Veelgestelde vragen FAQ | B-Mind FAQ

Veelgestelde vragen

FAQ

Bekijk de algemene veelgestelde vragen over B-Mind, trainingen, opleidingen en coaching.

Algemeen

Hoe kijkt B-Mind naar fysieke en mentale gezondheid?

Geluk, groei, energie en balans in je leven. Dat willen we allemaal, toch? Het begint met een goede mentale en fysieke gezondheid, geloven wij. Onze trainingen en opleidingen gericht op vitaliteit, ademhaling, herstel & ontspanning zorgen ervoor, dat jij hierin belangrijke stappen zet. Met B-Mind kies je voor blijvende verandering; make that change!

Waar komt de naam B-Mind vandaan?

De B van B-Mind verwijst naar ‘a Bright Beautiful Balanced mind. Maar je kunt er ook de B van Body in lezen. Want mentale en fysieke gezondheid zijn niet van elkaar te scheiden. Daarom richten wij ons in al onze onderwijsmodules op het verbeteren van beide.

Wat typeert het onderwijs bij B-Mind?

Onze lesmodules en methodes hebben een wetenschappelijke basis, maar zijn tegelijkertijd laagdrempelig, voor iedereen toegankelijk en eenvoudig toepasbaar. Dat zie je terug in onze werkwijze: concrete kennisoverdracht, aangevuld met persoonlijke inzichten en verdiepende elementen. Hands-on en met humor. Deze combinatie van ‘weten’ en ‘ervaren’ zorgt voor een steile leercurve.

Waarmee onderscheiden jullie je van anderen?

Ons gespecialiseerde aanbod kent een breed scala aan lesvormen, heeft een wetenschappelijke basis en bewezen kwaliteit. Het is laagdrempelig, voor iedereen toegankelijk en eenvoudig toepasbaar. Omdat gezondheid niet op te delen is in vakjes, kijken wij met een holistische blik. Vitaliteit, ademhaling, herstel en ontspanning vormen een rode draad in al onze trainingen en opleidingen. We volgen de laatste inzichten, vullen onze modules constant aan met waardevolle nieuwe kennis en zetten onze klanten centraal.

Voor wie zijn de onderwijsmodules van B-Mind bedoeld?

We zijn er voor iedereen die zijn/haar gezondheid wil verbeteren én voor (startende) professionals die anderen willen begeleiden naar een leven in balans. B-Mind biedt daarom een breed scala aan lesvormen: van korte trainingen tot complete opleidingen. Van lessen op locatie tot online modules. Zo kun je maximaal leren, in de vorm die het beste bij jou past.

Wat brengt een training of opleiding bij B-Mind mij?

Antwoord: Wanneer je meer geluk, groei, energie en balans wil brengen in je eigen leven, of in dat van anderen, ben je bij B-Mind aan het goede adres. Of het nu gaat om het realiseren van meer energie, een hogere weerstand, fysiek herstel, minder stress of een positieve mindset; met het aanbod van B-Mind leer je je eigen mentale en fysieke gezondheid te verbeteren, of leer je anderen hierin te begeleiden als professional.

Waarom is B-Mind waardevol voor ondernemers?

Ondernemers staan elke dag voor uitdagingen. Ze moeten voortdurend scherp zijn, voorbij de waan van de dag kijken, flexibel inspelen op een dynamische omgeving met de juiste beslissingen op het juiste moment. Dit vraagt veel, zowel op mentaal als op fysiek vlak. Het Business in Balance programma van B-Mind zorgt er voor dat jij krachtig kunt ondernemen vanuit balans.

Welke professionele keurmerken draagt B-Mind?

Jerome Wehrens, founder van B-Mind en NOBCO gecertificeerd trainer, waakt over de kwaliteit van onze onderwijsprogramma’s. Al onze trainers zijn opgeleid binnen de visie en methodiek van B-Mind (‘laagdrempelig, praktisch, op wetenschappelijke basis, met bewezen resultaat’) en dragen de certificering Blue Belt of Back Belt. Ons instituut en onze onderwijsmodules dragen meerdere professionele registraties en accreditaties op het gebied van complementaire gezondheidszorg en onderwijs zoals KTNO en CRKBO. Ook is B-Mind aangesloten bij professionele instituten als de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de Nederlandse Vereniging van Somatherapeuten (NVST), Vereniging Integrale Vitaliteitkunde (VIV), de Vereniging te bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG), de Federatie van Additief Geneeskundig Therapeuten (FAGT) en de Vereniging
Buteyko Therapeuten.

Trainingen en opleidingen

Welke lesmodule is het meest geschikt voor mij?

We denken graag met je mee. In een gratis intakegesprek bespreken we samen wat jouw wensen zijn en welke training of opleiding daarbij past. Daarnaast kun je deelnemen aan een gratis webinar van B-Mind; een laagdrempelige manier om kennis te maken met ons
aanbod. 

Is de inhoud van de online modules net zo volledig als die op locatie?

De inhoud van de online lesmodules en de lessen op locatie, is gelijk. Deelnemers aan de online training of opleiding, volgen de lesmodules in de online leeromgeving van B- Mind. Daarnaast gaan ze aan de slag met zelfstudie. Met vragen kunnen deelnemers terecht in de online leeromgeving van B-Mind.

Wat is het meest geschikt voor mij: lesmodules op locatie of online?

Iedereen heeft zijn eigen leerstijl, achtergrond en persoonlijke situatie. De een vindt het fijn om zich samen met een docent en andere deelnemers onder te dompelen in lesmodules op locatie. De ander vindt het fijner om online, in het eigen tempo, op een zelfgekozen plaats, aan de slag te gaan. De inhoud van de online en live modules zijn gelijk. Wat het beste bij jou past, hangt dus vooral af van je persoonlijke voorkeur en je agenda.

