Vitaliteitscoach Opleiding | B-Mind Academy | B-Mind

Vitaliteitscoach Opleiding

Green Belt vitaliteitscoach Certificering

“Het is NU tijd om te ontdekken waar je echt toe in staat bent…”

Make that change

“Het is NU tijd om te ontdekken waar je echt toe in staat bent…” 

In het CRKBO & NRTO geaccrediteerde jaarprogramma van B-Mind ontwikkel jij je tot Green Belt Coach. In deze complete opleiding tot Vitaliteitscoach ontdek je hoe jij jezelf en anderen in balans kunt krijgen. Je oefent veelvuldig met beproefde coachmethoden en interventies. 

Leer stevig te staan voor een groep en leer hoe je deze kunt inspireren vanuit jouw kracht en souplesse. In dit jaartraject ga je werken aan persoonlijk leiderschap. De holistische visie en unieke aanpak zorgen voor de next step in jouw ontwikkeling.

In juni start er weer een nieuwe groep vitaliteitscoaches in spé! Ben jij erbij?

“Wat als coachopleiding begon, werd een ‘reis’ die me zoveel meer bracht dan ik had durven verwachten.”

“Kennis is een mooi startpunt. Die kennis keer op keer kunnen toepassen, dat geeft ultieme vrijheid.”

“Nu ik trots met mijn certificering in handen sta, voel ik krachtig de woorden: dit is nog maar het begin…”

Voor wie is deze vitaliteitscoach opleiding?

Iedereen heeft zijn eigen motivatie voor de opleiding Vitaliteitscoach van B-Mind. Sommigen willen het roer omgooien en een eigen praktijk beginnen. Anderen zoeken een aanvullende opleiding om hun praktijk te verbreden. Weer anderen willen groeien als mens, meer grip krijgen op hun leven of willen hun (management) vaardigheden verrijken.

De ervaring leert dat deze wensen gedurende het opleidingsjaar evolueren. Persoonlijke en professionele groei vloeien in elkaar over. Vanuit aanzienlijk meer veerkracht en vitaliteit en met een prachtige skillset kijk je na dit jaar met een zachtere en frissere blik naar jezelf. En naar je omgeving. 

Dit is wat onze cursisten vaak met elkaar gemeen hebben:

 • Ze willen weten hoe lichaam en geest ultiem kunnen samenwerken

 • Ze zijn op zoek naar de pareltjes onder de bewezen coachtechnieken, interventies en ‘bio-hacks’

 • Ze willen stevig staan, ongeacht de situatie (in een groep of 1 op 1)

 • Ze voelen zich aangetrokken tot de kracht van het zelfhelend vermogen (epigenetica)

 • Ze zijn geïnteresseerd in de wetenschap achter de technieken, maar staan ook open voor spirituele verdieping en transformatie

 • Ze willen weten hoe mindset, voeding, beweging en ademhaling elkaar versterken

 • Ze willen in hun potentieel erkend worden door hun trainer (ook als ze dit zelf nog niet zien)

 • Ze waarderen persoonlijke begeleiding en een informele sfeer

 • Ze hebben behoefte aan gelijkgestemden om sneller te groeien

 • Ze realiseren zich dat het beste moment voor verandering altijd NU is

 • En dat nieuwe inzichten alleen zinvol zijn, als je deze leert om te zetten in gerichte acties

Herkenbaar? Dan schuilt er zeker een vitaliteitscoach in jou. Ontdek waar je echt toe in staat bent. Join the tribe. Of spar even met Jerôme over wat jouw verwachtingen en wensen zijn.

“Mindset, vitaliteit, veerkracht, ademhaling, voeding en het genieten van grenzen verleggen zijn slechts enkele ingrediënten van een dynamisch jaar, waar je samen met anderen jouw coachskills tot bijzondere hoogten mag brengen. Je ervaart onvoorwaardelijke steun van je medecursisten en groeit daardoor zoveel sneller!”

Ga je mee ‘parachutespringen’?

Je kunt je NU inschrijven voor het komende Jaarprogramma van Jerome Wehrens. Hij opent zijn deuren voor 10 aspirant-vitaliteitscoaches die van uitdagingen overwinnen hun tweede natuur willen maken. Die naar binnen durven te kijken om te groeien. Oftewel ‘parachutespringen’. 

