Trauma Release Breathwork | B-Mind Breathwork Academy

Ademcoach specialisatie

Orange Belt Trauma Release Breathwork

Trauma Release Breathwork

Ademwerk is een kernvaardigheid

Ervaar het zelf en leer door te doen

In de Orange Belt verdiep je de kennis van de Yellow Belt Ademcoach Opleiding. Je leert trauma’s te helen met ademhaling, je leert om verbondenademhaling één op één toe te passen en je leert hoe je effectief triggerpoints kunt inzetten voor traumabegeleiding. In drie aaneengesloten dagen krijg je de kans om een toonaangevende ademcoach te worden.

Voor wie is deze specialisatie?

Leer ademwerk toe te passen bij cliënten

Veel van onze deelnemers zijn:

 • Op zoek naar ander werk
 • Op zoek naar heling en persoonlijke groei
 • Doorstromers vanuit de Yellow Belt Ademcoach Opleiding
 • Ademcoach 
 • Therapeuten die willen bijscholen

In deze specialisatie als ademcoach leer je ademwerk toe te passen om stress en trauma’s te verwerken bij jezelf en cliënten. 

Leer door te doen. Ervaar zelf de helende kracht van adem.

Deze specialisatie is het vervolg op de Yellow Belt Ademcoach Opleiding.

Het is niet verplicht om eerst de Yellow Belt te hebben afgerond. 

Ademhaling als ingang naar diepere niveaus van bewustzijn

Alle trauma's zijn te genezen

Trauma kan ons leven op vele manieren beïnvloeden. Het kan ons gevoel van veiligheid, vertrouwen en welzijn aantasten. Gelukkig zijn er veel manieren waarop we trauma kunnen verwerken en helen. Er zijn verschillende technieken die stellen dat ademhaling een grote rol speelt bij het genezen van trauma.

In deze specialisatie leer je trauma’s te verwerken met ademhaling.
Ontdek de helende kracht van de adem in deze unieke 3-daagse intensieve opleiding.

Wat leer ik in deze specialisatie?

Tijdens de opleidingsdagen:

 • Leer je te voelen en te ervaren

 • Leer je om met energie te werken en de veiligheid te borgen

 • Leer je triggerpoints toe te passen voor heling

 • Leer je stress te verminderen en trauma's te verwerken

 • Leer je om verbonden ademhaling in te zetten

 • Leer je scripts te schrijven voor verbonden ademhaling

Alvast kennis maken met de kracht van ademhaling? Ontdek het tijdens de Master Your Breath Fundamentals – Masterclass

Ademwerk voor genezing van trauma

Ademwerk voor genezing van trauma is een van de meest effectieve methoden om trauma te verwerken en te helen. Verschillende ademtechnieken maken gebruik van ademhalen om de psyche te beïnvloeden en de geest en het lichaam te helen. Het gaat hierbij om een diepe, ritmische en snelle ademhaling, die wordt begeleid door muziek. 

Deze techniek helpt bij het verminderen van spanningen en angsten, en bij het versterken van het immuunsysteem. Tijdens een ademwerksessie worden de hersenen in een diepere staat van ontspanning gebracht, waardoor heling van trauma wordt bevorderd. Het kan ook helpen bij het verwerken van emoties en het verbeteren van de mentale gezondheid.

Diepere lagen

Trauma verwerken

Waar het om gaat is je overlevingsstrategieën om te buigen naar leven, in plaats van overleven. De kunst is te ervaren en in te gaan zien hoezeer je door onbewuste processen wordt geleid, daarbovenuit te stijgen en dan zelf te gaan leven.’

Is dat wat een mens te doen staat?

‘Ja, want dat stelt je in staat te leven vanuit je essentie, je kracht. Je moet proberen je te ontdoen van de lagen die je door trauma hebt aangebracht om te overleven. Dan kom je uit bij de vrije mens. De kunst is vanuit die kern te leven, te vertrouwen op je gevoel. Door trauma’s sluiten mensen zich daar vaak vanaf, waardoor het verbinden met anderen moeilijk wordt. Dat is mezelf ook overkomen.’

STAP-opleiding
B-Mind Academy

Ga voor persoonlijke groei en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt.
Vraag nu je aandeelbewijs aan om in aanwerking te komen voor de €1000,- STAP-subsidie op de Ademcoach Specialisatie Opleiding

B-Mind logo wit

Vraag je STAP-budget aanmeldbewijs aan

*Je zit nergens aan vast. Als je de subsidie krijgt toegewezen dan wordt de betaling verricht door het UWV. Als je de STAP-subsidie voor de opleiding niet krijgt toegewezen dan hoef je verder niks te doen en annuleren wij je aanmelding voor de ronde van 1 mei 2023.