Is de Adem & IJs training gebaseerd op de Wim Hof Methode?

Antwoord: B-Mind founder Jerome Wehrens is opgeleid in de Wim Hof Methode en was tien jaar lang gecertificeerd Wim Hof Trainer. Daarna ontwikkelde Jerome bij B-Mind zijn eigen methode voor het boosten van mentale en fysieke gezondheid met koude-training, verrijkt met de meest recente inzichten uit andere domeinen. Deze eigen koude-trainingsmethode van B-Mind, vormt de basis voor de Adem & IJs training.

Is zelf coach worden wat voor mij?

Steeds meer mensen (en ook artsen) zijn ervan overtuigd dat mentaal en fysiek welzijn veel breder moet worden bekeken dan alleen ‘een specifieke klacht’. Kun jij je vinden in een holistische benadering van gezondheid? Voel je een sterke drijfveer om als professional anderen te helpen meer geluk, groei, energie en balans in hun leven te krijgen? En heb je HBO denk- en werkniveau? Dan is coach worden wat voor jou! Schrijf je in voor een van onze opleidingen of vraag vrijblijvend een oriëntatiegesprek aan.

Wat is de toegevoegde waarde van de B-Community?

Onze B-community is een communicatieplatform en online leeromgeving waar vitaliteit, ademhaling, herstel en ontspanning centraal staan. Op het platform vind je een grote hoeveelheid kennis en tools in de vorm van instructievideo’s, methodes, oefeningen en wekelijkse live lessen over ademhaling en meditatie, om je eigen ontwikkeling te ondersteunen. Je kunt in de B-community onbeperkt inhoudelijke vragen stellen aan de trainers van B-Mind, gelijkgestemden ontmoeten, inspiratie delen en je leerproces versnellen

Door wie worden de trainingen en opleidingen gegeven?

De trainingen en opleidingen worden gegeven door de eigen trainers van B-Mind. Zij zijn deskundig, opgeleid en gecertificeerd binnen de visie en methodiek van B-Mind (laagdrempelig, praktisch, op wetenschappelijke basis, met bewezen resultaat) en dragen het Blue Belt of Back Belt Certificaat. Een groot deel van de lesmodules wordt gegeven door B-Mind-oprichter Jerome Wehrens.

B-Mind coaches

Kan ik bij B-Mind ook terecht voor 1 op 1 coaching?

Jazeker. De gecertificeerde coaches van B-Mind begeleiden jou in het zetten van belangrijke stappen op het gebied van vitaliteit, ademhaling, herstel & ontspanning. In de 1 op 1 begeleiding krijg je de kans dieper in te gaan op je persoonlijke vraag of wens, en krijg je de kans in een hoog tempo stappen te zetten. Make that change!

Waar kan een B-Mind coach mij bij helpen?

Onze coaches zijn in te schakelen bij ver uiteenlopende klachten. Omdat gezondheid niet op te delen is in vakjes, kijken zij met een holistische blik. Vitaliteit, ademhaling, herstel en ontspanning, hangen nauw met elkaar samen. En een goede balans heeft vaak te maken met leefstijlkeuzes. Dat zie je terug in onze coaching. Waarmee kunnen wij jou helpen? Vind een B-Mind coach

Waar vind ik een B-Mind coach?

B-Mind coaches vind je in het hele land. Kijk op onze kaart om er een in jouw buurt te vinden. 

Waar staan de B-Mind certificeringen voor?

Kwaliteit staat voorop bij B-Mind. Onze coaches en trainers zijn opgeleid en gecertificeerd binnen de visie en methodiek van B-Mind (laagdrempelig, praktisch, op wetenschappelijke basis, met bewezen resultaat). Ademcoaches dragen de Yellow Belt Ademcoaches die de specialisatieopleiding volgden dragen de Orange Belt, Vitaliteitscoaches dragen de Green Belt, Vitaliteits- en Ademtrainers dragen de Blue Belt en de Train de trainers van B-Mind dragen de Black Belt.

Hoe word ik zelf B-Mind coach?

Wil jij als professional anderen helpen om meer geluk, groei, energie en balans in hun leven te krijgen? Schrijf je dan in voor een coachopleiding van B-Mind of vraag vrijblijvend een oriëntatiegesprek aan. Na de succesvolle afronding van de opleiding, ontvang je de B-Mind certificering die bij jouw opleiding hoort: de Yellow Belt, Orange Belt, Green Belt, Blue Belt of Black Belt.

De mening van onze klanten

Hoe beoordelen onze deelnemers B-Mind?

Wij stellen onze klanten centraal en zoeken altijd naar wat jou werkelijk
vooruithelpt. Met inhoudelijke kennis, persoonlijke aandacht én praktisch maatwerk. Vijf sterren geven onze deelnemers B-Mind gemiddeld. En daar zijn we trots op. Maar nog trotser, zijn we op de positieve transformatie die onze deelnemers weten te realiseren in hun leven. Bekijk hier reviews en testimonials van onze deelnemers. 

Hoe gaan jullie om met klachten?

B-Mind werkt met een klachtenregeling. Bekijk de algemene voorwaarden

Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.
Tel: +31 (0) 40 – 785 63 34 of stuur een mail: info@b-mind.nl
Scroll naar boven

download*

Dé magische tips om je middenrif los te maken

Loes Knaapen: ongekend dat je dit GRATIS weggeeft!

*Als dank ontvang je maandelijks mijn nieuwsbrief.

energie en balans door een gezonde ademhaling
Mis mijn nieuwsbrief niet