person. Jerome, just be yourself and continue your path, it was perfect.
22-11-2015/Enrico from Switzerland

After a week in Poland: I am definitely feeling different. Doubt has left my experience and if it does come in all I do is Breathe!!!!
Once again thanks to all and Jerome you are a legend for doing this, thanks mate.
22-11-2015/Mark from London

After a week in Poland: your awesome!! thank you for you! and thank you for putting together such a great program sharing everything your gifts your wisdom but most of all your support with not just me but every other individual and the group as a whole.
In Australian we say “Dead set bloody leagand” mate, true blue!
Translation truly a wonderful human being who is very very appreciated
Much love always my brother
21-11-2015/Josh from Australia

Je kunt goed coachen/begeleiden (wat is het verschil). Je bent ook een goede trainer, wat iets anders is dan een coach.
Daarnaast ben je een goed mens, je bent betrokken bij de groep op een ander niveau dan de gemiddelde coach. Weinig coachen laten een traan als ze een roos uitreiken aan een groepslid, jij deed het en dat siert je. Betrokken zijn bij iemand is iets anders, dan emotioneel betrokken zijn bij de ander zoals jij dat deed. Je weet dan wat de ander heeft doorgemaakt en bent in staat dat in heel je lichaam te ervaren en vooral te voelen in je hart.
9-11-2015/Officier Landmacht

Wim Hof weekend: ik ben erg onder de indruk van de manier waarop je zo’n diverse groep mensen zo enthousiast kunt begeleiden. Er zijn mensen die hun leven willen verlengen, mensen die gezonder willen leven of het gaaf vinden om dit te doen. Jong en oud, getraind of niet, jij hebt er een groep van gemaakt!
Mijn doelstellingen waren warm kunnen houden/worden in koude omgevingen, het superieure gevoel krijgen tijdens/na retentieademhaling en geloof in eigen kunnen vergroten. De eerste en de laatste zijn volledig geslaagd, Qi Gong voor 30′, op mijn hoofd staan, 15′ in koud water en warm blijven terwijl vrijdag 5′ in koud water afzien was, chapeau! Het superieure gevoel heb ik nog niet ervaren maar dat moet wel een keer komen. Een half jaar geleden kon ik wel 2-2,5′ adem inhouden, nu maximaal 1,5′. Waarom weet ik nog niet maar daar is een dergelijk weekend te intens voor om alles aan te stippen.
De meeste onderdelen vond ik geweldig, de running high tijdens tai chi was fenomenaal! Enkele oefeningen vond ik minder prettig, het prettige is/was dat het niet moest en er volledig geen groepsdruk was om het wel te doen.
Nogmaals dank, ik heb genoten en ik ben zeker geïnteresseerd om op sommige onderdelen verder door te bouwen.
8-11-2015/Alexander Bouman

WHM: wat een mooie en inspirerende dag zaterdag.
Ik ben zo blij dat me opgegeven heb.
Heb het gevoel dat dit wel eens de sleutel zou kunnen zijn.
Het heeft echt iets met me gedaan.
Ik heb super geslapen en meteen zondagochtend met de ademhalingsoefening gestart, vanmorgen weer trouwens.
Daarna heb ik zonder problemen de hele dag mee onze dochter verhuisd naar Haarlem.
Het ijsbad was voor mij een echte overwinning op mezelf!
Ik heb eindelijk ook begrepen waar de koude goed voor is, dat het dus heilzaam kan zijn en niet eng.
Ga in ieder geval mind-set inzetten bij het koud douchen.
Ik ga op een rustig tempo door met “hoffen” en ben heel benieuwd wat het me verder gaat brengen.
Verder wil ik je bedanken voor je warme, oprechte en deskundige begeleiding.
Fijn om je ontmoet te hebben!
9-11-2015/Marianne van de Pasch – gaat met WHM de ziekte van Lyme aanpakken!