Wat is breathwork?

Ademwerk of Breathwork, bestaat uit verschillende technieken waarbij specifieke ademhalingstechnieken worden gebruikt om de psyche te beïnvloeden en de geest en het lichaam te helen. Breathwork is gebaseerd op de theorie dat ademhaling de sleutel is tot het bereiken van een diepe staat van ontspanning, waardoor de geest in staat is om dieper liggende emoties en problemen te verwerken, en zelfs trauma te genezen

De techniek maakt gebruik van een diepe, ritmische en snelle ademhaling, oftewel breathwork, die wordt begeleidt door muziek. De sessies worden geleid door een begeleider die een ademcoach opleiding heeft afgerond en kunnen individueel of in groepsverband worden gedaan.

"Inspiratie komt van het Latijnse “in spirare” dat inademen betekent"

Ademcoach specialisatie op Locatie

Orange Belt Trauma Release Breathwork

Drie opleidingsdagen in Eindhoven

Opleidingsprogramma

 • Dag 1: Voelen en ervaren

  - Oefenen met de kennis uit de Yellow Belt
  - Leer om diep te ontspannen (De Nervus Vagus)
  - Leer de taal van je lichaam

 • Dag 2: Polyvagaal theorie

  - Maak contact met het innerlijke kind
  - Leer de Polyvagaal theorie toepassen
  - Leer de kracht van triggerpoints

 • Dag 3: Breathwork

  - NLP en de kracht van taal
  - Hoe maak je ademscripts
  - Begeleiden van Ademwerksessies

De opleiding tot ademcoach wordt ondersteund door het Ademplatform

Praktische informatie

Start

 • Dag 1: vrijdag 19 mei
 • Dag 2: zaterdag 20 mei
 • Dag 3: zondag 21 mei

NB: een overnachting is niet inbegrepen

Start

 • Dag 1: 26 mei
 • Dag 2: 27 mei
 • Dag 3: 28 mei

NB: een overnachting is niet inbegrepen

 • Zelfstudie: +/- 4 uur
 • Tijden: 10:00 – 17:00
 • Locatie: Paulushoef, Sonniuswijk 42, Son en Breugel

Kosten: € 899,- Incl. btw

Hoe kan ademhaling een trauma genezen?

Ademhaling speelt een cruciale rol in ons emotionele welzijn en onze geestelijke gezondheid. Wanneer we gestrest of angstig zijn, verandert ons adempatroon automatisch. Dit kan leiden tot verhoogde hartslag, hoge bloeddruk en angstgevoelens. Breathwork is een vorm van ademhalen die specifiek is ontworpen om te helpen bij het verminderen van spanningen en angsten, en het versterken van het immuunsysteem.

Door de hersenen in een diepere staat van ontspanning te brengen, kan het trauma release bevorderen. Het kan ook helpen bij het verwerken van emoties en het verbeteren van de mentale gezondheid. Het diepe ademhalen en het gebruik van muziek tijdens de sessies zorgen voor een vermindering van de activiteit in de amygdala, een gebied van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het verwerken van emoties en stress.

Wat doet Breathwork met de hersenen?

Breathwork sessies hebben een directe impact op de hersenen en kan de hersenactiviteit veranderen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de techniek kan leiden tot vermindering van de activiteit in de prefrontale cortex, een gebied van de hersenen dat verantwoordelijk is voor rationeel denken en stress. Dit kan helpen bij het verminderen van angst en depressie die gerelateerd zijn aan trauma.

De techniek kan ook leiden tot een verhoogde activiteit in de limbische hersenen, het gebied dat verantwoordelijk is voor emoties en gedrag. Dit kan helpen bij het verwerken van emoties die gerelateerd zijn aan trauma. Daarbij kan de combinatie van diep ademhalen en muziek leiden tot een vermindering van de activiteit in de amygdala, een gebied van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het verwerken van emoties en stress.

Breathwork kan een verhoogde activiteit in het parasympathisch zenuwstelsel tot gevolg hebben, wat helpt bij het verminderen van stress, de hartslag en bloeddruk verlagen. Ademwerk kan dus een positief effect hebben op de hersenen en kan helpen bij het verwerken van trauma.

Ademcoach specialisatie

Beoordeling

Wat zijn onze eisen
Bij het volgen van deze ademcoach specialisatie adviseren we eerst de Yellow Belt Ademcoach opleiding af te ronden en/of voldoende kennis van ademhaling te hebben.