Want wie zichzelf kan coachen en transformeren, kan iedereen richting een gezondere en gelukkigere lifestyle begeleiden. Ongeacht je situatie of achtergrond. Of je nu particulier, therapeut, trainer of manager bent. Of een coach die op zoek is naar meer stevigheid in het coachen.

 • De vitaliteit en life-style coachingsopleiding leert je technieken en vaardigheden die je bij jezelf en je cliënten kan gaan toepassen.

 • Leer vitaliteitstrajecten effectief inrichten bij jezelf en je cliënten. 

 • Begeleid individuen naar de optimale balans tussen een vitaal lichaam en gezonde geest

 • B-Mind is een CRKBO geregistreerde instelling. In het CRKBO Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

CRKBO geregistreerde instelling.   NOBCO Nederlandse orde beroepscoaches

Green Belt Vitaliteitscoach recensies

Jaarprogramma Vitaliteitscoach

Green Belt vitaliteitscoach Certificering

In het CRKBO geaccrediteerde jaarprogramma van B-Mind ontwikkel jij je tot Green Belt Coach.In deze complete life-coach opleiding ontdek je hoe jij jezelf en anderen in balans kunt krijgen. Je oefent veelvuldig met kwalitatieve coach methoden en interventies (voelen en ervaren is begrijpen).

Vaak vanuit wetenschap aangevlogen. Soms met een randje spiritualiteit. Ook leer je stevig te staan voor een groep en hoe je deze kunt inspireren vanuit jouw kracht en souplesse.

Je smeedt een oersterke band met je mede-coaches, waardoor je nog sneller groeit. Absoluut hoogtepunt is je stage in de Vogezen.

Data Green Belt START juli 2023

16 opleidingsdagen (ca. om de drie weken):

 • Dag 1 - vrijdag 7 juli

  Thema Persoonlijk kompas (IK)

 • Dag 2 - zaterdag 2 september

  Thema Ademhaling & Mindfulness (NU)

 • Dag 3 - vrijdag 22 september

  Thema Coachings-technieken (NLP, Intuïtie en Provocatie)

 • Dag 4 - zaterdag 14 oktober

  Thema Communicatie (IK en WIJ)

 • Dag 5 - vrijdag 3 november

  Masterclass B-Mind Methode

 • Dag 6 - zaterdag 25 november

  Thema Vitaliteit (FIT)

 • Dag 7 - vrijdag 15 december

  Thema Authentiek Coachen

 • Dag 8 - zaterdag 6 januari

  Thema Mindset & Mindfulness (UIT)

 • Dag 9 - vrijdag 26 januari

  Thema Empowerment (DOE)

 • Dag 10 - zaterdag 17 februari

  Thema Coach in de praktijk

 • Dag 11 t/m 15 - woensdag 21 t/m zondag 25 februari

  Stage in Vogezen

 • Dag 16 - vrijdag 15 maart

  Examen

*Voeding komt terug in meerdere Thema’s

STARTDATUM Greenbelt 2024: vrijdag 19 januari 

 

Waarom B-Mind Academy?

Als je JA zegt tegen de B-Mind Academy, kan het hard gaan met je ontwikkeling. Je maakt kennis met baanbrekende technieken die de mentale en fysieke gezondheid van jou en jouw cliënten versterken. Stroom eenvoudig door naar het niveau dat past bij jou ambitie.

B-Mind logo wit

Vraag je STAP-budget aanmeldbewijs aan

*Je zit nergens aan vast. Als je de subsidie krijgt toegewezen dan wordt de betaling verricht door het UWV. Als je de STAP-subsidie voor de opleiding niet krijgt toegewezen dan hoef je verder niks te doen en annuleren wij je aanmelding voor de ronde van maandag 3 juli 2023.

Vertrouw op je gut feeling

Er zijn zoveel opleidingen. Hoe weet je of je de juiste kiest? Meer dan 90% van je beslissingen maak je onbewust. Dus hierbij de uitnodiging om op je gut feeling te vertrouwen. Als je dat lastig vindt – wat niet gek is in deze tijd – neem dan even contact op of gooi je vraag of twijfels in de chat. En dan geven we hier nog even de informatie voor de sanity check (die andere 10%) zodat je er onbekommerd voor kunt gaan:

 • Epigenetica

  Wat nog weinig mensen weten - maar wat iedereen zou moeten weten - is dat we niet veroordeeld zijn tot ons DNA. Met de juiste technieken en kennis over je brein, ademhaling, voeding, beweging en energie in relatie tot je omgeving (overtuigingen, stress, toxische stoffen etc.) een groot deel van onze gezondheid kunnen beïnvloeden. Dat ga jij dus leren.