Door ruzie met de buren ben ik (zat tegen een brun-out aan) bij jou terecht gekomen. Ik zie nu na 4 lessen al dat ik erg dankbaar mag zijn voor mijn buren. Zonder hen zou ik dit nooit zijn gaan doen. Het facet, echt genieten, niet geleerd hebben. Wat een cadeautje!
2-10-2015/deelnemer Mindfulness training

WHM workshop: de locatie was top, het eten was fantastisch. Je bent een goede coach en je spreekt uit ervaring. Wat een heerlijke dag. Ik verbaas me over de kwaliteit die ik krijg voor de prijs die ik betaal. Je prijs is laag; je kunt er meer voor vragen.
2-10-2015/Wil Baas

Ademworkshop: wat een heerlijk inspirerend dagje heb ik gisteren gehad. Dankjewel! De komende 40 dagen ga ik drie maal daags de 5-5-5 B-Mind oefening doen.
26-9-2015/Maria Wieleman

Gisteren de WHM bij Jerome gedaan. Was een groot feest voor mij. Leuke mensen ontmoet in een fijne, veilige omgeving. De professionele, no nonsens aanpak van Jerome, spreekt mij enorm aan. Dit is de tweede workshop die ik bij hem doe en zeker niet de laatste!
Ik heb nog nooit een 10 voor een workshop gegeven, maar deze keer geef ik een dikke 10+
Jerome bedankt!
22-8-2015/Marius van Ee

Bedankt voor de workshop van afgelopen zaterdag.
Het was een fijne workshop voor mij, vooral door jou rustige manier van overkomen en het feit dat je ons geen topsport wilt opdringen, maar slechts datgene wat we nodig hebben om verder te komen (in het dagelijks leven). Geen druk of prestatiedwang. Dat was heel fijn.
Verder hadden we een leuke groep. Ik ben begonnen met de WHM methode en doe hem iedere dag, verder neem ik ’s morgens en ’s avonds een koude douche. En dat voelt goed.
Ik heb de hele avond mee kunnen doen en dat was voor mij best een overwinning.
Wellicht tot ziens bij een van jou vervolg cursussen.
10-6-2015/Ruud Evers

Ik heb je via de WHM leren kennen en baal ervan dat ik me reeds heb opgegeven voor een mindfulnesstraining. Ik had deze graag bij jou gevolgd; ik vind je een inspirerend persoon!
4-6-2015 – Maarten

Ademworkshop – je hebt een erg prettige manier van lesgeven! Je staat open voor alle input en meningen. Je opbouw van de training was goed. Ik heb veel geleerd over ademhaling, heb nieuwe inzichten en voldoende handvaten om mijn cliënten beter te gaan helpen. Dank voor de mooie en leerzame dag!
29-5-2015 – Zangdocent

WHM workshop – Wat was het súper gisterenvanavond!! Echt zoooo inspirerend! Ik heb er nog helemaal energie van en ben thuis gelijk wat gaan neuzen op je site.
De dag erna ben ik gaan hardlopen; voor de eerste keer sinds mijn hamstringblessure. Ik had aanvankelijk niet zozeer vrees voor mijn hamstring, meer voor mijn achillespezen die al jaren protesteren. Nu startte ik echter met een andere mindset.. eerst de ademhalingsoefening, mijn doel gesteld, en tijdens het hardlopen ademhalen naar mijn benen en door mijn hele lichaam… géén last gehad! Super blij mee dat ik het op deze manier kan toepassen!!
Ik heb mijn ervaringen al vaak gedeeld in mijn omgeving, m.n. collega’s zijn razend nieuwsgierig en enthousiast!
Ik kijk ernaar uit om elkaar weer eens tegen te komen. Wie weet bij een verdiepingsweekend!
23-5-2015/Ilse van Lieshout