Beoordeling
Om het diploma te ontvangen moet je, middels een  praktijktoets op de laatste dag, kunnen laten zien dat je het proces van de klant 1 op 1 goed kan begeleiden en bijsturen. Je laat zien dat je de veiligheid voor de klant ten alle tijden kan waarborgen.

 • Voldoende kennis van ademhaling

  - De ideale vooropleiding voor deze specialisatie is de Yellow Belt

 • 100% aanwezigheidsplicht en volledigheid

  - Je bent alle dagen aanwezig geweest (of hebt dit anders afgestemd)

 • Toetsing

  - Je hebt laten zien dat je alle oefeningen correct kunt uitvoeren middels een praktijktoets

 • Veiligheid

  - Je kunt het proces en de emotionele veiligheid van de klant waarborgen

B-Mind Orange Belt certificering

Orange Belt Trauma Release Breathwork

B-Mind is lid van de De NRTO, de Nederlandse Raad voor Training en opleiding. De NRTO staat voor een kwalitatief erkend en herkend hoogstaand, flexibel en gevarieerd onderwijs-, opleidings-, trainings-, EVC en examenaanbod realiseren.

      NOBCO Nederlandse orde beroepscoaches      CRKBO geregistreerde instelling

De voordelen van ademwerk

De voordelen van ademwerk zijn talrijk en kunnen variëren van persoon tot persoon. Veel mensen rapporteren dat deze techniek hen helpt bij het verminderen van angst en depressie, het versterken van het immuunsysteem en het verbeteren van de mentale gezondheid. Ook kan het helpen bij het verwerken van emoties en het verminderen van stress.

"Een van de grootste voordelen van ademwerk technieken is dat het een natuurlijke manier is om te helen zonder dat er medicijnen of chemische stoffen aan te pas komen."

De techniek is veilig en kan worden toegepast op een breed scala van mensen, van gezonde individuen tot mensen met psychische aandoeningen.

Daarnaast kan ademwerk ook bijdragen aan een verhoogd zelfbewustzijn, een groter inzicht in jezelf en je relaties, en kan het ook leiden tot een grotere creativiteit en een grotere spirituele verbinding.

Wat is een ademwerk sessie?

Een ademwerk sessie is een geleide ervaring die meestal tussen 1 en 3 uur duurt. Tijdens de sessie zal een gekwalificeerde begeleider de deelnemers begeleiden in een serie van diepe, ritmische en snelle ademhalingstechnieken, die worden begeleidt door muziek. De begeleider zal ook aanwijzingen geven om het ademhalen te versterken of te verzachten, afhankelijk van wat nodig is voor de deelnemer.

Tijdens de sessie kan de deelnemer ervaringen hebben zoals visuele beelden, emoties, lichamelijke sensaties, en zelfs emotionele of spirituele ervaringen. Na afloop van de sessie zal de begeleider de deelnemer helpen om de ervaringen te integreren en te verwerken. De sessie kan ook gevolgd worden door een periode van rust en ontspanning.

Aanmelden voor de Ademcoach Specialisatie

Vrijdag - Zaterdag - Zondag

12 t/m 14 mei 2023

Breathwork &
Trauma Release
Duur: 3 opleidingsdagen   10:00 – 17:00 uur

Locatie:

Eindhoven (Son en Breugel)

€ 899,-

Trainer: Jerome Wehrens

Vrijdag - Zaterdag - Zondag

19 t/m 21 mei 2023

Breathwork &
Trauma Release
Duur: 3 opleidingsdagen   10:00 – 17:00 uur

Locatie:

Eindhoven (Son en Breugel)

€ 899,-

Trainer: Jerome Wehrens

Vrijdag - Zaterdag - Zondag

26 t/m 28 mei 2023

Breathwork &
Trauma Release
Duur: 3 opleidingsdagen   10:00 – 17:00 uur

Locatie:

Eindhoven (Son en Breugel)

€ 899,-

Trainer: Jerome Wehrens

Donderdag - Vrijdag - Zaterdag

6 t/m 8 okt.
2023

Breathwork &
Trauma Release
Duur: 3 opleidingsdagen   10:00 – 17:00 uur

Locatie:

Eindhoven (Son en Breugel)

€ 899,-

Trainer: Jerome Wehrens

Donderdag - Vrijdag - Zaterdag

20 t/m 22 okt.
2023

Breathwork &
Trauma Release
Duur: 3 opleidingsdagen   10:00 – 17:00 uur

Locatie:

Eindhoven (Son en Breugel)

€ 899,-

Trainer: Jerome Wehrens

Donderdag - Vrijdag - Zaterdag

27 t/m 29 okt.
2023

Breathwork &
Trauma Release
Duur: 3 opleidingsdagen   10:00 – 17:00 uur

Locatie:

Eindhoven (Son en Breugel)

€ 899,-

Trainer: Jerome Wehrens

Wanneer kan ademwerk jouw helpen?

