Vitaliteitscoach Opleiding | B-Mind

Green Belt Vitaliteitscoach Opleiding

“Het is NU tijd om te ontdekken waar je echt toe in staat bent…” - Jerome Wehrens

MAKE THAT CHANGE
De deur staat alweer open voor 2023

“Wat als coachopleiding begon, werd een ‘reis’ die me zoveel meer bracht dan ik had durven verwachten.”

“Kennis is een mooi startpunt. Die kennis keer op keer kunnen toepassen, dat geeft ultieme vrijheid.”

“Nu ik trots met mijn certificering in handen sta, voel ik krachtig de woorden: dit is nog maar het begin…”

Ga je mee ‘parachutespringen’?

Je kunt je NU inschrijven voor het komende Jaarprogramma van Jerome Wehrens, Black Belt Coach. Hij opent zijn deuren voor 10 aspirant-coaches die van uitdagingen overwinnen hun tweede natuur willen maken. Die naar binnen durven te kijken om te groeien. Oftewel ‘parachutespringen’. Want wie zichzelf kan coachen en transformeren, kan iedereen richting een gezondere en gelukkigere lifestyle begeleiden. Ongeacht je situatie of achtergrond. Of je nu particulier, therapeut, trainer of manager bent. Of een coach die op zoek is naar meer stevigheid in het coachen.

B-Mind Academy

“Mindset, vitaliteit, veerkracht, ademhaling, voeding en het genieten van grenzen verleggen zijn slechts enkele ingrediënten van een dynamisch jaar, waar je samen met anderen jouw coachskills tot bijzondere hoogten mag brengen. Je ervaart onvoorwaardelijke steun van je medecursisten en groeit daardoor zoveel sneller!”

Constantijn Dellebeke – B-Academy 2020

JAARPROGRAMMA Green Belt Coach

In het CRKBO geaccrediteerde jaarprogramma van B-Mind ontwikkel jij je tot Green Belt Coach. In deze complete coachopleiding ontdek je hoe jij jezelf en anderen in balans kunt krijgen. Je oefent veelvuldig met kwalitatieve coachmethoden en interventies (voelen en ervaren is begrijpen). Vaak vanuit wetenschap aangevlogen. Soms met een randje spiritualiteit. Ook leer je stevig te staan voor een groep en hoe je deze kunt inspireren vanuit jouw kracht en souplesse. Je smeedt een oersterke band met je mede-coaches, waardoor je nog sneller groeit. Absoluut hoogtepunt is je stage in de Vogezen.

Als je JA zegt tegen de B-Mind Academy, dan kan het hard gaan!
In een jaar tijd maak je kennis met baanbrekende technieken die iets voor de mentale en fysieke gezondheid van jou en jouw cliënten kunnen betekenen. Zodra je doorhebt hoe je jouw groeipotentie snel kunt opschalen kun je naar het volgende niveau in jouw ontwikkeling…

Profiel coach

Iedereen heeft zijn eigen motivatie voor de coachopleiding van B-Mind. Sommigen willen het roer omgooien, een eigen praktijk beginnen, anderen zoeken een aanvullende opleiding om te groeien als mens, meer grip te krijgen op het leven of willen hun (management) vaardigheden verrijken.
Je gaat iig patronen en beperkende gedachten doorbreken.
Je krijgt regie over jouw lichaam en geest!

Het mooie is, die wensen evolueren gedurende het jaar en persoonlijke en professionele groei vloeien in elkaar over. Vanuit aanzienlijk meer veerkracht en vitaliteit en met een prachtige skillset kijk je na dit jaar met een zachtere en frissere blik naar jezelf en je omgeving.   

Wat de cursisten die jou voor gingen vooral gemeen hebben?