“Mijn man ik vonden het een zeer mooi en onvergetelijke workshop.
Het was niet zo maar een dag dat je wat kennis opdoet. Het was meer dan dat, het was therapie. Of om zweverig te zeggen 🙂 een healing.
Bij aanvang waren we al onder de indruk dat je alle namen had onthouden. Je had humor. En het was een perfecte koppeling tussen theorie en praktijk. Theorie waar je blijkbaar veel kennis van hebt ook door ervaring.
Je legde het erg goed uit en checkte erg goed steeds of iedereen het begrepen had. Je wist intuitief wat je bij iedereen moest zeggen of juist niets zeggen om te motiveren om door deze spannende ervaring te begeleiden. Je voelde precies aan wanneer het voor iemand het tijd was om uit het bad te gaan. Ook erg belangrijk grenzen…
Erg attent dat een erg vriendelijke en lieve meid vertelde bij de voordeur dat je naar boven moest met de trap ipv een bord ophangen.
Je vertelde dat je normaal feedback vraagt. Maar ik denk met wat wat iedereen zei over wat de workshop had gedaan met hun was feedback genoeg. Je hebt mij geraakt en mijn man. En mijn man, geloof me. Die raakt niet iedereen zomaar!
Ik zelf wil al meer dan 5 jaar deze ervaring doen. Maar elke keer dat ik me wilde aanmelden of uitzoeken waar dit was. Zag ik de foto van Wim. En voelde chaotisch en niet fijn. Ik ben een gevoelsmens. Het is een fantastische man, maar niet iedereen kan, denk ik, aan hoe hij het overbrengt. Dit is voor mij erg belangrijk. De energie die iemand geeft/sfeer.
Ik kan me gemakkelijker openen en kennis overnemen als iemand de kennis overbrengt die gestructureerd is en al veel rust uitstraalt. Ook erg duidelijk overbrengt. Ik kan vervolgens gemakkelijk de kennis/theorie eigen maken.
Nu begrijp ik waarom ik moest wachten…
Bedankt voor de mooi ervaring heb iedereen in mijn omgeving aangeraden.”
24-04-2015/deelnemers WHM workshop

“Mijn naam is Bram Dekker en ik ben topzwemmer in het Nederlands Team. In Eindhoven train ik wekelijks 20-25uur om mijn doel, de Olympische Spelen in 2016, te behalen. Sinds een paar maanden werk ik ook samen met Jerome om mijn arbeid-rust verhouding beter op orde te krijgen. Door middel van zijn tips en trainingen (meditatie) lukt het mij om beter uit te rusten op de momenten dat het moet en daardoor beter te presteren in trainingen en wedstrijden. Ook heb ik de Wim Hof training gedaan en hier heb ik onder andere geleerd dat een positieve mindset je dingen kan laten doen waarover je van te voren niet had gedacht dat je het zou kunnen. Ik ben ervan overtuigd dat dit mij gaat helpen in mijn sport en uiteindelijk tot betere prestaties gaat leiden. Bedankt!”
17-04-2015/Bram Dekker – Topsporter

“Het verdiepingsweekend WHM was met recht een verdiepingsweekend voor mij: ik ben diep gegaan, heb diep verdriet ervaren/gevoeld en euforische vreugde! De Wim Hof Methode is iets wat goed bij mij past en heeft me op alle fronten heel veel gebracht. Het was een enorm rijke ervaring waar ik jullie uit het diept van mijn hart voor dank! De opbouw was prima, de oefeningen/activiteiten waren gevarieerd en het eten was ronduit heerlijk. Ook de bedden waren perfect. Kortom: ik heb er intens van genoten! Nogmaals mijn dank en ik geef jullie het cijfer 9 mee! Ga vooral ook door. :)”
01-03-2015/Mvr Zonneveld

“Als creatieveling, met een drukke baan en gezin met jonge kids,is het niet gemakkelijk om het hoofd rustig en gefocussed te houden. Maar ik merk dat ik nu al veel opsteek van de cursus (na twee lessen)! En meer momentjes neem.
Dank je wel voor jouw enthousiasme en de plezierige manier waarop je ons coacht! Super!”
18-01-2015/Product manager