 • Body & Mind

  Duurzame groei is pas echt mogelijk vanuit een holistische benadering. Je moet aan alle knoppen draaien wil je een soepel en sterk systeem krijgen. Daarom werken we bij de B-Mind Academy vanuit onze eigen HEELmethode. Daarmee kijken we naar de wisselwerking tussen lichaam en geest en hoe we van die twee een topteam kunnen maken.

 • Kennis & Skills

  Alle niveaus sluiten naadloos op elkaar aan. We leren je methodes en oefeningen die direct toepasbaar zijn voor je eigen ontwikkeling. Vanaf de Green Belt krijg je ook les in het geven geven van trainingen. Als je verder gaat in de B-Mind Academy mag je dit onder de vlag van B-Mind aanbieden. Je kunt als Green Belt coach ook Jerome Wehrens als co-piloot ondersteunen bij bepaalde trainingen en masterclasses.

 • Practice what you preach

  Je hoeft als coach je leven niet tiptop in orde te hebben. Het gaat erom dat je in jouw proces verder bent dan je coachees. Door jezelf te leren coachen, uit te dagen en weer liefdevol op te staan na een flinke valpartij, word je als vanzelf een inspiratie voor anderen. B-Mind coaches hebben zo een aantrekkingskracht. Ze leven een bepaalde levensstijl ‘voor’ en willen vanuit een open houding blijven leren.

 • Vogezen Experience

  Ga je voor de opleiding tot Vitaliteitscoach? Dan ga je op een onvergetelijke coachreis naar de Vogezen waar je al het geleerde in de praktijk brengt, samen met anderen. Een absolute climax in je groei.

Train de trainer

Jerome Wehrens

Jerome Wehrens B-Mind Master Your Breath

Als zeven jarige jongen bedenk ik mijn eerste meditatie om in een nogal onveilige jeugd mijn balans te kunnen behouden. Wanneer ik op 20- jarige leeftijd mijn rug breek en 100 dagen eenzaam op een zolder lig, doe ik mezelf een belofte. Als ik weer genees zal ik de rest van mijn leven inzetten om lichaam en geest in een optimale balans te behouden. Deze belofte heb ik gehouden. Ademhaling heeft hier op veel vlakken aan bijgedragen.

Ademhaling is voor mij een manier van leven geworden, maar ook een fantastisch instrument om te gebruiken. Ik verbeter er mijn gezondheid mee, vind er rust door,  het geeft me focus en energie.

Mijn kracht zit erin dat ik zowel geloof in wetenschap als in spiritualiteit. In deze masterclass breng ik beide werelden bij elkaar en kan ik putten uit een rijke bron van kennis en ervaring.

Jerome is onder andere Buteyko specialist , Epiphora traainer en is 10 jaar gelicenseerd Wim Hof Method trainer geweest.

B-Mind Master Your Breath - van coach naar trainer

“Je hebt (nog) geen idee waar je toe in staat bent. Ik gelukkig wel. In een veilige setting daag ik je uit om tot de essentie van jezelf te komen. Eenmaal daar boeit je comfort zone je steeds minder en ervaar je een gevoel van persoonlijke en professionele vrijheid.”

De kracht van coachen

Je lichaam en geest zijn van nature in balans. Als we uitsluitend ons gevoel zouden volgen, zouden we dansend door het leven gaan. Door onze opvoeding, overtuigingen, omgeving en voeding raken steeds meer mensen uit evenwicht. Het herkennen van patronen, loskomen van die overtuigingen – je programma’s – en jezelf weer in balans brengen, lijkt dan haast onmogelijk. Zeker als je beseft dat meer dan 90% van ons gedrag door ons onbewuste wordt bepaald.

Dan nu het goede nieuws…

Vanuit nieuwe kennis over epigenetica weten we nu dat we ons DNA kunnen beïnvloeden. Door vanuit de juiste coaching inzicht te krijgen in ons zelfhelend vermogen, kunnen we onze mindset en vitaliteit voor een groot deel naar onze hand zetten.

Coaches die vanuit deze kennis op meerdere niveaus kunnen communiceren, intuïtief kunnen coachen en coachees op een vertrouwde manier aanzetten tot congruente actie zijn – zeker in deze tijd – hun professionele gewicht in goud waard.