  Ze willen weten hoe body en mind ultiem kunnen samenwerken
  Ze willen de pareltjes uit bewezen coachtechnieken, interventies en biohacks
  Ze willen stevig kunnen staan, ongeacht de situatie (groep of 1 op 1)
   Ze voelen zich aangetrokken tot de kracht van het zelfhelend vermogen (epigenetica)
   Ze zijn gevoelig voor de wetenschap achter de technieken
   Maar staan ook open voor spirituele verdieping en transformatie
   Ze willen weten hoe mindset, voeding, beweging en ademhaling elkaar complementeren
   Ze willen in hun potentieel erkend worden door hun trainer (ook als ze dit zelf nog niet zien)
   Ze waarderen persoonlijke begeleiding en een informele sfeer
   Ze hebben behoefte aan gelijkgestemde sparringpartners om sneller te groeien
   Ze realiseren zich dat het beste moment tot verandering altijd NU is
   En dat nieuwe inzichten alleen zinvol zijn, als je deze leert om te zetten in gerichte acties

Herkenbaar? Dan schuilt er zeker een B-Mind coach in jou. Ontdek waar je echt toe in staat bent en join the tribe. Of spar even met Jerome over wat jouw verwachtingen en wensen zijn.

“If you always do what you’ve always done,
you’ll always get what you’ve always got”
~ Henri Ford ~

Vertrouw op je gut feeling

Je hebt nu inmiddels zo’n voorgevoel dat de B-Academy op jouw lijf geschreven is. Maar er zijn zoveel opleidingen. Hoe weet je of je de juiste kiest? De meeste beslissingen maak je onbewust (meer dan 90%), dus hierbij de uitnodiging om op je gut feeling te vertrouwen. Als je dat lastig vindt – wat niet gek is in deze tijd – neem dan even contact op of gooi je vraag of twijfels in de chat.

Dan geven we je hierbij nog even de sanity check (die andere 10%) om er vooral voor te gaan:

1. EPIGENETICA: wat nog weinig mensen weten (maar iedereen zou moeten weten) is dat we niet veroordeeld zijn tot ons DNA, maar dat we met de juiste technieken en kennis over je brein, ademhaling, voeding, beweging en energie in relatie tot je omgeving (overtuigingen, stress, toxische stoffen etc.) een groot deel van onze gezondheid kunnen beïnvloeden. Dat ga jij dus leren in deze ‘epigenetische’ coachopleiding!

2. BODY & MIND: vanuit de HEELmethode waar we tijdens de coachopleiding mee werken, kijken we naar wisselwerking tussen lichaam en geest en hoe we van die twee een topteam kunnen maken. Duurzame groei is pas echt mogelijk vanuit een holistische benadering (je moet aan alle knoppen draaien wil je een soepel en sterk systeem krijgen). Vandaar dat fysieke, mentale emotionele en spirituele groei in de jaaropleiding vervlochten zijn.

3. KENNIS & SKILLS: direct toepasbaar voor eigen ontwikkeling of het geven van trainingen. Ook mag je dit onder de vlag van B-Mind aanbieden of Jerome Wehrens als copiloot ondersteunen bij bepaalde trainingen en masterclasses. Coaches kunnen overigens nog weleens het gevoel hebben dat ze nog een opleiding en nog een cursus nodig hebben voor ze kunnen beginnen. Wees gerust. Hiermee kun je meteen van start. Uiteraard is jezelf blijven verrijken een must. Vanuit B-Mind worden er voor gecertificeerde B-Coaches diverse verdiepingsmodules aangeboden.

4. PRACTICE WHAT YOU PREACH: je hoeft als coach je leven niet tiptop in orde te hebben. Het gaat erom dat je in jouw proces verder bent dan je coachees. Door jezelf te leren coachen, uit te dagen en weer liefdevol op te staan na een flinke valpartij, word je als vanzelf een inspiratie voor anderen. B-Coaches hebben een aantrekkingskracht doordat ze een bepaalde levensstijl ‘voorleven’ en vanuit een open houding willen blijven leren.

5. VOGEZEN EXPERIENCE: absolute climax vormt de onvergetelijke coachreis naar de Vogezen. Een verfrissende plek met life changing programma waar je stage loopt en waar alles van de coachopleiding samen komt.