“Ik heb op 5 september 2014 deelgenomen aan de Wim Hof workshop onder jouw begeleiding. Eerlijk gezegd was ik wat sceptisch (ik ben van nature een rationalist, denk ik..). Maar ik werd getriggerd door het feit dat de methode van Wim Hof wetenschappelijk onderbouwd werd. Ik was destijds erg nieuwsgierig. Na 2 maanden merkte ik daadwerkelijk verandering: de licht gezwollen knie (waar ik al ruim 1,5 jaar last van had) verdween. Ik ben nu bezig de bovenbeen spieren en de spieren rondom mijn knie te trainen. Dit was ook mijn doel: ondanks het gemis van een binnen meniscus toch zo normaal mogelijk kunnen functioneren en aan lichte sport activiteiten deelnemen. Daarnaast voel ik mij fitter dan voorheen.
Elke ochtend doe ik de koude douche (afgewisseld met warm water) en in het weekend de ademhalingsoefeningen.
Nogmaals wil ik je danken voor de sessie van 5 september vorig jaar. Voor mij was dit de ommekeer in 2014!”
2-1-2014/Dhr Straat

“Zo’n mooie ontmoeting met mezelf heb ik lang niet gehad. Een mindfulesstraining die je laat beseffen dat er veel meer kan dan je voor mogelijk houdt. Het was een reis langs verschillende aspecten van mindfulness, meditatie en Yoga met een bestemming die onbepaald is… Jerome je training is een mooie combinatie van praten, stil zijn, overwegen en oefeningen”
21-11-2014/Vastgoedondernemer

“Ik heb veel over mindfulness geleerd. Ik heb het ook toegepast, meer en meer… Maar het meest waardevolle is dat ik uit mijn comfort zone ben gekomen, ik heb samen met anderen nieuwe dingen ervaren en kunnen delen. Inzichten en ervaringen die van mij een gelukkiger mens hebben gemaakt! Hier ben ik heel dankbaar voor. Mijn cijfer voor deze training is een 10. Eigenlijk is de teller meerdere keren rond gegaan…”
21-11-2014/Dhr Meijer

“Thuiskomen bij mezelf. Ik heb genoten! Geleerd om los te laten en vast te houden. Keuzes maken, en erop terug durven te komen. Tijd kopen, loskomen van, genieten van het moment. En vooral niet oordelen, ook mezelf niet. Weten dat je er mag zijn, ook van jezelf. Meditatie inzetten en genieten van de ontstane stilte in mijzelf. Om daarna door en verder te gaan. Telkens weer een beetje anders. Telkens weer een beetje worden wie ik en diepste ben. En wil zijn. Het begin is gemaakt, de basis gelegd. Op naar meer van mijzelf en mijn reis vervolgen. Mijn punt voor de mindfulnesstraining is een dikke 9! Oa door inhoud, trainer en groep. Absolute aanrader als je iets goeds voor jezelf wilt doen.”
21-11-2014/Directiesecretaresse

“Ik heb de lessen als bijzonder plezierig ervaren. Het was voor mij de tweede keer dat ik een cursus mindfulness (na 5 jaar) heb gevolgd. Wat ik sterk vond aan deze training was dat Jerome diepgang aan de training weet te geven door zijn kennis van psychologie en boeddhisme. Het maakt de training sterk dat hij deze wetenschappelijk weet te onderbouwen. Ik raad de training een ieder aan, die meer in uit het moment wil halen en van het leven wil genieten. Ik waardeer deze training met een 9! Dank je wel Jerome.”
21-11-2014/Dhr Belzen

“Beste Jerome, heel erg bedankt voor de inspirerende dag (Workshop Wim Hof Methode). Veel vragen zijn beantwoord en je hebt mooie dingen meegegeven. De manier waarop je het doet, vanuit je hart, geeft inspiratie, vertrouwen en veel meer. Ik heb sensaties in mijn lichaam ervaren waarvan ik het bestaan niet wist.
Wim is misschien de meester, maar ik voel mij bij jou veiliger…. Ik zou nog veel meer kunnen schrijven, maar sommige dingen zijn niet met woorden te beschrijven …
Jerome, bedankt voor het delen van je kennis.”
06-09-2014/Jan Zandberg