Ademwerk kan een effectieve techniek zijn voor een breed scala van mensen die op zoek zijn naar emotionele heling en verbetering van de mentale gezondheid. Het kan helpen bij het verminderen van angst en depressie, het versterken van het immuunsysteem en het verwerken van emoties.

"Ademwerk kan ook nuttig zijn voor mensen die worstelen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) of andere psychische aandoeningen, zoals depressie of angststoornissen. Ook kan het helpen bij het verwerken van verlies of andere emotionele uitdagingen."

Daarnaast kan deze techniek ook gebruikt worden als onderdeel van een groter spiritueel of persoonlijk groeiproces. Het kan helpen bij het vergroten van zelfbewustzijn, het verkrijgen van een groter inzicht in jezelf en je relaties, en kan leiden tot een grotere creativiteit en een grotere spirituele verbinding.

Over de trainer

Jerome Wehrens

Jerome Wehrens B-Mind Master Your Breath

Als zeven jarige jongen bedenk ik mijn eerste meditatie om in een nogal onveilige jeugd mijn balans te kunnen behouden. Wanneer ik op 20- jarige leeftijd mijn rug breek en 100 dagen eenzaam op een zolder lig, doe ik mezelf een belofte. Als ik weer genees zal ik de rest van mijn leven inzetten om lichaam en geest in een optimale balans te behouden. Deze belofte heb ik gehouden. Ademhaling heeft hier op veel vlakken aan bijgedragen.

Ademhaling is voor mij een manier van leven geworden, maar ook een fantastisch instrument om te gebruiken. Ik verbeter er mijn gezondheid mee, vind er rust door en het geeft me focus en energie.

Mijn kracht zit erin dat ik zowel geloof in wetenschap als in spiritualiteit. In deze opleiding breng ik beide werelden bij elkaar, waarbij ik put uit een rijke bron van kennis en ervaring.

Jerome is onder andere Buteyko instructor, Epiphora trainer en Black Belt B-Mind coach

B-Mind Master Your Breath - van coach naar trainer

Breathwork

Het basisidee van ademwerk is dat het ademhalen de sleutel is tot het bereiken van een diepe staat van ontspanning, waardoor de geest in staat is om dieper liggende emoties en problemen te verwerken. De techniek combineert diep, ritmisch en snel ademhalen met muziek en wordt geleid door een gekwalificeerde begeleider.

Ademwerk is gebaseerd op de ideeën van transpersoonlijke psychologie, dat stelt dat er een verbinding bestaat tussen het individu en een hoger bewustzijn, en dat door toegang te krijgen tot dit bewustzijn, we in staat zijn om onszelf te helen en te laten groeien. 

Aanmeldbewijs aanvragen STAP-opleiding

STAP-opleiding
Ademcoach
op locatie

B-Mind Academy

YELLOW BELT

Locatie:

Eindhoven

Strausslaan 1

€ 1599,-

Incl. STAP-subsidie

€ 599,-

Trainer: Jerome Wehrens

STAP-opleiding
Ademcoach
online

B-Mind Academy

YELLOW BELT

Locatie:

Online

E-learning platform

€ 1000,-

Incl. STAP-subsidie

€ 0,-

Trainer: Jerome Wehrens

STAP-opleiding
Ademcoach Specialisatie

B-Mind Academy

ORANGE BELT

Locatie:

Eindhoven (Son en Breugel)

Sonniuswijk 42

€ 899,-

Incl. STAP-subsidie

€ 0,-

Trainer: Jerome Wehrens

STAP-opleiding
Vitaliteitscoach
op locatie

B-Mind Academy

GREEN BELT

Locatie:

Eindhoven

Strausslaan 1

€ 2850,-

Incl. STAP-subsidie

€ 1850,-

Trainer: Jerome Wehrens

Scroll naar boven

download*

Dé magische tips om je middenrif los te maken

Loes Knaapen: ongekend dat je dit GRATIS weggeeft!

*Als dank ontvang je maandelijks mijn nieuwsbrief.

energie en balans door een gezonde ademhaling
Mis mijn nieuwsbrief niet