6. NIET GOED, GELD TERUG: er is nog geen cursist geweest die hier aanspraak op heeft gemaakt, maar als de coachopleiding je niet heeft gebracht wat je als verwachting hebt uitgesproken, dan leren we daar graag van. Je krijgt je geld zonder discussie terug.

“Je hebt (nog) geen idee waar je toe in staat bent. Ik gelukkig wel. In een veilige setting daag ik je uit om tot de essentie van jezelf te komen. Eenmaal daar boeit je comfort zone je steeds minder en ervaar je een gevoel van persoonlijke en professionele vrijheid.” - Jerome Wehrens – jouw trainer en Black Belt Coach

De kracht van coachen

Je lichaam en geest zijn van nature in balans. Als we uitsluitend ons gevoel zouden volgen, zouden we dansend door het leven gaan. Door onze opvoeding, overtuigingen, omgeving en voeding raken steeds meer mensen uit evenwicht. Het herkennen van patronen, loskomen van die overtuigingen – je programma’s – en jezelf weer in balans brengen, lijkt dan haast onmogelijk. Zeker als je beseft dat meer dan 90% van ons gedrag door ons onbewuste wordt bepaald.

Dan nu het goede nieuws…

Vanuit nieuwe kennis over epigenetica weten we nu dat we ons DNA kunnen beïnvloeden. Door vanuit de juiste coaching inzicht te krijgen in ons zelfhelend vermogen, kunnen we onze mindset en vitaliteit voor een groot deel naar onze hand zetten. Coaches die vanuit deze kennis op meerdere niveaus kunnen communiceren, intuïtief kunnen coachen en coachees op een vertrouwde manier aanzetten tot congruente actie zijn – zeker in deze tijd – hun professionele gewicht in goud waard.

“Val niet in de coach-valkuil en zorg dat je ook jezelf kunt coachen. Zoals bij aanvang beloofd door Jerome leer ik mijn eigen ‘heelmeester’ te worden en een inspiratie te zijn voor anderen. Jij kiest het pad waarin je wilt groeien. Het korte lijntje met Jerome en het intensieve contact met mijn cursisten, geeft me de steun die ik nodig heb als het even pittig wordt.” Nathalie Franken – B-Academy 2020

Dit kun jij straks ook:

Persoonlijk kompas

Wat zou je kunnen veranderen om gelukkiger te worden en te leven vanuit passie? Leer je eigen blinde vlekken (her)kennen en ontdek hoe je anderen hiermee kan helpen.

HEEL methode

De B-Mind Methode wordt ondersteund door het boek HEELWEEK. De methode heeft zijn effectiviteit reeds aangetoond en heeft een wetenschappelijk basis. Hiermee kun je gedrag in korte tijd duurzaam veranderen.

Focus

Hoe kun je jouw balans vinden door je gedachten af te remmen? Welke ruimte ontstaat er als je stopt met piekeren en geluk en rust gaat vinden? Leer hoe je de mind beter kunt beheersen.

Ademhaling

Leer jouw ademhaling beheersen en hoe je anderen ermee kunt helpen. Ontdek waarom ademhaling zowel je energie, emotie en je gezondheid beïnvloedt.

Coaching

Onze coaching is geïnspireerd op o.a. provocatief coachen, NLP, Wheel of Consent, systemisch werken, hypnose en cognitieve gedragstherapie. Je leert hoe je jouw klanten en groepen in balans kunt brengen.

Vitaliteit

Leer een vitaliteitsplan te maken en hoe je anderen ermee kunt helpen. Vitaliteit omvat veel meer dan alleen fysiek fit zijn. Vitaliteit is voor ons zowel mentaal, emotioneel en spiritueel fit zijn.