“Ik vond BM|ND’s website toen het niet zo goed met me ging, ik was me zelf kwijt geraakt en wist niet eens precies waar ik naar op zoek was. BM|ND kwam opduiken toen ik meditatie, beter voelen en blij zijn intoetste. Het universum geeft jou altijd precies wat je nodig heeft, je moet het alleen herkennen: Nog op die dag kon ik met een 8 weeks mindfulness cursus beginnen, omdat iemand had afgezegd. ik begon en genoot van 8 weken met ontzettend leuke mensen en een handleiding om gelukkig te woorden, die ik dagelijks kan toepassen. bedankt voor een geweldige tijd en een grote stap in richting mezelf! absoluut aan te raden!”
18-7-2014/Marie Dietz

“Ik heb jouw ervaren als een boeiende persoon, meer dan ik een meditatie persoon, maar vooral voorzichtig en begaan met de mensen waar je iets voor en mee doet. Ik voelde hoe bezorgd je om mij was, (je wist van mijn medicatie) maar heerlijk!, ik ervoer geen enkele bedreiging in het koude water. Het was aangenaam en vanmorgen voelde ik de positieve effecten nog. Evolutionail staat ons lichaam nog op het niveau van eeuwen geleden.”
07-06-2014/Psycholoog en deelnemer aan WHM workshop

“Ik heb meerdere meditaties gedaan maar jouw meditatie geeft precies weer waar het om gaat. Je sessie was een schot in de roos.”
04-04-2014/Deelnemer leiderschapsprogramma Topambtenaren

“Even dank zeggen voor jouw aandacht voor ons, gisteren. Fijn dat je die demo gaf van de bio-feedback.
Ik heb vanmorgen zitten kijken naar de clip (uitzending gemist) van Wim Hof.
Je moet weten, mijn partner is 2 keer met een burn-out wezen worstelen (en nog wel). Als ik (ik had eerst je gezegd, maar dat houdt het zo ver van mezelf) naar zo’n verhaal als van Wim Hof luister en kijk, dan vraag ik me af waarom wij mensen altijd eerst geconfronteerd moeten worden met een crisis voordat we iets aan onszelf doen, iets doen om onszelf beter, meer heel te krijgen. Soms beschadigen we onszelf door die crisis, soms gelukkig net niet. Food for thought.”
04-04-2014/Dhr Bax

“Na de geweldige ervaring tijdens de Workshop Wim Hof Methode loop ik super enthousiast de deur uit om iedereen die het wil horen te vertellen dat ik blij ben dat ik je op deze manier heb leren kennen. Een dikke tien voor afgelopen zaterdag.”
29-03-2014/Mvr Smit

“Ik heb vorig jaar rond april/mei een mindfulness training bij je gevolgd.
De reden dat ik je mail, is dat ik je wil bedanken.
Ik ben op een langere reis en wat ben ik aan het groeien! En wat dat mede mogelijk maakt, zijn de technieken en de bewustwording die ik in jouw lessen heb mogen leren en ervaren.
De lessen die ik bij jou heb geleerd zijn zo waardevol voor me, en ik wilde dit graag aan je teruggeven omdat ik vind dat je het volste recht hebt om te weten dat je een positieve invloed hebt gebracht voor me!”
27-03-2014/Mvr Konings

“Nogmaals heel erg bedankt voor het super fijne Body & Mind weekend! Ik heb genoten en ging helemaal ontspannen naar huis, met nieuwe inzichten. Jullie zijn ontzettend leuke mensen en deze dagen waren extra bijzonder omdat ik ze mee kon maken met mijn vriendinnen. Het heeft ons allemaal (positief) veel gebracht, dat bleek wel in de evaluatie terug naar huis..
De volgende dag ben ik meteen de keiharde wereld ingestapt, een vergadering directieleden met aansluitend een avondprogramma. Het contrast was (te) groot….”
17-02-2014/Mvr Brands