“Val niet in de coach-valkuil en zorg dat je ook jezelf kunt coachen. Zoals bij aanvang beloofd door Jerome leer ik mijn eigen ‘heelmeester’ te worden en een inspiratie te zijn voor anderen. Jij kiest het pad waarin je wilt groeien. Het korte lijntje met Jerome en het intensieve contact met mijn cursisten, geeft me de steun die ik nodig heb als het even pittig wordt.”

Als mens gegroeid “De opleiding volgt een ervaringsgerichte leermethode die mij persoonlijk erg aanspreekt. Ik heb meer rust gevonden, mijn fitheid is verhoogd en ik ben bewuster met voeding bezig. Het leren reflecteren volgens de B-Mind Methode heeft me als manager veelzijdiger gemaakt. De stage vond ik mind blowing…”

Eén van de beste cadeaus die ik mezelf ooit heb gegund!
“Hoe vaak komt het voor dat een mens de disfunctionele kanten van zijn karakter onder de loep gaat nemen? En zichzelf hiervoor de tijd en ruimte gunt? De onderste steen boven krijgen, verliest het als persoonlijke investering vaak van snelle financiële winsten. Toch heb ik 2019 een bewuste keuze gemaakt om terug te gaan naar mijn intrinsieke basis via de B-Mind Academy. Ik heb mezelf algeheel kunnen sterken en een aantal mooie coachingtools meegekregen om nu ZELF die positief veranderende kracht voor anderen te kunnen zijn. Zodat zij zichzelf mogen helpen op dezelfde wijze als Jerome Wehrens mij in staat heeft gesteld om mezelf te helpen. Nu ik trots met mijn certificering in handen sta, voel ik krachtig de woorden: dit is nog maar het begin…”

Dit kun jij straks ook:

 • Persoonlijk kompas

  Wat zou je kunnen veranderen om gelukkiger te worden en te leven vanuit passie? Leer je eigen blinde vlekken (her)kennen en ontdek hoe je anderen hiermee kan helpen.

 • De HEEL Methode

  De B-Mind Methode wordt ondersteund door het boek HEELWEEK. De methode heeft zijn effectiviteit reeds aangetoond en heeft een wetenschappelijk basis. Hiermee kun je gedrag in korte tijd duurzaam veranderen.

 • Focus

  Hoe kun je jouw balans vinden door je gedachten af te remmen? Welke ruimte ontstaat er als je stopt met piekeren en geluk en rust gaat vinden? Leer hoe je de mind beter kunt beheersen.

 • Ademhaling

  Leer jouw ademhaling beheersen en hoe je anderen ermee kunt helpen. Ontdek waarom ademhaling zowel je energie, emotie en je gezondheid beïnvloedt.

 • Coaching

  Onze coaching is geïnspireerd op o.a. provocatief coachen, NLP, Wheel of Consent, systemisch werken, hypnose en cognitieve gedragstherapie. Je leert hoe je jouw klanten en groepen in balans kunt brengen.

 • Vitaliteit

  Leer een vitaliteitsplan te maken en hoe je anderen ermee kunt helpen. Vitaliteit omvat veel meer dan alleen fysiek fit zijn. Vitaliteit is voor ons zowel mentaal, emotioneel en spiritueel fit zijn.

HEELWEEK het boek

“If you always do what you’ve always done,
you’ll always get what you’ve always got”

Praktische informatie

Kosten opleiding: € 2950,- (incl. BTW)
Inclusief stage Vogezen en B-Mind lesmateriaal.

*Je kunt ook in termijnen te betalen.

Lestijden (contactdag): 10:00 – 17:00 uur

Locatie: Paulushoef, Sonniuswijk 42, Son en Breugel

Groepsgrootte: max. 12 personen

Studieverrijking: gemiddeld 4 uur per week (afhankelijk van het startniveau )

*Zie brochure voor meer informatie

B-Mind maakt gebruik van een klachtenregeling (vermeld in de studiegids).

Toelating: in een intakegesprek ontdekken we of jouw leerbehoefte en het jaarprogramma een match zijn.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, levenservaring en werk.

Een specifieke vooropleiding wordt niet gevraagd. Het niveau van de lesstof is HBO. Er wordt niet gewerkt met vrijstellingen.