Reviews coachopleiding B-Mind

Vertrouwen in mezelf
“Eigenlijk ben ik er een beetje stil van. Wat Jerome doet is werkelijk noemenswaardig. Het proces en de hele opleiding hebben voor mij een onvoorstelbaar resultaat opgeleverd. Ik heb alles en meer mogen ontvangen…”> Stephan Versendaal – Academy 2019

Als mens gegroeid

“De opleiding volgt een ervaringsgerichte leermethode die mij persoonlijk erg aanspreekt. Ik heb meer rust gevonden, mijn fitheid is verhoogd en ik ben bewuster met voeding bezig. Het leren reflecteren volgens de B-Mind Methode heeft me als manager veelzijdiger gemaakt. De stage vond ik mind blowing…” > Roel Peters – Academy 2019

Eén van de beste cadeaus die ik mezelf ooit heb gegund!
“Hoe vaak komt het voor dat een mens de disfunctionele kanten van zijn karakter onder de loep gaat nemen? En zichzelf hiervoor de tijd en ruimte gunt? De onderste steen boven krijgen, verliest het als persoonlijke investering vaak van snelle financiële winsten. Toch heb ik 2019 een bewuste keuze gemaakt om terug te gaan naar mijn intrinsieke basis via de B-Mind Academy. Ik heb mezelf algeheel kunnen sterken en een aantal mooie coachingtools meegekregen om nu ZELF die positief veranderende kracht voor anderen te kunnen zijn. Zodat zij zichzelf mogen helpen op dezelfde wijze als Jerome Wehrens mij in staat heeft gesteld om mezelf te helpen. Nu ik trots met mijn certificering in handen sta, voel ik krachtig de woorden: dit is nog maar het begin…” > Daniël Vanoppen – Academy 2019

Praktische informatie

zestien opleidingsdagen (ca. om de drie weken):

 • Dag 1 – zaterdag 21 januari– thema Persoonlijk kompas (IK)
 • Dag 2 – vrijdag 10 februari – thema Ademhaling & Mindfulness (NU)
 • Dag 3 – zaterdag 4 maart – thema Coachingstechnieken (NLP, Intuïtie en Provocatie)
 • Dag 4 – vrijdag 24 maart – thema Communicatie (IK en WIJ)
 • Dag 5 – zaterdag 15 april – Masterclass B-Mind Methode
 • Dag 6 – vrijdag 5 mei – thema Vitaliteit (FIT)
 • Dag 7 – zaterdag 27 mei – thema Authentiek Coachen
 • Dag 8 – vrijdag 16 juni – thema Mindset & Mindfulness (UIT)
 • Dag 9 – zaterdag 8 juli – thema Empowerment (DOE)
 • Dag 10 – vrijdag 1 september – thema Coach in de praktijk
 • Dag 11 t/m 15 (Woensdag 1 t/m Zondag 5 november) stage in Vogezen
 • Dag 16 – Examen – zaterdag 25 november

*Voeding komt terug in meerdere Thema’s

 
 

Zestien opleidingsdagen (ca. om de drie weken):

 • Dag 1 – vrijdag 1 juli –thema Persoonlijk kompas (IK)
 • Dag 2 – zaterdag 23 juli  – thema Ademhaling & Mindfulness (NU)
 • Dag 3 – vrijdag 12 augustus – thema Coachingstechnieken (NLP, Intuïtie en Provocatie)
 • Dag 4 – zaterdag 3 september – thema Communicatie (IK en WIJ)
 • Dag 5 – vrijdag 23 september – Masterclass B-Mind Methode
 • Dag 6 – zaterdag 15 oktober – thema Vitaliteit (FIT)
 • Dag 7 – vrijdag 4 november – thema Authentiek Coachen
 • Dag 8 – zaterdag 26 november – thema Mindset & Mindfulness (UIT)
 • Dag 9 – vrijdag 16 december – thema Empowerment (DOE)
 • Dag 10 – zaterdag 7 januari – thema Coach in de praktijk
 • Dag 11 t/m 15  (woensdag 22 februari  t/m 26 februari) – stage in de Vogezen
 • Dag 16 – vrijdag 10 maart 2023 – Examendag

*Voeding komt terug in meerdere Thema’s

Inclusief lesmateriaal:

 • Handboek B-Mind
 • Methode B-Mind
 • HEELWEEK app
 • Boek HEELWEEK, Jerome Wehrens

Zelf aanschaffen:  

 • Provocatief coachen, de basis – Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg
 • Het slimme onbewuste – Ab Dijksterhuis
 • Mijn stem gaat met je mee – Milton H. Erickson
 • Spiegelogie – Willem de Ridder

Toelating: in een intakegesprek ontdekken we of jouw leerbehoefte en het jaarprogramma een match zijn. Ik ben benieuwd naar jouw ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, levenservaring en werk. Een specifieke vooropleiding wordt niet gevraagd. Het niveau van de lesstof is HBO. Er wordt niet gewerkt met vrijstellingen.