“Het Body & Mind weekend was een top weekend met fantastische mensen. Ben geraakt en heb geleerd. verdient een 10!”
17-02-2014/Dhr Hoefs

“Je woorden waren soms hard en niet altijd prettig maar ze kwamen hierdoor wel binnen waardoor ze hun werk konden doen. In de drie sessies die we hebben gehad, heb je me geholpen om mezelf te vinden. Ik heb de weg zelf moeten afleggen maar daardoor is het ook blijvend. Mijn hulp vraag was: ‘welk werk past bij mij?’. Ik heb niet alleen het antwoord gevonden maar nog veel meer. Ik ben je hier ontzettend dankbaar voor! Ik hoop dat je met jouw gave om te coachen nog heel veel mensen mag helpen.”
06-02-2014/Dhr SPA

“Glad to have taken the B-Mind experience. I learned to control my breathing and faire of cold!”
29-11-2013/Mvr Stansit

“I always wanted to know how to do it: now I know”
4-11-2013/Mvr Euwe-Skerritt

“Just wanted to say thanks for a great training am amazed what my body can do through the power of mind and breath.”
4-11-2013/Mvr Lakerveld

“Ik heb toch wel weer wat handvatten op kunnen pikken en aan kunnen leren. De ademhaling. Het aftellen ipv optellen. Als ik iets niet kan veranderen…het is wat het is. Ankers. Verder vond ik dat je het heel prettig bracht. Er gaat ’n rust van je uit. Al met al was het voor mij dus positief.”
3-11-2013/Mvr van Mierlo

“Wat een verschil, nu ik meer meega in de verwondering van de kids, en hun eigen verwondering probeer te stimuleren. Heb al heel wat waardevolle momenten gehad deze week. De sfeer in huis verandert langzaam. Diepe ontspanning lukt nog niet echt, maar ik sta ervoor open. Wat een opbrengst al! Dank, dank, dank.”
12 oktober/Mvr Belgers

“De cursus is na 4 avonden een eerste stap geworden naar evenwicht en ontdekking van een nieuwe manier van leven. Erg welkom in tijden waar geen focus meer is voor de rust en spiritualiteit. Gezien de reacties van mijn cursus genoten zijn we allen unaniem eens dat je een fantastische manier van cursus geven hebt gevonden, met een lage drempel en ruimte voor iedereens ideen en interesses. Bedankt voor wat je gegeven hebt, ben er bij een vervolg graag weer bij”
21 september/Dhr Lakerveld

“De tijd vloog voorbij wederom een fascinerende avond wauw”
7 september/Mvr Kees

“Was een mooie ervaring gisteravond, heb voor het eerst in tijden goed geslapen. Dank je.”
31 augustus/Mvr Rijcken

“MINDBALANCE: wat een heerlijke sessie was dit vanochtend! Ik zat zo diep in de meditatie dat het bijna een hallucinerende ervaring was. Ik heb dit maar ooit 1x eerder meegemaakt… je hebt er een fan bij!”
29 April 2013/Mvr Schaapers

“Ik vertrek morgen voor een zakenreis en dan heb ik je audio bestanden weer op mijn iPod staan. Mijn dagelijkse shotje rust. ;)”
22 April 2013/Dhr. Roorma

“Gisteren slechtnieuwsgesprekken moeten voeren. Ik zag er van te voren erg tegenop. Maar…… ik bleef diepademen en heb door alles dat ik bij jullie heb geleerd het zonder stress kunnen afhandelen.”
10 April 2013/Dhr. De Jong

“Ik heb geen vergelijk maar vond het erg prettig, zowel als ontspanning als ontdekkingsreis. Knap hoe je spiritueel en wetenschap weet samen te brengen!”
2 April 2013/Mvr. Hoeijmakers