Inclusief lesmateriaal:

 • Handboek B-Mind
 • Methode B-Mind
 • HEELWEEK app
 • Boek HEELWEEK, Jerome Wehrens

Zelf aanschaffen:  

 • Provocatief coachen, de basis – Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg
 • Het slimme onbewuste – Ab Dijksterhuis
 • Mijn stem gaat met je mee – Milton H. Erickson
 • Spiegelogie – Willem de Ridder

EINDBEOORDELING
Tijdens de eindbeoordeling wordt getoetst of je:

 • 100% Aanwezig bent geweest (of dit anders hebt afgestemd)
 • Alle reflectieverslagen hebt ingeleverd
 • Je opdrachten hebt gemaakt
 • Een vitaliteitsplan hebt geschreven en ingeleverd
 • Een afstudeerverslag hebt geschreven en ingeleverd (min. 7 A4 tjes), waarin 0.a. terugkomt wat je leerproces is geweest, hoe je de B-Mind Methode na de opleiding wilt gaan toepassen en hoe je B-Mind hoopt te kunnen versterken.

Voorafgaand aan de stage en examenperiode worden een instructie en uitleg over de examinering uitgereikt en mondeling toegelicht. Bij de afname en beoordeling van de toetsen zal een onafhankelijke derde toezicht houden

VERDER
Wordt er continu aan de hand van de ingeleverde reflectieverslagen en je inbreng tijdens lesdagen gekeken hoe je je ontwikkelt tiidens de opleiding. Wordt er tijdens de stagereis door middel van opdrachten die je moet uitvoeren voor en met de groep getoetst hoe je skills voor groepscoaching zijn ontwikkeld: deze worden beoordeeld met een onvoldoende, voldoende of goed.
Wordt er tijdens de examendag getoetst hoe je skills voor coaching 1-op-1 zijn ontwikkeld of wat je skills zijn met betrekking tot groepscoaching. Je laat je skills zien met of voor de groep: deze worden beoordeeld met een onvoldoende, voldoende of goed.

Worden er tijdens de examendag mondeling vragen gesteld over het boek HEELWEEK, in een week in balans: de antwoorden worden beoordeeld met een onvoldoende, voldoende of goed.

Wordt er beoordeeld of je je vitaliteitsplan niet alleen hebt ingeleverd, maar ook in de praktijk brengt.

HEREXAMEN

We doen er alles aan om je in één keer te laten slagen. Een herexamen – bij twijfel vanuit de opleiders – behoort tot de mogelijkheden. Nadat het eindexamenresultaat is medegedeeld, bespreken we de vervolgstappen met de cursist.

B-Mind Green Belt certificering

Green Belt vitaliteitscoach Certificering

B-Mind is lid van de De NRTO, de Nederlandse Raad voor Training en opleiding. De NRTO staat voor een kwalitatief erkend en herkend hoogstaand, flexibel en gevarieerd onderwijs-, opleidings-, trainings-, EVC en examenaanbod realiseren.

      NOBCO Nederlandse orde beroepscoaches      CRKBO geregistreerde instelling

Aanmeldbewijs aanvragen STAP-opleiding

STAP-opleiding

Ademcoach
op locatie

Yellow Belt Ademcdoach Opleiding

Locatie: Eindhoven

€ 1599,-

Incl. STAP-subsidie

€ 599,-

Trainer: Jerome Wehrens

STAP-opleiding

Ademcoach
E-learning

Yellow Belt Ademcdoach Opleiding

Locatie: Online

€ 1000,-

Incl. STAP-subsidie

€ 0,-

Trainer: Jerome Wehrens

STAP-opleiding

Ademcoach
Specialisatie

Orange Belt Trauma Release Breathwork

Locatie: Eindhoven

€ 1149,-

Incl. STAP-subsidie

€ 149,-

Trainer: Jerome Wehrens

STAP-opleiding

Vitaliteits
Coach

Green Belt vitaliteitscoach Certificering

Locatie: Eindhoven

€ 2950,-

Incl. STAP-subsidie

€ 1950,-

Trainer: Jerome Wehrens

Scroll naar boven
Bmind_logo-R_transperant

Green Belt
Vitaliteitscoach Opleiding

download*

Dé magische tips om je middenrif los te maken

Loes Knaapen: ongekend dat je dit GRATIS weggeeft!

*Als dank ontvang je maandelijks mijn nieuwsbrief.

energie en balans door een gezonde ademhaling
Mis mijn nieuwsbrief niet