Kosten opleiding: € 2850,- (incl. BTW)
Inclusief stage Vogezen en B-Mind lesmateriaal.
Je kunt ook in termijnen te betalen.

Lestijden (contactdag): 10:00 – 17:00 uur

Kleine groepen: max. 12 personen

Studieverrijking: gemiddeld 4 uur per week (afhankelijk van het startniveau ), zie brochure.

B-Mind maakt gebruik van een klachtenregeling (vermeld in de studiegids).

EINDBEOORDELING
Tijdens de eindbeoordeling wordt getoetst of je:

 • 100% Aanwezig bent geweest (of dit anders hebt afgestemd)
 • Alle reflectieverslagen hebt ingeleverd
 • Je opdrachten hebt gemaakt
 • Een vitaliteitsplan hebt geschreven en ingeleverd
 • Een afstudeerverslag hebt geschreven en ingeleverd (min. 7 A4 tjes), waarin 0.a. terugkomt wat je leerproces is geweest, hoe je de B-Mind Methode na de opleiding wilt gaan toepassen en hoe je B-Mind hoopt te kunnen versterken.

Voorafgaand aan de stage en examenperiode worden een instructie en uitleg over de examinering uitgereikt en mondeling toegelicht. Bij de afname en beoordeling van de toetsen zal een onafhankelijke derde toezicht houden

VERDER
Wordt er continu aan de hand van de ingeleverde reflectieverslagen en je inbreng tijdens lesdagen gekeken hoe je je ontwikkelt tiidens de opleiding. Wordt er tijdens de stagereis door middel van opdrachten die je moet uitvoeren voor en met de groep getoetst hoe je skills voor groepscoaching zijn ontwikkeld: deze worden beoordeeld met een onvoldoende, voldoende of goed.
Wordt er tijdens de examendag getoetst hoe je skills voor coaching 1-op-1 zijn ontwikkeld of wat je skills zijn met betrekking tot groepscoaching. Je laat je skills zien met of voor de groep: deze worden beoordeeld met een onvoldoende, voldoende of goed.

Worden er tijdens de examendag mondeling vragen gesteld over het boek HEELWEEK, in een week in balans: de antwoorden worden beoordeeld met een onvoldoende, voldoende of goed.

Wordt er beoordeeld of je je vitaliteitsplan niet alleen hebt ingeleverd, maar ook in de praktijk brengt.

HEREXAMEN

We doen er alles aan om je in één keer te laten slagen. Een herexamen – bij twijfel vanuit de opleiders – behoort tot de mogelijkheden. Nadat het eindexamenresultaat is medegedeeld, bespreken we de vervolgstappen met de cursist.


Je kunt de Yellow Belt ook volgen na de Green Belt

Het Green Belt traject legt de basis voor persoonlijke groei en leiderschap. De Green Belt is nodig als je wilt doorgroeien naar Blue Belt. Als Blue Belt kun je nog veel meer mensen inspireren en wordt een carrierswitch heel toegankelijk. Bij voldoende ervaring en skilss kun je doorgroeien naar train de trainer.

Heb je andere vragen?

Scroll naar top

GREEN BELT COACH

Claim gewoon die 15 minuten met Jerome

download*

Dé magische tips om je middenrif los te maken

Loes Knaapen: ongekend dat je dit GRATIS weggeeft!

*Als dank ontvang je maandelijks mijn nieuwsbrief.

energie en balans door een gezonde ademhaling
Mis mijn nieuwsbrief niet