“Bijzonder om te ervaren hoeveel kennis je hebt opgedaan vanuit je passie. Ik vond de sfeer erg prettig, humorvol, niet te serieus…. lachen kan :). Je bent een inspirerende trainer!”
2 April 2013/Mvr. Berends

“Door de training heb ik mezelf leren kennen, ik voel nu dat ik stress heb en kan het ondervangen en inzien.”
2 April 2013/Dhr. Veltenaar

“De ademhaling die ik bij jou heb geleerd heeft me door de conflicten op mijn werk gesleept 🙂 Heb ik van jou geleerd! Het Was wel nog even spannend, aangezien ik redelijk meningsverschillen heb met mijn baas…. maar als ik in mijn elixer punt zit, kan werkelijk niemand mij omver duwen. Heerlijk is dat. En we zijn er uit gekomen uiteindelijk.”
2 April 2013/Dhr. De Wit

“Het is ons prima bevallen. Mijn zoon zei dat hij de vervolgtraining ook wilde doen! Dat de training een heel concrete kant heeft spreekt ons aan, ik bedoel het effect op de hersenen, het is voor de boys intrigerend.
Wij vonden de training super. Ik oefen dagelijks met de oefeningen die we kregen.”
5 Maart 2013/Mevr. Avort

“Leerzaam en fantastische uitleg en oefeningen!”
16 Februari 2013/Mevr. van Amelsvoort

“Ik geef deze training 5 sterren. Ongeloofelijk hoe je door anders te denken je lichaam kunt beinvloeden!”
13 December 2012/Dhr. lemmen

“Prima training. Niet te soft. Ik heb de sessies met veel plezier meegemaakt.”
05 December 2012/ Dhr. Veelenturf

“’t was weer een leerzame avond. Gelukkig heb ik de keuze gemaakt om ook de vervolgtraining te volgen. Een aanrader!”
05 December 2012/ Mevr. Holthuis-van Zon

“Dankjewel voor de hoogstaande training; ik voel, leef en slaap weer!”

“Door de training heb ik rust, geduld en meer inzicht in mijn lichaam “

“Mijn leven is langzaam aan het veranderen. Mijn energie komt terug en blokkades zijn aan het verdwijnen.”

“Door de ademmethoden die ik bij jou geleerd heb kan ik langer onder water zwemmen. Ik blijf me verbazen wat het me gebracht heeft.“

“De ademmethoden hebben me als reddingsboei door mijn hernia operatie heen geholpen. Met name het ademen naar de pijn en de Silva Mind Method hebben me geholpen.”

“Een zeer enthousiaste leraar creëert gemotiveerde leerlingen”

“De trainer is kundig en weet een prettige sfeer te scheppen”

“Waardevol in de training was de mix van meditatie en ademoefeningen en de vaak persoonlijke instructies tussen de oefeningen”

“De intuïtie trainingen hebben mij verrast en maakten deze cursus voor mij erg interessant”

“De wetenschappelijke benadering en humoristische manier van doceren maken deze training uniek”

“Ik slaap weer! De Osho meditaties om beter te slapen zijn enorm krachtig.”

“De training heeft mij rust gebracht en dagelijks verlangen naar meer momenten voor mezelf”

“Na de meditaties werd ik steeds overspoeld door gelukzalige momenten, warmte en tevredenheid”

“In mijn werk heb ik door je cursus rust gekregen en kan ik beter omgaan met stress”

“De rust die ik ervaarde in je cursus straalt uit als een olievlek door de week en in mijn werk”

Scroll naar boven

download*

Dé magische tips om je middenrif los te maken

Loes Knaapen: ongekend dat je dit GRATIS weggeeft!

*Als dank ontvang je maandelijks mijn nieuwsbrief.

energie en balans door een gezonde ademhaling
Mis mijn nieuwsbrief niet